Educatie is anders kijken


In het theater kun je je onderdompelen in een andere wereld. Je mag ontspannen, lachen, huilen, nadenken of gewoon kijken naar dat wat op het toneel gebeurt. Een goed educatief project daagt je uit om anders te kijken. Om even van perspectief te wisselen. Mensen, groot en klein, hebben daar behoefte aan. Al zijn ze zich daar niet altijd van bewust. Educatie speelt daarin een waardevolle rol.


Wat is er nu leuker en leerzamer dan een voorstelling in een echt theater bijwonen? Zwolse theaters presenteert een rijk aanbod aan jeugdvoorstellingen in allerlei genres en voor diverse leeftijdscategorieën. Kinderen gaan naar theatervoorstellingen met hun ouders, grootouders of vrienden, maar dat kan ook klassikaal. Uiteraard zijn de publieksvoorstellingen gepland op momenten dat de kinderen vrij zijn. Voor schoolvoorstellingen kan een extra voorstelling geboekt worden op een schooldag.

Zwolse theaters gaat graag samenwerkingen aan met scholen, gezelschappen en anderen, zie hieronder onze verschillende samenwerkingen en mogelijkheden.


Een gekleurde voorstelling

Je bent vast wel eens in het theater geweest. Natuurlijk was je aandacht toen vooral gericht op het podium. Maar heb je ook goed gekeken naar hoe een theaterzaal is ingedeeld? Waar het publiek zit? Hoe het decor is gemaakt? Dat kun je in deze les allemaal doen. Je maakt je eigen theater en bouwt het decor op uit lagen. Uiteindelijk kleur je het decor in. Zo maak jij je eigen 'gekleurde' voorstelling.


diagonale streep Uitgelicht

Dance Company Nanine Linning & Theater Heidelberg - Silver

Dance Company Nanine Linning & Theater Heidelberg

Silver
di 2 mei 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Het vervoegde leven van mugmetdegoudentand

“Ik vind het een monument voor een ongezien leven”

Alix Adams over haar rol in Het vervoegde leven

kalender di 25 april 2017

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op