Zwolse theaters speelt

Deuren Zwolse theaters vanaf 1 juni weer geopend voor publiek en makers

kalender vr 22 mei

Op maandag 1 juni 2020 opent Zwolse theaters haar deuren weer. Door de versoepeling van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen theaters in Nederland vanaf 1 juni weer open, voor maximaal 30 bezoekers per zaal. De afgelopen weken heeft het team van Zwolse theaters, in samenwerking met makers en producenten, hard gewerkt om voor de maand juni een spannend, speels en toegankelijk programma samen te stellen. Voornamelijk voorstellingen van Zwolse makers zullen in juni in de zalen van het theater te zien zijn, maar ook een aantal cabaretiers en landelijke gezelschappen zullen het podium beklimmen. 

Zwolse theaters speelt
Onder de noemer ‘Zwolse theaters speelt’ zal er vanaf juni weer theater geprogrammeerd worden in de zalen van Schouwburg Odeon en Theater de Spiegel. Er zal een groot aantal (jeugd)voorstellingen te zien zijn van Zwolse makers, waaronder Theater Gnaffel, Theater de Makkers, Bovenste Knoopje Open en Reuring Theater. Ook gaan er een aantal voorstellingen gespeeld worden die al op het programma stonden in juni en die nu, in aangepaste vorm en voor een kleiner publiek, alsnog door kunnen gaan. Onder andere Rosa da Silva en Maartje & Kine staan op het programma van Zwolse theaters. Omdat er per voorstelling maximaal 30 bezoekers toegelaten mogen worden, zullen alle voorstelling twee a drie keer per dag gespeeld worden. Een experiment op het programma is ‘Theater & Diner: aan tafel met’. Een combinatie van een voorstelling en een diner op het podium van Theater de Spiegel. Ook Café Foyé in Schouwburg Odeon opent vanaf 1 juni weer haar deuren. 

Directeur Rob Zuidema: “Of we nu 30 bezoekers of 300 mogen toelaten in onze zalen, wij zijn blij dat we weer open mogen en onze bezoekers en theatermakers kunnen verwelkomen.”

Extra maatregelen
Uiteraard zorgt Zwolse theaters ervoor dat een bezoek aan een theatervoorstelling of Café Foyé veilig verloopt. Het theater zorgt voor voldoende afstand, extra hygiënemaatregelen en een heldere routing voor de bezoekers. Kaarten kunnen alleen online via de website of telefonisch gekocht worden. Voorafgaand aan de voorstelling wordt er per e-mail informatie over de maatregelen en veiligheidsvoorschriften naar de bezoekers toegestuurd. Gasten dienen ook voor Café Foyé te reserveren via de website van Zwolse theaters. 

Zuidema: “Het is ook een experiment en nieuw, vandaar Zwolse theaters ‘speelt’. Wij gaan programmeren in onze vier zalen. Al deze zalen hebben een eigen ingang. Zo kunnen we optimaal gebruik maken van onze zalen en de veiligheid voor onze bezoekers en personeel waarborgen”. 

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor de programmering in juni start op maandag 25 mei via www.zwolsetheaters.nl. Op de website is ook meer informatie te vinden over de maatregelen en veiligheidsvoorschriften. 

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Scapino Ballet Rotterdam | Casablanca - Een voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld

Scapino Ballet Rotterdam | Casablanca

Een voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld
1 t/m 2 feb

informatie Meer info

Paw Patrol 2+

Paw Patrol 2+

wo 5 jan
10.30
13.30

informatie Meer info

La Traviata | première - Nederlandse Reisopera i.s.m. Zwolse theaters

La Traviata | première

Nederlandse Reisopera i.s.m. Zwolse theaters
5 & 7 nov

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Bingewatchen in het theater

Bingewatchen in het theater

kalender wo 29 september 2021

informatie Lees meer

Algemene nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 20.00 uur 

Kassa Schouwburg Odeon en Theater De Spiegel
Dagelijks geopend vanaf 10.00 uur

Koop uw kaarten via www.zwolsetheaters.nl
of via de app van Ticketmatic in de

Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten kopen)

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 19.00 uur)