Oostpool Weekend

Drie dagen lang voorstellingen en meer van het Arnhemse gezelschap

Van donderdag 22 t/m zaterdag 24 maart geven wij de sleutel van Schouwburg Odeon aan Toneelgroep Oostpool. Het gezelschap trakteert Zwolle tijdens het Oostpool Weekend drie dagen lang op voorstellingen, feestjes en ontmoetingen. Zo zal de voorstelling Romeo & Julia twee dagen te zien zijn, en wordt het Oostpoolweekend afgesloten met een Club Oostpool, een minifestival vol kunsten in de Dommerholtzaal. De kans om dit toneelgezelschap te ontmoeten en beter te leren kennen!

Toneelgroep Oostpool
Onder leiding van Marcus Azzini speelt Toneelgroep Oostpool klassiek en nieuw repertoire in eigenzinnige ensceneringen, beeldend theater dat de grenzen opzoekt, brutaal en verleidelijk theater. De voorstellingen bieden inzicht, troost of zoeken juist de confrontatie. De theatermakers van Oostpool onderzoeken voortdurend de zeggingskracht van theater in deze tijd. Ze hebben elk een eigen vormtaal en perspectief, maar onvoorwaardelijk delen zij met de toeschouwer de vraag: Hoe nu mens te zijn?

Romeo en Julia
Romeo en Julia, wie kent ze niet? Deze Shakespeare-klassieker is misschien wel het meest vertelde liefdesverhalen in de theatergeschiedenis. Het stuk weet al eeuwenlang steeds opnieuw te raken en te inspireren. In een wereld waarin iedereen zich laat leiden door geweld, vechten de jonge Romeo en Julia voor hun liefde voor elkaar. Regisseur Marcus Azzini laat zich opnieuw door dit verhaal inspireren. Zoals Romeo en Julia een antwoord zoeken in hun liefde zoekt Azzini naar nieuwe antwoorden en ontdekkingen in dit klassieke drama. Waar gaat dit stuk dat een onmogelijke liefde toont nu eigenlijk echt over? Waar komt de haat vandaan? En is het naïef om te denken dat we haat met liefde kunnen bestrijden?

Club Oostpool
Op zaterdagavond eindigt het weekend met Club Oostpool: een energiek en theatraal minifestival vol kunsten. Een kleurrijk gezelschap jonge kunstenaars uit de dans-, muziek- en theaterwereld komen eenmalig samen om een unieke avond te creëren. Schouwburg Odeon wordt omgetoverd tot playroom vol theater, performances, dichters, jong talent en live muziek.

Programma
donderdag 22 maart
20.30 uur: Romeo en Julia

vrijdag 23 maart
20.30 uur: Romeo en Julia

zaterdag 24 maart
20.30 uur: Club Oostpool

Bezoek ook de Oostpool Store en de expositie met scènefoto’s in de foyer van Schouwburg Odeon (doorlopend).

Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt!


diagonale streep Uitgelicht

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Ontdekkingsreis

Gaat u mee op ontdekkingsreis?

Vijf grensoverschrijdende voorstellingen voor 50 euro!

kalender vr 8 december 2017

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op