Met de hele school naar het theater!

Totaalaanbod muziek en theater van Het Orkest van het Oosten, Theater Sonnevanck en De Nederlandse Reisopera

Voor het komende schooljaar hebben we een bijzonder totaalaanbod muziek en theater. Het Orkest van het Oosten, Theater Sonnevanck en De Nederlandse Reisopera, bieden gezamenlijk voorstellingen aan voor de hele school: Ka-blamm (4+), Broer (7+) en Orfeo (10+). Voor elke groep een aansprekende en actuele voorstelling met live muziek en een grote rol voor de kinderen.

Het wordt nog mooier. Speciaal voor de scholen in Zwolle bieden de gezelschappen bij de voorstellingen gratis hun eigen lesmethodes aan. Lesmethodes met voor alle groepen toegankelijke lessenseries om zelf muziek en theater te maken in de klas: De Betekenis van Theater (Theater Sonnevanck), De Kracht van Muziek (Het Orkest van het Oosten) en Ontdek Opera! (De Nederlandse Reisopera en Theater Sonnevanck). De lesmethodes zijn blijvend het hele schooljaar te gebruiken.

De voorstellingen bieden we aan voor 6 euro per leerling. Ga met de hele school en ontvang de drie lesmethodes gratis!

Hoe schrijf je je in?
Schrijf je in via het online invulformulier. Wil je graag met één groep naar een voorstelling? Dat kan ook. Geef dit aan op het inschrijfformulier. Heb je vragen neem contact met ons op, we staan je graag te woord!

Karen White
Tel. 038-4277378
e-mail k.white@zwolsetheaters.nl

Ka-blamm
Groep 1, 2 en 3
Maandag 26 november 2018 om 10.30 uur
Dommerholtzaal in Schouwburg Odeon

Justin en Dean maken een kleurplaat. Justin heeft het rode potlood. Dean wil het rode potlood, maar Justin geeft het hem niet. Voor Justin het weet krijgt hij een stomp op zijn kop. Een voorstelling over klappen geven en klappen krijgen. Vechten, hoort het erbij of moeten we leren zónder te kunnen?

Stoeien voor gevorderden in deze fysieke, humoristische en muzikale voorstelling door 2 acteurs en 2 musici.

Broer
Groep 4, 5, 6 en 7
Dinsdag 25 juni 2019 om 9.30 uur
Theater de Spiegel

Wat als je kleine broertje jou een sufferd vindt? Wat als hij jou afpakt waar je het meest van houdt? Wat als jij je grote broer altijd te slim af bent? En als hij bijna zelf weggeeft wat hem het liefste is? Twee broers verschillen als dag en nacht. Een groot avontuur stelt ze op de proef. Worden ze toch nog beste broers?

Het Orkest van het Oosten en Theater Sonnevanck brengen een swingend en spannend concert rondom een prachtig verhaal, waarin leerlingen zelf actief deelnemen! Ze zingen, dansen, maken geluidseffecten en spelen bodypercussie-ritmes samen met het orkest. Zo zijn u en uw leerlingen medemuzikanten in het concert.

Bekijk het lesmateriaal met aansprekende instructiefilmpjes via ovho.nl/broer

Orfeo
Groep 7 en 8
Vrijdag 23 november 2018 om 10.30 uur en 13.00 uur
Papenstraattheater bij Schouwburg Odeon

Als Orfeo zingt, worden zelfs de vogels stil. Mensen en dieren spitsen hun oren. Wie boos was, voelt zich weer zacht worden. Wie bang was, voelt weer vertrouwen. Geen wonder dat iedereen van Orfeo houdt. Geen wonder dat het mooiste meisje van de wereld, Eurydice, zijn vriendin is. Een stralend succeskoppel zijn ze samen.

Tot opeens Eurydice sterft, gebeten door een giftige slang. Orfeo is ontroostbaar. Hij kan haar niet missen. Ten einde raad reist hij naar de onderwereld. Hij wil met zijn zang de Dood ontroeren en hem overhalen Eurydice terug te geven…

Orfeo is een coproductie van Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera. Twee jonge zangers en een muzikant brengen de oudste opera van de wereld tot leven in een frisse, nieuwe versie. Spannend, grappig, ontroerend muziektheater en een uitnodigende kennismaking met opera.


diagonale streep Uitgelicht

Momix - Opus Cactus

Momix

Opus Cactus
di 6 nov 20.00 uur

informatie Meer info

Ellen ten Damme - Paris Berlin | Reprise

Ellen ten Damme

Paris Berlin | Reprise
zo 18 nov 20.00 uur

informatie Meer info

Theater Utrecht - Thuislozen

Theater Utrecht

Thuislozen
17 t/m 18 okt

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

In gesprek met theatermaker Adelheid Roosen en dakloze Jessica

In gesprek met theatermaker Adelheid Roosen en dakloze Jessica

Jessica: “Ik wil trots op mezelf kunnen zijn”

kalender ma 15 oktober 2018

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op