Lift Me Up!

Dansfestival

Met trots presenteren wij de tweede editie van dansfestival Lift Me Up! Van 17 t/m 19 november kunt u kijken, meedoen, genieten, fronsen, lachen, nadenken, zich verliezen en laten inspireren...

Zwolse theaters biedt met Lift Me Up! in Noord-Oost Nederland een podium voor een ruim, genre-overstijgend dansaanbod. Laat u zich optillen?

Programma

Vrijdag 17 november, 20.00 uur: Het Nationale Ballet - Ode aan de Meester
Geen choreograaf heeft zo’n groot stempel op de dans in Nederland gedrukt als Hans van Manen. In dit hommageprogramma ter gelegenheid van zijn vijfentachtigste verjaardag voegt Het Nationale Ballet wederom een parel van de meester aan het repertoire toe.

Zaterdag 18 november, 16.30 en 19.30 uur: De Dansers - The Basement
Met The Basement maakte choreograaf Wies Merkx een dansconcert vol hartstochtelijke dans en melancholische liedjes. Het spanningsveld tussen onweerstaanbare aantrekkingskracht en de onmacht om contact te maken, is gegoten in krachtig vloerwerk en martial art-achtige duetten. Vier dansers, een gitarist en een drummer zetten het podium in vuur en vlam en nemen je mee naar een donkere, broeierige kelder — misschien wel onze eigen onderbuik.

Zaterdag 18 november, 21.00 uur: Club Guy & Roni - TETRIS Mon Amour
Het computerspel Tetris is mateloos fascinerend en verslavend. Tetris veroverde razendsnel de wereld toen het in 1984 werd uitgevonden. Choreografe Roni Haver was er zelf ook ooit aan verslingerd. Nu maakt ze een explosieve voorstelling waarin de prijswinnende dansers van Club Guy & Roni en de ijzersterke musici van Slagwerk Den Haag zich verliezen in het spel.

Met afterparty met DJ Ome Funk (Soulclap)!

Zondag 19 november, 12.00 uur: Amos Ben-Tal met Spinvis - HOWL
HOWL
is een fascinerende samenwerking tussen choreograaf Amos Ben-Tal, zijn collectief OFFprojects en de prijswinnende dichter, muzikant Spinvis. Howl is een talkshow, een dansvoorstelling en concert in één. Het project is een samenwerking tussen choreograaf Amos Ben-Tal / OFFprojects en de met prijzen bekroonde popmuzikant en dichter Spinvis. Met interviews, special-guests en vooral veel beweging, muziek en poëzie gaan zij op een zoektocht naar de veelzijdigheid van identiteit en de verschillende realiteiten die iedereen voor zichzelf creëert.

Zondag 19 november, 11.30 uur / 14.00 uur / 15.30 uur: Vloeistof - Jukeboxcity
Vloeistof plaatst je midden in de stadse dagdagelijkse realiteit. We nemen je mee naar een geheime onopvallend gelegen raam uitkijkend op een plein. Vanachter de ruit ben je getuige van een verborgen performance. Uit de boxen klinkt muziek. Zoals bekende ‘popsongs’, maar ook klassiek, heavy metal, folkmuziek of soundscapes van verschillende films. Af en toe hoor je de stemmen van de dansers.


diagonale streep Dansfestival Lift Me Up!

Lift Me Up!: Het Nationale Ballet - Ode aan de Meester | Hans van Manen 85

Lift Me Up!: Het Nationale Ballet

Ode aan de Meester | Hans van Manen 85
vr 17 nov 20.00 uur

informatie Meer info

Lift Me Up!: De Dansers - The Basement

Lift Me Up!: De Dansers

The Basement
za 18 nov
16.30
19.30

informatie Meer info

Lift Me Up!: Amos Ben Tal met Spinvis - Howl

Lift Me Up!: Amos Ben Tal met Spinvis

Howl
zo 19 nov 12.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

"Op het puntje van mijn stoel"

Collega Joy bezocht de voorstelling TERROR

"Op het puntje van mijn stoel"

kalender vr 20 oktober 2017

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op