TheaterLAB voortgezet onderwijs talentlijn

TheaterLAB voortgezet onderwijs talentlijn

Het TheaterLAB is een plek voor aankomend talent waar wordt gewerkt volgens het meester – gezel principe. Iedere dag komt er ontzettend veel vakkennis en ambacht over de vloer van Zwolse theaters. Het LAB is de plek waar de ontmoeting plaatsvind tussen de talentvolle jongere en de programmering van het theater. Speciaal voor de voortgezet onderwijs scholen die willen investeren in talent heeft Zwolse theaters het TheaterLAB opgericht. Dit doen we door samenwerking met nationale gezelschappen zoals Scapino Ballet en NT Jong.

“leren doe je door te doen. Een vaardigheid leer je door te oefenen. Door er in de praktijk mee bezig te zijn. Leren doe je ook door te kijken. Door te kijken naar voorbeelden, naar helden, naar meesters”.

Het TheaterLAB biedt jouw talent de volgende onderdelen:

-          workshops

Het TheaterLAB biedt de mogelijkheid om workshops te volgen van inspirerende meesters uit het vak. Zwolse theaters zorgt op maat voor een gevarieerd programma die een afspiegeling zijn van het lokale en regionale theaterklimaat. De workshops vinden plaats in verschillende disciplines. Samen met de onderwijspartner wordt gezocht naar passend onderwijs. Bijvoorbeeld een workshop monoloog schrijven van het ROtheater of een spel les van een acteur van Oostpool.

Ook zijn er workshops mogelijk van het personeel van Zwolse theaters, zoals een techniekworkshop of workshop marketing voor je eigen schoolvoorstelling.

per 20 leerlingen: € 120,00

-          voorstellingsbezoek avondprogrammering

Wanneer je een workshop of masterclass hebt gevolgd uit het TheaterLAB is het mogelijk een koppeling te maken met een voorstellingsbezoek. De “meester” waar jij in de middag een workshop van hebt gevolgd is in de avond door middel van een voorstelling te bekijken. Op deze manier verbinden we participatief met receptief leren. Losse voorstellingen in de avondprogrammering zijn uiteraard ook te boeken. Graag gaan we met je in gesprek om voor het komende leerjaar een voorstelling te zoeken die aansluiten bij je CKV lessen. Haal je inspiratie voor komende voorstellingen uit de programmagids van Zwolse theaters.

€ 8,50 per leerling

-          nagesprekken en reflectie

Om de cirkel rond te maken maakt het TheaterLAB ruimte voor nagesprekken en reflectie. Dit kan in het theater, maar ook na afloop op de scholen. Desgewenst kan er een tastbaar product uit komen dat de scholieren kunnen toevoegen aan hun kunstportfolio. Bijvoorbeeld een filmpje, fotoreeks of geschreven tekst.

Uitkoop nagesprek per 20 leerlingen, alleen in combinatie met bezoek voorstelling: € 75,00

 

De meest ideale leerervaring ontstaat door het doorlopen van alle onderdelen uit het TheaterLAB. Totaalprijs talentlijn, 3 onderdelen: € 15,00 per leerling.


diagonale streep Uitgelicht

No Joke 14+ | première - TEN Producties

No Joke 14+ | première

TEN Producties
zo 26 mei 20.00 uur

informatie Meer info

'T Schaep met de 5 Pooten

'T Schaep met de 5 Pooten

28 t/m 30 nov

informatie Meer info

Orkater - 237 redenen om door te gaan

Orkater

237 redenen om door te gaan
di 21 mei 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Het Nationale Theater speelt met vuur in ‘De wereld volgens John’

Het Nationale Theater speelt met vuur in ‘De wereld volgens John’

28 mei in Schouwburg Odeon

kalender di 30 april 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op