Koffie & Klassiek op zondag

Een mooi begin van uw zondag!

Iedere maand op zondag kunt u in Schouwburg Odeon genieten van een klassiek concert. Internationale topsolisten, jong talent en de met een Edison Klassiek bekroonde Holland Baroque zullen u langs de schatkamers van de kamermuziek voeren. Om 11.00 uur kunt u genieten van een kopje koffie of thee en iets lekkers in Café Foyé. Om 11.30 uur begint het concert in de Dommerholtzaal of Hemminkzaal. De programma’s op de zondagochtend duren ongeveer een uur en de prijs is altijd €19,50 inclusief kopje koffie en iets lekkers!

Passe Partout aanbieding 4=5
Bezoekt u vier concerten in deze serie dan mag u een vijfde concert naar keuze gratis bezoeken. U koopt uw Passe Partout aan de kassa van Café Foyé, telefonisch via 0900-1435 (€0,45 / minuut) of via info@zwolsetheaters.nl.

Zo 07 oktober: Dutch Classical Talent - Rik Kuppen (piano)
In het programma zal poëzie samen met muziek elkaar op bijzondere wijze aanvullen en afwisselen. Rik Kuppen werd door de jury beloond met de titel ‘kleurenvirtuoos’. Programma:
Janáček, Op een overwoekerd padRachmaninov, Variaties op een thema van Chopin (dele; n) Prokofjev, Visions fugitives.

Zo 04 november: Holland Baroque & Giovanni Sollima
Het werk van Bach in een sprankelende en avontuurlijke dubbelbezetting, met Giovanni Sollima (cello en muzikale leiding) gevolgd door twee Cello concerti van Constanzi. Giovanni Sollima lééft voor de muzikale ontmoeting. Net als Holland Baroque, dat vorig jaar een Edison Klassiek van het publiek kreeg toegekend

Zo 09 december: Dutch Classical Talent - Maya Fridman (cello)
‘Hypnotiserend, een prachtige présence, een mystica.’ Het zijn veelbelovende omschrijvingen uit het juryrapport van Dutch Classical Talent. U kunt genieten van werken van Louis Andriessen, Peteris Vasks, Oene van Geel, Mohammed Fairouz, e.a.

Zo 20 januari: Meesterpianisten: de drie Laureaten van het Liszt Concour
Een gevarieerd programma met werken van Liszt en bewerkingen door Liszt van composities van Beethoven, Schubert en Wagner.

Zo 03 februari
: Dutch Classical Talent - Nuala Mc Kenna (cello)
Nuala McKenna heeft als jong talent al op de grote festivals en podia van de wereld gespeeld, in orkest- en kamermuziekverband. De Dutch Classical Talent jury was verbluft door haar intelligentie en vertelkunst. Een muzikale reis, met McKenna en haar prachtige Guarneri cello, die het publiek een nieuwe luisterervaring biedt. Nuala McKenna speelt werken van Bach, György Ligeti, Diego Ortiz, Benjamin Britten, e.a.

Zo 03 maart: Alma Quartet
In 2014 richtten vier jonge musici van het Koninklijk Concertgebouworkest het Alma Quartet op en verwierven meteen een reputatie als een van de meest opwindende strijkkwartetten van dit moment.
Programma:
Schulhoff, Strijkkwartet nr.1
Debussy, Strijkkwartet in g klein
Ravel, Strijkkwartet in F groot

Zo 31 maart: Dutch Classical Talent - Pieter van Loenen (viool)
Pieter van Loenen studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een 10 met onderscheiding en ontving bovendien de Fock-medaille voor het beste eindexamen. Van Loenen ontwikkelt een voorstelling waarin hij een zeer persoonlijk, kwetsbaar programma verrijkt met een solodanser en filmbeelden.

Zo 19 mei: Pynarello - Beethoven Symfonie nr 4
Pynarello is een rebellencollectief met de grootste talenten van dit moment en gaat als een wervelwind door de porseleinkast. Klassieke muziek kan anders, avontuurlijker, spontaner, directer, zonder dirigent en zonder bladmuziek. Dit revolutionaire next-generationcollectief blaast met bolle wangen het stof van vergeelde partituren en klassieke tradities. Pynarello werd opgericht door violist Lonneke van Straalen. De Volkskrant schreef: elke muzikant weet op elk moment precies wat hij doet en waarom. Pynarello bewijst met dit optreden werkelijk de concert-praktijk te vernieuwen.

Dutch Classical Talent
Dutch Classical Talent presenteert de grootste talenten, de markantste persoonlijkheden en de opvallendste avonturiers van de jongste generatie musici in Nederland. Dat levert een klein maar bont gezelschap op van saxofonisten, een pianist, een violist en een klassiek lied-duo. Aan het eind van het seizoen, na een tour langs elf nederlandse concertzalen, strijden de vier deelnemers in een finale in Tivoli-Vredenburg in Utrecht om de NPO Radio 4 Dutch Classical Talent Award. Maak kennis met deze sterren van de toekomst in een serie van vier concerten in Zwolse Theaters.

 

 


diagonale streep Uitgelicht

Mnozil Brass - CIRQUE

Mnozil Brass

CIRQUE
vr 28 sep 20.00 uur

informatie Meer info

Ellen ten Damme - Paris Berlin | Reprise

Ellen ten Damme

Paris Berlin | Reprise
zo 18 nov 20.00 uur

informatie Meer info

Theater Utrecht - Thuislozen

Theater Utrecht

Thuislozen
17 t/m 18 okt

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Meisje gezocht voor in de voorstelling De Krijtkring

Meespelen in De Krijtkring van de Toneelmakerij?

We zoeken een meisje van ongeveer 10 jaar!

kalender ma 2 juli 2018

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op