Educatie is anders kijken


In het theater kun je je onderdompelen in een andere wereld. Je mag ontspannen, lachen, huilen, nadenken of gewoon kijken naar dat wat op het toneel gebeurt. Een goed educatief project daagt je uit om anders te kijken. Om even van perspectief te wisselen. Mensen, groot en klein, hebben daar behoefte aan. Al zijn ze zich daar niet altijd van bewust. Educatie speelt daarin een waardevolle rol.


Wat is er nu leuker en leerzamer dan een voorstelling in een echt theater bijwonen? Zwolse theaters presenteert een rijk aanbod aan jeugdvoorstellingen in allerlei genres en voor diverse leeftijdscategorieën. Kinderen gaan naar theatervoorstellingen met hun ouders, grootouders of vrienden, maar dat kan ook klassikaal. Uiteraard zijn de publieksvoorstellingen gepland op momenten dat de kinderen vrij zijn. Voor schoolvoorstellingen kan een extra voorstelling geboekt worden op een schooldag.

Zwolse theaters gaat graag samenwerkingen aan met scholen, gezelschappen en anderen, zie hieronder onze verschillende samenwerkingen en mogelijkheden.


Onderwijsbijeenkomst op 2 februari

In het kader van Kunst & Cultuuronderwijs nodigen wij u van harte uit op donderdag 2 februari 2017 om met uw hele  team een bezoek te brengen aan Schouwburg Odeon.  Een avond uit met uw collega’s waarbij u (opnieuw) kennis kunt maken met de magische wereld van het theater en de Zwolse theaters. Ook een gevoel dat wij graag overbrengen op uw leerlingen! U kunt u hiervoor aanmelden bij Karen White van de Zwolse theaters. De toegang is gratis. Aanmelden is noodzakelijk in verband met het aantal beschikbare plaatsen en kan via het e-mailadres educatie@zwolsetheaters.nl.

Programma van deze avond
18.45 uur             Inloop
19.00 uur             Voorstelling Het Wilde Westen van Calamity Jane. Een primeur, de première is op zaterdag 4 februari.
20.00 uur             Pauze met koffie/thee
20.15 uur             Samenwerking resulteert in een leerlijn theater/drama
Presentatie van de theaterleerlijn die tot stand is gekomen in samenwerking tussen basisschool Het Atelier en Theater Gnaffel. Aan de hand van praktijkervaringen wordt de leerlijn gepresenteerd. Tijdens de presentatie is er voldoende  ruimte om praktische, vakinhoudelijk of didactische zaken aan de orde te stellen.
21.00 uur             Afsluiting


diagonale streep Uitgelicht

remyvankesterenthumb

Remy van Kesteren & band

Tomorrow Eyes
vr 24 mrt 20.00 uur

informatie Meer info

Adèle Conny Jasperina - De grote drie - Nieuwe Nederlands personality musical met live orkest

Adèle Conny Jasperina - De grote drie

Nieuwe Nederlands personality musical met live orkest
di 14 mrt 20.00 uur

informatie Meer info

hoeravoorhansthumb

Hoera voor Hans 6+

Introdans
zo 26 mrt 14.30 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Into The Woods

Into The Woods

Een hilarische sprookjesmusical voor volwassenen

kalender di 21 februari 2017

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op