Dans in de kleine zaal

Iedere Derde Donderdag van de maand

Heeft u al eens ervaren hoe verpletterend een moderne dansvoorstelling kan zijn? Hoe dans kan raken, hoe je kunt genieten van de prachtige beelden die voorbij komen, of juist omver geblazen wordt. Built for it van Alida Dors, M van Samir Calixto of Para Diso Revisted van ICK, enkele voorstellingen die vorig theaterseizoen geweldig goed ontvangen werden door pers en publiek, maar waarbij de zaal niet vol zat. Moderne dans is wellicht wat minder toegankelijk, maar we bieden graag een platform voor deze geweldige discipline!

Om die reden presenteert Zwolse theaters komend jaar iedere derde donderdag van de maand (en een enkele keer een derde dinsdag) een dansvoorstelling van een jonge, eigenzinnige of veelbelovende maker. In de kleine zaal in Schouwburg Odeon, de Dommerholtzaal, zodat u geen enkele beweging hoeft te missen en de dansers bijna kunt aanraken. Met randprogrammering, zoals een workshop of een nagesprek, reiken we u, het publiek, handvatten aan. Om verbinding maken met de intenties van een choreograaf en wat dansers laten zien. U kunt een Passe Partout aanschaffen, zodat u voor een lage prijs kennis kunt maken met het diverse dansaanbod.

Dans Passe Partout: € 50
Voor maar €50,-* (i.p.v. € 122,50) kunt u alle 7 dansvoorstellingen in de Dommerholtzaal bezoeken!
*€ 30 voor jongeren onder de 28 jaar

Do 19 oktober:  Schweigman& | Slagwerkgroep Den Haag - For The Time Being
Schweigman& maakt woordeloos, beeldend en muzikaal theater waarin de zintuigen op scherp worden gezet en een spel wordt gespeeld met de verwachtingen van het publiek.

Di 19 december: Shailesh Bahoran – Aghori
Op verrassende wijze combineert hiphopvernieuwer Shailesh Bahoran de meeslepende energie en virtuositeit van hiphop met elementen uit de Hindoestaanse cultuur.

Do 18 januari: Jasper van Luijk | Co Producers – Bliss
Een zoektocht naar geluk in het huidige digitale tijdperk. Live elektronische muziek, gesproken tekst en dans vermengen zich tot een uniek geheel.

Do 15 februari: Ivgi & Greben - We are in trouble
Choreografenduo Johan Greben en Uhri Ivgi presenteren hun ideeën en gedachten door middel van een fantasierijke lichaamstaal gecombineerd met poëtische beelden die hoop geven, raken en confronteren.

Di 13 maart: Korzo producties – DansClick
Ontdek én ontmoet de nieuwste generatie dansmakers. Na de voorstellingen kan het publiek onder het genot van een drankje na kan praten met de choreografen en dansers.

Do 19 april: Alida Dors/BackBone & Silbersee – Speak up!
Speak up! is een creatie van (hiphop)dansgezelschap BackBone en Silbersee, productiekern voor onorthodox muziektheater en experimentele opera.

Do 17 mei: Jan Martens – RULE OF THREE
RULE OF THREE is een gedanste performance die het midden houdt tussen concert en verhalenbundel. De vibe van een hardcore nachtclub verweven met het gevoel van verdwalen in de bladzijden van een boek.

Klik hier om de dans passe-partout voor € 50,- te bestellen. Bent u jonger dan 28 jaar? Klik dan hier om de dans passe-partout voor € 30,- te bestellen.


diagonale streep Uitgelicht

Lift Me Up!: De Dansers - The Basement

Lift Me Up!: De Dansers

The Basement
za 18 nov
16.30
19.30

informatie Meer info

Het Nationale Theater -  The Nation - Een zesdelige theaterthriller over een op hol geslagen samenleving

Het Nationale Theater - The Nation

Een zesdelige theaterthriller over een op hol geslagen samenleving
2 t/m 3 dec

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Edward Scharenhand (8+)

Durf jij op bezoek te gaan bij Edward Scharenhand?

Vrijdag 27 oktober in Schouwburg Odeon!

kalender ma 16 oktober 2017

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op