Weerspiegelen

Artiesten krijgen open podium in spiegels Zwolse horeca

kalender di 26 mei

Zwolle, 20 mei 2020

Artiesten krijgen open podium in spiegels Zwolse horeca


ZWOLLE - In de spiegels van de Zwolse horeca krijgen Zwolse artiesten, dichters, musici, schrijvers, rappers, theatergezelschappen, stand-uppers een uniek podium. De makers van onze schone kunsten kunnen de spiegels gebruiken om een ’20-seconden-tekst’ te publiceren. Een tekst die raakt, inspireert en motiveert om 20-seconden handen te wassen. Een 20-seconden-tekst, omdat de strijd tegen Covid19 exact 20 seconden handenwassen kost.

De podia zijn stil, de theaters zijn leeg en de makers van cultuur losgerukt van hun passie, werk en publiek. Maar ook de toeschouwers, missen de performers, hun inspiratie, emotie en de spiegel die zo ons voorhouden. Om die leegte vullen startte Ivar van Veen samen met Arnold Fransen en stadsdichter Jeroen Kraakman het Weerspiegelen-project. Het project verbindt de makers, zowel professioneel als amateur, met het publiek in de Zwolse horeca.

Woorden en daden
Initiatiefnemers van Veen en Fransen maken met medewerking van het Cibap vakschool voor vormgeving dit project mogelijk. ‘De makers van onze schone kunsten worden gemist en ze moeten gezien en gehoord worden en vanuit dat verlangen ontstond dit idee’ zegt bedenker Ivar van Veen. Via deze weg kunnen kunstenaars en performers weer van zich laten horen en hun publiek weer raken. Van Veen sprak veel culturele partijen, zo waren de Zwolse theaters en Gastvrij Zwolle blij met dit idee en zien het kunstproject als een treffende, frisse start voor het hernieuwd contact met het publiek.

Pak je podium
Zangeres Cindy Oudshoorn, maker van spoken word Luna Wicks en stadsdichter Jeroen Kraakman omarmden als eersten het project en nodigen vakbroeders uit om mee te doen. Via korte video’s op sociale media roepen ze collega’s op om krachtige 20-seconden teksten te maken. ‘Ik mis mijn muziekvrienden, mijn collega’s, het podium, het publiek’, zegt Oudshoorn in de videoboodschap. ‘Door het opengaan van de horeca en de theaters, krijgen we weer de gelegenheid elkaar te ontmoeten, het Weerspiegelen-project wil ook dat benadrukken’. Het applaus van schoongewassen handen zal ook via social media klinken via #weerspiegelen.

Participanten Weerspiegelen
Hoewel het idee nog vers is, zijn er volop enthousiaste reacties en participanten. De Zwolse Theaters, Stadkamer, Gastvrij Zwolle, Cibap vakschool voor vormgeving, Stadsdichter Jeroen Kraakman, Cindy Oudshoorn, Zwolse Stadsproducties, Zwolle Fonds, Pixel pillow, Lex Olthof en de Raakvlak Academie ... Elke dag haken nieuwe namen, scholen en podia aan of geven positieve feedback.

Doe mee, een oproep aan de makers!
Meedoen, kan. Meld je aan via de website: weerspiegelen.nl Na de aanmelding ontvang je een 20seconden-weerspiegelen-checklist als richtlijn voor de te maken plakteksten.

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Hotel Modern & Arthur Sauer - Ons wereldrijk

Hotel Modern & Arthur Sauer

Ons wereldrijk
do 1 okt 20.30 uur

informatie Meer info

CLASSSH - i.s.m. Phion en Hedon met DJ

CLASSSH

i.s.m. Phion en Hedon met DJ
vr 9 okt 20.30 uur

informatie Meer info

Scapino Ballet - The Great Bean

Scapino Ballet

The Great Bean
do 3 dec
19.00
21.00

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Cultureel Zwolle speelt Open Kaart

Cultureel Zwolle speelt

Open Kaart

kalender do 30 juli 2020

informatie Lees meer

Algemene nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 21.00 uur (weekend tot 20.00 uur)

Kassa Schouwburg Odeon en Theater De Spiegel
Gesloten wegens Coronamaatregelen

Koop uw kaarten via www.zwolsetheaters.nl
of via de app van Ticketmatic in de

Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten kopen)

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 19.00 uur)