Educatieaanbod voor het voortgezet onderwijs

12 - 18 jaar

In het theater kun je je onderdompelen in een andere wereld. Je mag je even overgegeven en kijken naar dat wat op het toneel gebeurt. Je mag in de huid kruipen van iets of iemand anders. Om van perspectief te wisselen. Zodat we leren om anders te kijken. Zodat we onszelf leren verhouden tot de wereld waarin wij leven. Theater is leren op een veilige manier over het leven en hoe de leerling zichzelf daartoe verhoudt.

Totaaltheater (duur: 3,5 uur)
Totaaltheater bestaat uit een educatieproject en een theatervoorstelling op de genoemde data onderaan deze pagina. Het is een combinatie van zelf aan het werk gaan, kijken en ervaren. De leerlingen kunnen het theater ontdekken, zelf theatermaken of aan het werk met licht om vervolgens naar één van de schoolvoorstellingen te gaan. Het zijn totaalervaringen waarin de leerlingen zich onder begeleiding van professionals onderdompelen op bekende en onbekende plekken in het theater. Onze pijlers binnen de educatieprojecten zijn gericht op (zelf)onderzoek, ontdekken van nieuw talent en vergroten van de verbeelding.

Ons educatief programma voldoet aan kerndoelen van de leergebieden: Kunstzinnige oriëntatie, oriëntatie op jezelf en de wereld, bewegingsonderwijs en Nederlands; mondeling onderwijs. Het is vanaf nu ook mogelijk een partnerschap aan te gaan met Zwolse theaters. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw school, vraag dan een gesprek aan.

Klik hier om de educatiebrochure VO te downloaden.

EDUCATIEPROJECTEN

Theatermaken | 90 min. | € 125 (max. 30 lln)
Een theatervoorstelling bestaat uit heel veel kunstdisciplines. In verschillende workshops wordt gewerkt aan 1 discipline van een theatervoorstelling. Denk hierbij aan een workshop improvisatietheater, schrijven, decor, muziek, zang, dans, componeren of techniek.

Deze workshops worden afgesloten met een korte performance binnen de gekozen kunstdiscipline. Bij afname van 3 workshops met verschillende disciplines is het ook mogelijk een carrousel te volgen van alle 3 de workshops van 30 min.

De Speelvloer | 90 min. | €200 (max. 30 lln)
Tijdens de workshop De Speelvloer is er letterlijk en figuurlijk ruimte voor experiment. De leerlingen worden uitgedaagd om vanuit intrinsieke motivatie aan het werk te gaan. Onder begeleiding van ervaren theaterdocenten wordt er vanuit verschillende kunstdisciplines materiaal verzameld en gemaakt; het eerste begin van een mogelijke theatervoorstelling. Dit is een werkwijze die ook gebruikt wordt door professionele makers tijdens een repetitieproces.

Aan het eind van de workshop hebben de leerlingen zelf ontdekt hoe een theatervoorstelling kan ontstaan. Het letterlijk spelenderwijs maken draagt bij aan onderwijs wat minder gericht is op het eindresultaat en meer op het ontwikkelen van vaardigheden en ontdekken van eigen talent.

Uitgelicht | 90 min. |  € 125 (max. 30 lln)
Een van de technici van Zwolse theaters, die gespecialiseerd is in licht, zal de leerlingen inwijden in de geheimen en technieken van het theaterlicht. Er wordt verteld wat de laatste ins en outs zijn van techniek en hoe je dat terug kan zien tijdens een voorstelling. De technicus laat zien wat er allemaal mogelijk is door met licht te spelen en hoe groot de invloed van de kleur van het licht is. De leerlingen gaan ook zelf aan het werk. Wat doet het licht met de acteurs en het decor?

Achter de schermen | 60 min. | € 100 (max. 30 lln)
De leerlingen komen op plekken in het theater waar ze normaal gesproken niet mogen komen en ontdekken de geheimen van het theater achter de schermen. Onder begeleiding volgen de leerlingen een route door het theater en zien wat er allemaal komt kijken voordat een voorstelling opgevoerd kan worden. Dit project kan zowel geboekt worden in Theater de Spiegel als in Schouwburg Odeon; een van de oudste theaters van Nederland!

SCHOOLVOORSTELLINGEN

30 september 2019 | Theater Gnaffel - Gandhi (10+) | € 8 per leerling
16 oktober 2019 | Tafel van Vijf - Rembrandt (12+) | € 8 per leerling
22 januari 2020 | ID Theatre Company - FAIR! (12+) | € 9 per leerling
25 maart 2020 | HNTJong - TROJAN WARS | € 30 (incl. eten, activiteiten, voorbereidende workshop op school en lesbrief)

diagonale streep Uitgelicht

La Traviata | première - Nederlandse Reisopera i.s.m. Zwolse theaters

La Traviata | première

Nederlandse Reisopera i.s.m. Zwolse theaters
vr 5 nov 20.00 uur

informatie Meer info

De Alex Klaasen Revue - revue 2.0, show, musical, cabaret

De Alex Klaasen Revue

revue 2.0, show, musical, cabaret
di 16 nov
18.45
21.15

informatie Meer info

Paw Patrol 2+

Paw Patrol 2+

wo 5 jan
10.30
13.30

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

rocky-scenefoto-thumb

Op pad met de programmeur: de ROCKY HORROR SHOW

Programmeur Joy ging naar de première van de ROCKY HORROR SHOW

kalender do 12 augustus 2021

informatie Lees meer

Algemene nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 15.00 uur 

Kassa Schouwburg Odeon en Theater De Spiegel
Dagelijks geopend vanaf 10.00 uur

Koop uw kaarten via www.zwolsetheaters.nl
of via de app van Ticketmatic in de

Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten kopen)

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 19.00 uur)