Weerspiegelen

Artiesten krijgen open podium in spiegels Zwolse horeca

kalender di 26 mei

Zwolle, 20 mei 2020

Artiesten krijgen open podium in spiegels Zwolse horeca


ZWOLLE - In de spiegels van de Zwolse horeca krijgen Zwolse artiesten, dichters, musici, schrijvers, rappers, theatergezelschappen, stand-uppers een uniek podium. De makers van onze schone kunsten kunnen de spiegels gebruiken om een ’20-seconden-tekst’ te publiceren. Een tekst die raakt, inspireert en motiveert om 20-seconden handen te wassen. Een 20-seconden-tekst, omdat de strijd tegen Covid19 exact 20 seconden handenwassen kost.

De podia zijn stil, de theaters zijn leeg en de makers van cultuur losgerukt van hun passie, werk en publiek. Maar ook de toeschouwers, missen de performers, hun inspiratie, emotie en de spiegel die zo ons voorhouden. Om die leegte vullen startte Ivar van Veen samen met Arnold Fransen en stadsdichter Jeroen Kraakman het Weerspiegelen-project. Het project verbindt de makers, zowel professioneel als amateur, met het publiek in de Zwolse horeca.

Woorden en daden
Initiatiefnemers van Veen en Fransen maken met medewerking van het Cibap vakschool voor vormgeving dit project mogelijk. ‘De makers van onze schone kunsten worden gemist en ze moeten gezien en gehoord worden en vanuit dat verlangen ontstond dit idee’ zegt bedenker Ivar van Veen. Via deze weg kunnen kunstenaars en performers weer van zich laten horen en hun publiek weer raken. Van Veen sprak veel culturele partijen, zo waren de Zwolse theaters en Gastvrij Zwolle blij met dit idee en zien het kunstproject als een treffende, frisse start voor het hernieuwd contact met het publiek.

Pak je podium
Zangeres Cindy Oudshoorn, maker van spoken word Luna Wicks en stadsdichter Jeroen Kraakman omarmden als eersten het project en nodigen vakbroeders uit om mee te doen. Via korte video’s op sociale media roepen ze collega’s op om krachtige 20-seconden teksten te maken. ‘Ik mis mijn muziekvrienden, mijn collega’s, het podium, het publiek’, zegt Oudshoorn in de videoboodschap. ‘Door het opengaan van de horeca en de theaters, krijgen we weer de gelegenheid elkaar te ontmoeten, het Weerspiegelen-project wil ook dat benadrukken’. Het applaus van schoongewassen handen zal ook via social media klinken via #weerspiegelen.

Participanten Weerspiegelen
Hoewel het idee nog vers is, zijn er volop enthousiaste reacties en participanten. De Zwolse Theaters, Stadkamer, Gastvrij Zwolle, Cibap vakschool voor vormgeving, Stadsdichter Jeroen Kraakman, Cindy Oudshoorn, Zwolse Stadsproducties, Zwolle Fonds, Pixel pillow, Lex Olthof en de Raakvlak Academie ... Elke dag haken nieuwe namen, scholen en podia aan of geven positieve feedback.

Doe mee, een oproep aan de makers!
Meedoen, kan. Meld je aan via de website: weerspiegelen.nl Na de aanmelding ontvang je een 20seconden-weerspiegelen-checklist als richtlijn voor de te maken plakteksten.

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Juf Roos gaat op avontuur 2+

Juf Roos gaat op avontuur 2+

zo 30 apr
14.00
16.00

informatie Meer info

K3 - K3 Show Vleugels

K3

K3 Show Vleugels
v.a. 27 mei

informatie Meer info

Wolfgang, het wonderjong - Pieter Kramer, Theateralliantie & Theater Oostpool

Wolfgang, het wonderjong

Pieter Kramer, Theateralliantie & Theater Oostpool
9 t/m 10 apr

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Familiespel is een heerlijke komedie over het samengestelde gezin.

Familiespel is een heerlijke komedie over het samengestelde gezin.

kalender za 19 november 2022

informatie Lees meer

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen, waarin ik wekelijks op de hoogte gehouden wordt van het nieuws rond Zwolse theaters en haar activiteiten.

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 20.00 uur 

Kassa Schouwburg Odeon
dinsdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 18.00 uur)

Bewaar uw kaarten in de app van Ticketmatic:
Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten bewaren)

Lees hier onze Privacyverklaring.