Residentie in ’t NEST

ontdek de makers van de toekomst!

’t NEST is onderdeel van Werkplaats Zwolse theaters. Een broedplaats, podium en productiehuis voor (theater)makers om hun talenten verder te ontwikkelen, te experimenteren en te maken.

Residentie in ’t NEST
Begin 2021 hielden singer-songwriter Vera Bon, actrice en theatermaker Yeliz Dogan en performancekunstenaar Lieke van der Vegt elk een mini-residentie bij Werkplaats Zwolse theaters. Met ieder een eigen droom, plan en onderzoek werkten ze aan een voorstelling – met drie keer een veelbelovend resultaat dat smaakte naar meer. Daarom nodigt Zwolse theaters Vera, Yeliz en Lieke nogmaals uit als artists in residence op ‘t NEST, de zolder van Schouwburg Odeon. Dit keer voor een residentie van een jaar. Zo krijgen ze de kans om onder de vleugels van Zwolse theaters te werken aan voorstellingen en projecten, en is er volop ruimte voor experiment, kruisbestuiving en uitwisseling. Het eerste resultaat was te zien tijdens het NEST Festival vorige zomer. Tijdens het stadsfestival laten de dames zich weer zien! 

 Lieke van der Vegt
Lieke van der Vegt is in 2020 afgestudeerd als performer aan de Toneelacademie Maastricht. “Als beginnend performancekunstenaar en theatermaker zou ik mezelf de tovenares van de verbeelding willen noemen. Ik balanceer graag op de grenzen van ervaringstheater en beeldende kunst, tussen theatraal en museaal in. Mijn werk ontstaat vanuit een speelse verwondering en nieuwgierigheid naar de wereld.
www.liekevdvegt.nl

 

Vera Bon
Vera Bon is muzikaal maker en performer. Sinds 2017 staat ze met haar Nederlandstalige, poëtische liedjes op verschillende podia door het land. Na haar afstuderen in 2018 aan de opleiding muziektheater aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem, ontving de Deventerse in 2019 de Burger Beurs. Sinds 2021 werkt ze onder de vleugels van de Werkplaats Zwolse theaters aan nieuw materiaal en verkent ze het raakvlak tussen muziek en theater. Vera verwondert zich in haar werk over de structuren in het leven en zet vraagtekens bij het alledaags afdwalen.
www.verabon.nl

 Yeliz Dogan
De meeste mensen kennen actrice en theatermaker Yeliz Dogan van het Nederlandse televisieprogramma SpangaS, maar de kans is groot dat je Yeliz ook in verschillende theaterproducties hebt gezien. Verhalen vertellen over onderwerpen die we normaal zouden vermijden, is wat Yeliz het meest drijft. ‘Bespreken van thema’s die taboe zijn, maar die gezien of gehoord moeten worden. Ik wil vooral mensen portretteren die door de samenleving onzichtbaar worden gemaakt.’ Ze heeft onder het Jonge Makers Festival 'RRReuring' haar debuut gemaakt met een eigen geschreven solovoorstelling #MISLUKTINLIEFDE.
www.instagram.com/yelizdogan___

 

Bekijk hier de mini documentaire over onze Nest-makers! 


diagonale streep Uitgelicht

K3 - K3 Show Vleugels

K3

K3 Show Vleugels
v.a. 27 mei

informatie Meer info

Wolfgang, het wonderjong - Pieter Kramer, Theateralliantie & Theater Oostpool

Wolfgang, het wonderjong

Pieter Kramer, Theateralliantie & Theater Oostpool
9 t/m 10 apr

informatie Meer info

De scheepsjongens van Bontekoe 9+ - Theatergroep De Jonge Honden

De scheepsjongens van Bontekoe 9+

Theatergroep De Jonge Honden
17 t/m 19 feb

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

5 redenen waarom u Charlie and the Chocolate Factory niet mag missen

5 redenen waarom u Charlie and the Chocolate Factory niet mag missen

De familiemusical die u gezien moet hebben

kalender di 31 januari 2023

informatie Lees meer

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen, waarin ik wekelijks op de hoogte gehouden wordt van het nieuws rond Zwolse theaters en haar activiteiten.

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 20.00 uur 

Kassa Schouwburg Odeon
dinsdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 18.00 uur)

Bewaar uw kaarten in de app van Ticketmatic:
Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten bewaren)

Lees hier onze Privacyverklaring.