Dans die er toe doet en gezien mag worden

Op 19 en 20 mei reist het hedendaags dansfestival Moving Futures voor het eerst af naar Zwolle met voorstellingen over grenzen, culturele identiteit, mannelijkheid en relatieproblematiek. Het festival toont aanstormend choreografietalent: jonge makers met lef, die het experiment niet schuwen.

Programma
Tijdens het openingsprogramma op 19 mei presenteert het festival de monumentale voorstelling The Definition of Now van Jasper van Luijk gecombineerd met de kleurrijke performance Geisha’s Miracle van Jija Sohn. Een avond over tijd, technologie en culturele identiteit.

Het programma op 20 mei start met een interactieve inleiding van Sanne Wichmann waarin het publiek wordt opgewarmd voor de Triple Bill, drie gedurfde voorstellingen van drie opkomende makers.

In de performance Have I Been Here Before van Marie Goeminne, is de nacht een voorbode van de dag en volgen uit- en inademing elkaar op. Samen met haar dansers waagt Marie een dans rondom de dood. Lana Čoporda balanceert op het randje van acceptatie en verzet in ZOOM, Hestia and Sheela na gig. Aan de hand van haar eigen lichaam en met visuele projecties onderzoekt ze de kloof tussen de wereld van advertenties en videoclips en de meer intieme ervaring van sensualiteit en seksualiteit. Igor Vrebac stelt in Macho Macho de mannelijke schoonheid op de proef. Wanneer mag een man zijn kwetsbare kant laten zien? Igor won met deze voorstelling de Dioraphte ‘Best of Amsterdam Fringe’ award.

Tijdens de Zwolse editie presenteert Moving Futures naast voorstellingen een uitgebreid randprogramma met cinedansfilms, nagesprekken en meet & greets.

Wilt u beide avonden bezoeken?
Het is ook mogelijk om een passepartout te kopen voor dansfestival Moving Futures in Zwolle op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei. Een passepartout kost € 25,- en kunt u bestellen in onze webshop.


diagonale streep Uitgelicht

Momix - Opus Cactus

Momix

Opus Cactus
di 6 nov 20.00 uur

informatie Meer info

Theater Utrecht - Thuislozen

Theater Utrecht

Thuislozen
17 t/m 18 okt

informatie Meer info

Ellen ten Damme - Paris Berlin | Reprise

Ellen ten Damme

Paris Berlin | Reprise
zo 18 nov 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

In gesprek met theatermaker Adelheid Roosen en dakloze Jessica

In gesprek met theatermaker Adelheid Roosen en dakloze Jessica

Jessica: “Ik wil trots op mezelf kunnen zijn”

kalender ma 15 oktober 2018

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op