OPERATIE 1001 LICHTJES

Theater de Makkers

Reclamebureau MullenLowe in Colombia bedacht 10 jaar geleden een actie om strijders naar huis te kunnen laten gaan tijdens de kerstdagen. Een enorme kerstboom werd midden in de jungle neergezet met daarop de boodschap: “Als kerst naar de jungle kan komen, dan kan je ook naar huis komen. Leg je wapens neer.”. Honderden strijders legden hun wapens neer en keerden terug naar huis. Met een soortgelijke actie, ‘Operatie rivieren van het licht’, dreven honderden lichtgevende kerstballen in de rivier naar de vijand toe. “Kom naar huis, we houden een plekje voor jullie vrij” stond er op de kerstballen. Twee acties die lieten zien dat met kerst alles mogelijk is en dat afstand omgezet kan worden naar samenzijn. Geïnspireerd op deze acties, brengt Theater de Makkers OPERATIE 1001 LICHTJES naar Zwolle. Kerst 2020 zal anders zijn dan andere jaren, maar de behoefte aan samenzijn blijft. Daarom zoekt en deelt Theater de Makkers deze kerst verhalen en lichtjes, samen met de stad en met jou. 
  
OPERATIE 1001 LICHTJES 
Theater de Makkers roept de komende weken Zwollenaren op om samen 1001 verhalen over hoop, moed en liefde te delen. Niet alleen verhalen worden er opgehaald en verzameld, ook lampjes. 1001 nachtlampjes worden er ingezameld en samengebracht in Theater de Spiegel. Vlak voor de kerstdagen, staan alle 1001 nachtlampjes in de grote zaal. Het theater is open en bezoekers lopen rond tussen de lampjes, luisterend naar de verhalen van stadsgenoten. En dan begint de laatste operatie: de verhalen en lampjes worden teruggegeven aan de stad. Op kerstavond worden de lampjes met verhalen gegeven aan mensen die wat extra licht nodig hebben tijdens deze donkere dagen.  
 
VERHALEN GEZOCHT 
Wat is het mooiste dat iemand ooit voor jou heeft gedaan? Spreek de voicemail van Theater de Makkers in en deel kort jouw verhaal: 0620850341. Theater de Makkers belt je terug om jouw hele verhaal te horen!  

Binnenkort delen we meer informatie over het inzamelen van de lampjes en de expositie! Heb je vragen over het project of wil je graag meehelpen? Stuur een mail naar: lichtjes@zwolsetheaters.nl

OPERATIE 1001 LICHTJES is een productie van Theater de Makkers in samenwerking met Zwolse theaters. Dit project is onderdeel van Proeftuin Hybride Productiehuis, een samenwerking tussen Hedon en Zwolse theaters, financieel ondersteund door OC&W, Provincie Overijssel en Gemeente Zwolle.diagonale streep Uitgelicht

Toneelgroep Oostpool - Laura H.

Toneelgroep Oostpool

Laura H.
2 t/m 4 dec

informatie Meer info

Scapino Ballet - The Great Bean

Scapino Ballet

The Great Bean
do 3 dec
19.00
21.00

informatie Meer info

Phion - In zuidelijke sferen

Phion

In zuidelijke sferen
vr 27 nov
19.00
21.00

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Operatie 1001 lichtjes brengt inwoners Zwolle samen met Kerst

Operatie 1001 lichtjes brengt inwoners Zwolle samen met Kerst

THEATER DE MAKKERS ZOEKT 1001 VERHALEN, 1001 LAMPJES EN 1001 ZWOLLENAREN

kalender wo 18 november 2020

informatie Lees meer

Algemene nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 21.00 uur (weekend tot 20.00 uur)

Kassa Schouwburg Odeon en Theater De Spiegel
Gesloten wegens Coronamaatregelen

Koop uw kaarten via www.zwolsetheaters.nl
of via de app van Ticketmatic in de

Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten kopen)

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 19.00 uur)