Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een lijst met de meest gestelde vragen.

Wilt u meer informatie of staat uw vraag er niet bij, neem dan gerust contact met ons op.


Moet ik mijn kaarten printen?
Nee, dat hoeft niet. Onze barcodescanners kunnen ook vanaf een scherm lezen. U mag uw kaarten dus ook op een tablet of smartphone laten zien. Bent u uw kaarten kwijt, heeft u geen smartphone of tablet of stelt u het niet op prijs deze bij ons te laten zien, dan kunt u kopieën van uw kaarten afhalen op de dag van de voorstelling. Houd daarbij rekening met onze openingstijden

Wat moet ik doen als ik mijn kaarten kwijt ben?
U kunt uw kaarten digitaal laten zien (zie hiervoor de vraag 'moet ik mijn kaarten printen?')
Een account aanmaken op Mijn Zwolse theaters. Hier heeft u altijd uw meest actuele informatie bij de hand. U vindt hier ondere andere de e-tickets voor uw voorstelling. U kunt zich hier registreren.

Ik kan niet naar de voorstelling komen. Kan ik mijn kaarten annuleren?
Uiteraard is het mogelijk kaarten te annuleren. Een uitgebreide uitleg vindt u hier.

Waar kan ik het theater vinden en waar en hoe kom ik aan mijn kaarten?
Zwolse theaters heeft twee locaties, met ieder haar eigen kassa. Deze kassa's zijn een uur voorafgaand aan een voorstelling geopend.

Welke betaalmiddelen zijn geldig bij Zwolse theaters?
Aan de kassa en telefonisch nemen we naast contant geld en PIN ook de Podiumcadeaukaart en onze eigen tegoed- of cadeaubon aan. Op onze website betaalt u via iDEAL, Creditcard (meerkosten), de Podiumcadeaukaart of onze eigen tegoed- of cadeaubon. In de coronaperiode geven wij zgn. coronavouchers uit. Deze zijn twee jaar geldig, en uiteraard gelden deze ook al betaalmiddel voor voorstellingen en horeca-arrangementen.

In de horeca nemen we geen contant geld aan. U betaalt daar met PIN of creditcard.

Hoe betaal ik op de website met een podiumcadeaukaart?
Zodra u op de website kaarten geboekt heeft komt u in het scherm betaal- en afleveringwijze het kopje 'Betaling' tegen. U kiest hier voor 'online betaling' en gaat door met bestellen. In het betaalscherm ziet u vervolgens de mogelijkheid 'Podiumcadeaukaart' staan, waar u op klikt. U krijgt nu de mogelijkheid twee getallen in te voeren, namelijk het kaartnummer en de PIN. Het kaartnummer is het lange nummer achterop de Podiumkaart beginnend met 6064 3635. De PIN is de code die staat onder het 'krasveldje' op de achterkant van de kaart, onderaan. Klik daarna op 'toevoegen'.

Dekt de Podiumcadeaukaart het totaalbedrag van uw bestelling, dan is de transactie voltooid. Het eventuele restbedrag blijft op de kaart staan. Dekt de podiumcadeaukaart het totaalbedrag niet, dan wordt de kaart leeg gehaald en wordt u gevraagd het restbedrag via iDEAL, creditcard of een nieuwe podiumcadeaukaart te voldoen. Wanneer de volledige betaling is gedaan ontvangt u de kaarten op de door u aangevinkt wijze.

Hoe betaal ik op de website met een coronavoucher, tegoed- of cadeaubon?
Zodra u op de website kaarten geboekt heeft komt u in het scherm betaal- en afleveringswijze de groene knop 'gebruik tegoedbon of voucher' tegen. Klik erop en vul hier de code in die op uw waardebon staat. Dekt de tegoedbon het totaalbedrag van uw bestelling, dan is de transactie voltooid. Het eventuele restbedrag blijft op de bon staan. Dekt de tegoedbon het totaalbedrag niet, dan wordt de kaart leeg gehaald en wordt u gevraagd het restbedrag via een ander tegoed of iDEAL, creditcard of podiumcadeaukaart te voldoen. Wanneer de volledige betaling is gedaan ontvangt u de kaarten op de door u aangevinkt wijze.

Slechthorenden
In het theater is geluid versterkende apparatuur aanwezig. Vraag ernaar bij de kassa of informatiebalie. Voor vragen over bijzondere services kunt u contact opnemen met de kassa via 0900 - 1435 (€0,45/minuut).

Mindervaliden
In Schouwburg Odeon is geen lift aanwezig. Bent u slecht ter been dan raden wij u aan om in onze Hanzestrohmzaal kaarten te reserveren in de zaal i.p.v. op het 1ste of 2de balkon. Om rolstoelplekken te reserveren raden we u aan om te bellen met onze kassa: dagelijks geopend van 10.00 uur tot 20.00 uur via 0900-1435.

Ik kom met de auto. Waar zet ik deze neer?
In de buurt van Schouwburg Odeon liggen drie grote parkeergarages:
Q-park Maagjesbolwerkparkeerdek Emmawijk en parkeerplaats Burgemeester van Roijensingel.

In de buurt van Theater De Spiegel ligt:
Parkeerdek Noordereiland. Bij avondvoorstellingen koopt u voor €6,00 een uitrijkaart bij onze informatiebalie.
U kunt ook parkeren in parkeergarage Diezerpoort. Vanaf deze parkeergarage is Theater De Spiegel te bereiken via de loopbrug.

Als mindervalide kunt u, met een zichtbare gehandicaptenkaart, parkeren op verschillende plekken in Zwolle. In de nabijheid van Schouwburg Odeon zijn vier verschillende plekken voor mindervaliden gereserveerd. Bij Theater De Spiegel zijn drie plekken beschikbaar waar u als mindervalide kunt parkeren. Via deze link vindt u meer informatie over overige parkeerplaatsen.

Ik ga met een kind naar één van jullie voorstellingen. Mag ik dat op schoot nemen?
Hoe fijn de stoelen in al onze zalen ook zijn, uw kind zit altijd het lekkerst bij u. Natuurlijk mag u tijdens een voorstelling uw kind op schoot nemen. Houd er alleen rekening mee dat ook uw kind een geldig toegangsbewijs moet hebben, naast de volwassene(n) in de zaal.

Als het gaat om de zichtlijnen van het kind kunt u overwegen een stoelverhoger te gebruiken. In beide theaters worden deze gratis aangeboden. Vraag naar de mogelijkheden op de dag van de voorstelling. Denkt u er aan deze na afloop weer af te geven bij de garderobe of de bar?

Hoe meld ik mij aan of af voor de digitale nieuwsbrief?
Aanmelden kan via de link onderaan deze pagina. Afmelden kan door een willekeurige nieuwsbrief van Zwolse theaters te openen en onderaan op 'afmelden' te klikken.

Mijn contactgegevens zijn gewijzigd. Hoe kan ik dit aan jullie doorgeven?
Dat kan momenteel helaas alleen door een e-mail te sturen naar info@zwolsetheaters.nl. Beschrijf hierin duidelijk welke gegevens u wilt wijzigen, door zowel de oude als de nieuwe gegevens door te geven. 

Ik wil uit het systeem gehaald worden. Hoe regel ik dit?
In verband met de AVG-wetgeving heeft ieder individu het recht om vergeten te worden. Dat geldt uiteraard ook bij Zwolse theaters. Op schriftelijk verzoek via info@zwolsetheaters.nl kunt u aangeven uit onze systemen te willen worden gehaald. Wij behandelen uw aanvraag binnen 72 uur na de aanvraag. Het kan daarom zijn dat u in de tussentijd alsnog een e-mail of telefoontje van ons krijgt. 

Om uw 'anonimisering' te kunnen bewijzen wordt de e-mail met uw aanvraag uiterlijk 3 jaar bewaard.

Uw persoonsgegevens worden 5 jaar na uw laatste bezoek automatisch verwijderd uit onze systemen. 

 

Sales & events

Ik wil voor mijn event, vergadering, voorstelling of congres een zaal huren. Hoe doe ik dat?
U kunt daarvoor contact opnemen met onze afdeling Sales & Events. Zij zijn te bereiken via evenementen@zwolsetheaters.nl. U kunt ook bellen met een van onze medewerkers via 038-4277383. Om u alvast een indruk van de verschillende mogelijkheden te geven, kunt u alvast onze zalen bekijken.

Waar stuur ik de factuur voor bewezen diensten naar toe?
U kunt uw factuur in PDF-formaat sturen naar administratie@zwolsetheaters.nl.

Vermeld op de factuur duidelijk:
- aan wie de factuur gericht is (contactpersoon vanuit Zwolse theaters)
- voor welk project u de factuur stuurt
- wanneer u voor ons gewerkt of geleverd heeft
- wat u geleverd heeft 

Bent u niet in de gelegenheid de factuur digitaal te versturen, dan kan een papieren versie verstuurd worden naar

Stichting Zwolse theaters
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle


diagonale streep Uitgelicht

Maarten van Rossem - Theaterlezing

Maarten van Rossem

Theaterlezing
ma 17 apr 20.00 uur

informatie Meer info

K3 - K3 Show 2023

K3

K3 Show 2023
za 27 mei
10.30
13.30
16.30

informatie Meer info

The Prom - met Pia Douwes, Dennis Willekens e.a.

The Prom

met Pia Douwes, Dennis Willekens e.a.
25 t/m 27 nov

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Blog van de programmeur: Joy

Blog van de programmeur: Joy

Programmeurs op pad voor seizoen 23-24

kalender di 27 september 2022

informatie Lees meer

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen, waarin ik wekelijks op de hoogte gehouden wordt van het nieuws rond Zwolse theaters en haar activiteiten.

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 20.00 uur 

Kassa Schouwburg Odeon
dinsdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 18.00 uur)

Bewaar uw kaarten in de app van Ticketmatic:
Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten bewaren)

Lees hier onze Privacyverklaring.