Koffie & Klassiek

Lisa Jacobs, viool & Lauma Skride, piano


kalender zo 13 feb

aanvangstijd 11.00 tot 12.30 uur geen pauze

locatie Schouwburg Odeon - Hanzestrohmzaal


Het spel van Lauma Skride is 'wonderbaarlijk gevoelig, met een prachtige toonkwaliteit, en altijd met zeer virtuoze kracht', aldus een recensie van de Beierse Omroep. Gecombineerd met een briljante techniek, zijn dit de kwaliteiten waarmee Lauma Skride het publiek op de grote concertpodia over de hele wereld, zowel als solist als kamermusicus. Nederlands violiste Lisa Jacobs is een van de toonaangevende musici van haar generatie en wordt geroemd om haar gepassioneerde, meeslepende en virtuoze spel, verrassende programma's en podium presentatie in combinatie met haar frisse uitstraling. 

Biografie Lauma Skride
Lauma Skride, die in 2008 met de Beethoven Ring werd onderscheiden, wordt alom geprezen voor haar interpretaties van Germaans klassiek en romantisch repertoire. Ze treedt op met orkesten als Gewandhausorchester Leipzig, Royal Stockholm Philharmonic, Deens Nationaal Symfonieorkest, Turku Philharmonic, BBC National Orchestra of Wales, Royal Northern Sinfonia, Ulster Orchestra, Hongaars Nationaal Philharmoniker, hr-Sinfonieorchester Frankfurt, Hamburger Symphoniker, Dresdner Philharmonie, Essener Philharmoniker, Bremer Philharmoniker, Philharmonisches Orchester Heidelberg en Orquesta Filarmónica de Gran Canaria. Zij werkt samen met dirigenten als Pedro Halffter, Kristjan Järvi, Cornelius Meister, Andris Nelsons, Anu Tali, Muhai Tang, André de Ridder, Peter Ruzicka, John Storgårds, Yan Pascal Tortelier en Xian Zhang. 
Hoogtepunten van Lauma Skride's seizoen 21/22 zijn onder meer een duorecital met Anne-Sophie Mutter in Oxford, UK. Verder treedt Skride op in trio met Baiba Skride en Harriet Krijgh, en met Anastasia Kobekina en David Orlowsky in verschillende zalen in Duitsland en Nederland. Met het Skride Kwartet treedt ze op in Duitsland en neemt ze hun tweede schijf op met muziek van Enescu en Lekeu.
Lauma Skride, geboren in Riga, Letland, in 1982, is de jongste van drie dochters in een muzikaal gezin. Ze begon op vijfjarige leeftijd met pianospelen en was later leerlinge van Anita Paze aan de Emils Darzins School of Music in Riga. Daarna studeerde zij bij Volker Banfield aan de Universiteit voor Muziek en Theater in Hamburg. Lauma Skride heeft sinds haar elfde deelgenomen aan talrijke internationale concoursen, waaronder de Maria Canals Concours in Spanje en het Cleveland International Piano Competition in de Verenigde Staten, en heeft verschillende prijzen gewonnen.

Biografie Lisa Jacobs
Op 17-jarige leeftijd maakte Lisa haar succesvolle debuut met het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly en speelde sindsdien meerdere malen in alle grote concertzalen van Nederland en verder over de hele wereld, zowel in kamermuziekverband, op festivals, en als soliste met vele orkesten en gerenommeerde dirigenten, waarbij zij steevast door zowel het publiek als de pers met open armen wordt ontvangen. Zij soleerde onder andere bij het Koninklijk Concertgebouworkest, Brussels Philharmonic, Amsterdam Sinfonietta, Bremer Philharmoniker en werkte samen met gerespecteerde dirigenten als Neeme Järvi, Riccardo Chailly, Otto Tausk, Dirk Brossé, Jurjen Hempel en Carlos Miguel Prieto. Lisa bespeelt momenteel een Rugieri uit 1683, die haar particulier ter beschikking is gesteld. Zij is hier heel dankbaar voor. Lisa Jacobs maakte vele internationaal bekroonde opnames met werken van Ysaye & Franck (Challenge Records 2013), Locatelli vioolconcerten (Cobra Records 2016), Haydn vioolconcerten
(Cobra Records, 2017), Paganini’s 24 Caprices (Cobra Records, 2018) en een live opname van het vioolconcert van Nielsen (Challenge Records 2019). Ze is verbonden als professor viool aan het Koninklijk Conservatorium in Gent, België. Daarnaast geeft zij geregeld masterclasses aan hogescholen in binnen- en buitenland. In 2015 heeft ze The String Soloists opgericht, een dynamisch internationaal strijkersensemble dat zich, door hun keuze zonder dirigent te werken, onderscheidt van de mainstream kamerorkesten door hun flexibiliteit en kamermuzikale benadering.

Koffie & Klassiek op zondag
Eén keer per maand kunt u op zondagochtend in Schouwburg Odeon genieten van een klassiek concert met topmusici. Sommige nog jong, andere door de wol geverfd en van internationale faam. Ze komen met avontuurlijke programma’s maar ook de kroonjuwelen ontbreken niet in deze gevarieerde serie. Kortom: het beste wat de kamermuziek anno nu te bieden heeft. Bekijk hier alle voorstellingen in deze serie.

1e rang

normaal € 27.50

2e rang

normaal € 24.50

3e rang

normaal € 19.50

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

We maken u erop attent dat u vanaf 25 augustus een corona-toegangsbewijs nodig heeft voor een bezoek aan het theater. Hiervoor kunt u de corona-check app gebruiken. Kijk voor meer informatie op zwolsetheaters.nl/coronavirus.

diagonale streep Uitgelicht

introdans-confetti-thumb

Introdans | familievoorstelling

Confetti
za 26 feb 14.30 uur

informatie Meer info

isabelle-naakt-thumb

Isabelle Beernaert

Naakt
wo 15 jun 20.00 uur

informatie Meer info

Nederlandse Reisopera - Giulio Cesare in Egitto

Nederlandse Reisopera

Giulio Cesare in Egitto
do 10 feb 19.30 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Casablanca, een rauw romantisch drama

Casablanca, een rauw romantisch drama

kalender di 7 december 2021

informatie Lees meer

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen, waarin ik tweewekelijks op de hoogte gehouden wordt van het nieuws rond Zwolse theaters en haar activiteiten.

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 20.00 uur 

Kassa Schouwburg Odeon
Dagelijks geopend vanaf 10.00 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 18.00 uur)

Bewaar uw kaarten in de app van Ticketmatic:
Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten kopen)

Lees hier onze Privacyverklaring.