Het Fieperdepiepfestival

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren en dat wordt groots gevierd! Zij was een succesvolle illustrator van boekomslagen en affiches, maar is vooral bekend van haar tekeningen bij de jeugdboeken van Annie M.G. Schmidt en Mies Bouhuys. Zo genieten kinderen en ouders al generaties lang van Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en de poezen Pim en Pom. Het werk van Fiep is nog steeds springlevend!

Er valt heel wat te beleven in de wereld van Fiep Westendorp! Bezoek deze familie- DOE- tentoonstelling gratis in Schouwburg Odeon (en: vergeet niet de trap op te lopen!)

Boodschappen doen in het winkeltje van Jip en Janneke, spelen met Pim en Pom, op de foto in het kraanwagentje van Pluk of een duik nemen in het bad van Floddertje. Het kan allemaal in de vrolijke wereld van Fiep! De vrolijke wereld van Fiep is een familietentoonstelling over Fiep Westendorp (1916 – 2004) en de figuren die zij in haar tekeningen tot leven bracht. De grande dame onder de Nederlandse illustratoren verwierf nationale bekendheid met haar tekeningen van Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet, Pim en Pom, Otje en Floddertje. Voor velen een feest van herkenning.

De Fundatie Zwolle presenteert de expositie ‘Blikvangers.' In de Fundatie is een selectie originele illustraties van Fiep te zien met uiteraard haar bekende maar ook minder bekende creaties. De illustraties worden gecombineerd met tekeningen van Zwolse winnaars van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs, bedoeld voor jonge illustratoren. Hun werk is tevens te zien op Kasteel het Nijenhuis bij Heino, samen met werk van niet-Zwolse winnaars van de prijs en nog méér originele tekeningen van Fiep. De Fiep Westendorp Stimuleringsprijs wordt sinds 2007 om de twee jaar uitgereikt aan drie talentvolle en veelbelovende illustratoren. Op deze dubbeltentoonstelling in Zwolle en Heino hangt werk van Anne van den Berg, Merel Boers, Dirk Comello, Douwe Dijkstra, Anika Franke, Pyhai Jin, Stella de Kort, Enzo Pérès-Labourdette, Jesse Strikwerda, Ludwig Volbeda, MENAH (Marleen Wellen) en Steef Wildenbeest. De tentoonstelling kwam tot stand in nauwe samenwerking met de Fiep Westendorp Foundation.

Het Fieperdepiepfestival is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Fiep Amsterdam BV.


diagonale streep Uitgelicht

Dance Company Nanine Linning & Theater Heidelberg - Silver

Dance Company Nanine Linning & Theater Heidelberg

Silver
di 2 mei 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Het vervoegde leven van mugmetdegoudentand

“Ik vind het een monument voor een ongezien leven”

Alix Adams over haar rol in Het vervoegde leven

kalender di 25 april 2017

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op