Educatieaanbod voor het Primair Onderwijs

6 t/m 12 jaar

In het theater kun je je onderdompelen in een andere wereld. Je mag je even overgegeven en kijken naar dat wat op het toneel gebeurt. Je mag in de huid kruipen van iets of iemand anders. Om van perspectief te wisselen. Zodat we leren om anders te kijken. Zodat we onszelf leren verhouden tot de wereld waarin wij leven. Theater is leren op een veilige manier over het leven en hoe de leerling zichzelf daartoe verhoudt.

Totaaltheater (duur: 3 uur)
Totaaltheater bestaat uit een educatieproject en een theatervoorstelling op de data van de schoolvoorstellingen die onderaan deze pagina staan. Het is een combinatie van zelf aan het werk gaan, kijken en ervaren. De leerlingen kunnen het theater ontdekken, zelf theatermaken of aan het werk met licht om vervolgens naar één van de schoolvoorstellingen te gaan. Het zijn totaalervaringen waarin de leerlingen zich onder begeleiding van professionals onderdompelen op bekende en onbekende plekken in het theater. Onze pijlers binnen de educatieprojecten zijn gericht op (zelf)onderzoek, ontdekken van nieuw talent en vergroten van de verbeelding.

Ons educatief programma voldoet aan kerndoelen van de leergebieden: Kunstzinnige oriëntatie, oriëntatie op jezelf en de wereld, bewegingsonderwijs en Nederlands; mondeling onderwijs. Het is vanaf nu ook mogelijk een partnerschap aan te gaan met Zwolse theaters. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw school, vraag dan een gesprek aan.

Klik hier om de educatiebrochure PO te downloaden.

EDUCATIEPROJECTEN

Theatermaken | 90 min. | € 125 (max. 30 lln)
Een theatervoorstelling bestaat uit heel veel kunstdisciplines. In verschillende workshops wordt gewerkt aan 1 discipline van een theatervoorstelling. Denk hierbij aan een workshop improvisatietheater, schrijven, decor, muziek, zang, dans, componeren of techniek.

Deze workshops worden afgesloten met een korte performance binnen de gekozen kunstdiscipline. Bij afname van 3 workshops met verschillende disciplines is het ook mogelijk een carrousel te volgen van alle 3 de workshops van 30 min.

De Speelvloer | 90 min. | € 200 (max. 30 lln)
Tijdens de workshop De Speelvloer is er letterlijk en figuurlijk ruimte voor experiment. De leerlingen worden uitgedaagd om vanuit intrinsieke motivatie aan het werk te gaan. Onder begeleiding van ervaren theaterdocenten wordt er vanuit verschillende kunstdisciplines materiaal verzameld en gemaakt; het eerste begin van een mogelijke theatervoorstelling. Dit is een werkwijze die ook gebruikt wordt door professionele makers tijdens een repetitieproces. Aan het einde van de workshop hebben de leerlingen zelf ontdekt hoe een theatervoorstelling kan ontstaan. Het letterlijk spelenderwijs maken draagt bij aan onderwijs wat minder gericht is op het eindresultaat en meer op het ontwikkelen van vaardigheden en ontdekken van eigen talent.

Licht Toveren | 1,5 uur | € 125 (max. 30 lln)
Een theaterdocent, die gespecialiseerd is in licht, zal de leerlingen inwijden in de geheimen van het theaterlicht. Er wordt samen gespeeld met verschillende kleuren licht met behulp van schaduwtheater. De theaterdocent laat zien wat er allemaal mogelijk is door met licht te spelen met kleine theateroefeningen. De leerlingen zien hoe groot de invloed van de kleur van het licht is en wat de betekenis van licht kan zijn voor een theatervoorstelling.

Speurtocht | 1,5 uur | € 100 (max. 30 lln)
De leerlingen komen op plekken in het theater waar ze normaal gesproken niet mogen komen en ontdekken de geheimen achter de schermen. Onder begeleiding volgen de leerlingen een interactieve speurtocht door het theater en ontdekken wat er allemaal komt kijken bij het opvoeren van een voorstelling. Dit project kan geboekt worden in zowel Theater de Spiegel als Schouwburg Odeon; een van de oudste theaters van Nederland.

SCHOOLVOORSTELLINGEN

30 september 2019 | Theater Gnaffel - Gandhi (10+) | € 8 per leerling
4 november 2019 | Theater Sonnevanck - Het Bangedierenbos (6+) | € 8 per leerling
9 maart 2020 | Toneelschap Beumer & Drost - De reis om de wereld in 80 dagen (8+) | € 8 per leerling
16 maart 2020 | BonteHond en MAAS theater en dans (6+) | € 8 per leerling

OVERIGE PROJECTEN

Musical Awards
Elk jaar in juni kan uw groep 8 schitteren op het grootste podium van Zwolle in Theater de Spiegel met 1 nummer uit de eigen eindmusical. Het wordt een geweldige show met special acts, vakjury en natuurlijk de prijsuitreiking. Voor deelname kunt u zich aanmelden via educatie@zwolsetheaters.nl

Digiboard les- een gekleurde voorstelling
Zwolse theaters brengt een digiboard les ter kennismaking van theater. De les is goed te gebruiken als voorbereiding op een theaterbezoek. De digiboard les is beschikbaar via het platform Laat maar Zien. Met een abonnement op het platform kan je de les onbeperkt inzetten! Beschikbaar via: www.laatmaarleren.nl


diagonale streep Uitgelicht

isabelle-naakt-thumb

Isabelle Beernaert

Naakt
wo 15 jun 20.00 uur

informatie Meer info

midzomernachtsdroom-thumb

Midzomernachtsdroom | Een betoverende kleurexplosie

Toneelgroep Oostpool, Introdans en Phion
13 t/m 15 mei

informatie Meer info

Nederlandse Reisopera - Giulio Cesare in Egitto

Nederlandse Reisopera

Giulio Cesare in Egitto
do 10 feb 19.30 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Casablanca, een rauw romantisch drama

Casablanca, een rauw romantisch drama

kalender di 7 december 2021

informatie Lees meer

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen, waarin ik tweewekelijks op de hoogte gehouden wordt van het nieuws rond Zwolse theaters en haar activiteiten.

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 20.00 uur 

Kassa Schouwburg Odeon
Dagelijks geopend vanaf 10.00 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 18.00 uur)

Bewaar uw kaarten in de app van Ticketmatic:
Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten kopen)

Lees hier onze Privacyverklaring.