Koffie & Klassiek op zondag

Busch Trio


kalender zo 5 apr

aanvangstijd 11.30 tot 13.00 uur geen pauze

locatie Schouwburg Odeon - Dommerholtzaal


Drie rasmusici vormen een trio en noemen het naar de legendarisch Duitse violist Alfred Busch. Niet toevallig: diens viool, een Guadagnini uit 1783, wordt nu door Mathieu van Bellen bespeeld.

Hun eerste CD wordt meteen een hit. De Volkskrant schreef: ‘Beluister hem één keer en je weet: dit is verschrikkelijk goed.’ In 2016 kregen zij de Kersjes Prijs, met als jurycommentaar: ‘Met hun warme, weelderige klank, perfecte balans en meeslepende spel, zijn zij de ideale vertolkers van het rijke repertoire voor pianotrio.’

Programma: Haydn, Trio Es-Dur Hob.XV 30, Beethoven, Trio in B-Dur op. 97 Erzherzogtrio

De voorstelling is onderdeel van Koffie & Klassiek op zondag
Een keer per maand kunt u op zondag om 11.00 uur in Schouwburg Odeon genieten van een klassiek concert met topmusici. Sommige nog jong, andere door de wol geverfd en van internationale faam. Ze komen met avontuurlijke programma’s maar ook de kroonjuwelen ontbreken niet in deze gevarieerde serie. Kortom: het beste wat de kamermuziek anno nu te bieden heeft. De programma’s op de zondagochtend duren ongeveer een uur en de prijs is altijd €24,50 inclusief kopje koffie en iets lekkers!

Naam Vanaf
normaal € 24.50

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

Omri Epstein  Piano
Mathieu van Bellen  Viool
Ori Epstein  Cello

Dit piano trio - vernoemd naar de legendarische violist Adolf Busch - geniet de reputatie één van de beste piano trio’s van hun generatie te zijn. Als drie solisten wonnen Omri Epstein, Mathieu van Bellen en Ori Epstein ook verschillende wedstrijden. Samengebracht door een passie voor kamermuziek en geïnspireerd door Mathieu zijn viool, de “ex-Adolf Busch” G.B. Guadagnini (Turijn, 1783), zijn ze individueel bekend voor wat ze bereikt hebben en voor hun ongelooflijke passie die zij als trio op podium brengen.

Sinds hun oprichting in Londen in 2012 speelt het trio in Europa’s toonaangevende concertzalen en festivals. Hun recent concert in Wigmore Hall werd bejubeld in The Times:

“…what impressed most was the group’s effortless musicianship and unity of thought and attack. The threesome even seemed to be breathing in synch.” Voorbije seizoenen omvatten een tournee in China, samenwerkingen met Michael Collins, Bruno Giuranna en recitals in de Londense Purcell Room, Wigmore Hall, King's Place, Bozar in Brussel, Phillips Collection in Washington DC en het Concertgebouw Amsterdam. Hun voorbije optreden in Beethoven zijn Triple Concerto met het Warschau Symphony Orchestra en Karina Canellakis werd live uitgezonden op de Belgische radio. Zij zijn daarnaast ook vaak te horen in het BBC Radio3 programma InTune, op Radio4 in Nederland en op Deutschlandfunk, NDR en WDR in Duitsland.

In 2016 verscheen hun eerste CD met trio’s van Antonin Dvorak: Op. 65 en op. 90 “Dumky”. Hiervoor kregen zij 5 sterren van Diapason en lovende commentaar door Gramophone: "... het jonge Busch Trio bezit een van de meest opvallende kenmerken die zij delen met hun naamgenoot: een gezamenlijke beslissing om de muziek en alleen de muziek eerst te zetten." Deze CD kadert in een project waar het trio alle kamermuziekwerken van Dvorak voor piano en strijkers zal opnemen voor het label Alpha Classics. De eerste CD werd met enthousiaste reacties ontvangen. Zo werd dit album meermaals verkozen tot CD van de Week op verschillende radiostations in Europa en leverde het hen ook de Kersjesprijs op in 2016, de meeste prestigieuze kamermuziekprijs van Nederland. De tweede en derde CDs uit deze reeks met de pianokwartetten van Dvorak (met altviolist Miguel da Silva) en pianokwintetten (met Maria Milstein en Miguel da Silva) werden ook reeds met lovende kritieken onthaald, en meerdere malen op verschillende radiostations in Europa als CD van de Week verkozen.

Het trio won verschillende internationale prijzen waaronder de Royal Overseas League Competition in 2012, de Salieri-Zinetti-wedstrijd en de Pinerolo-wedstrijd in Italië, evenals de International Schumann Chamber Music Award in Frankfurt. Het trio heeft begeleiding gekregen van bekende artiesten zoals Eberhard Feltz en Andras Schiff en worden momenteel verder opgeleid door leden van het Artemis Quartet in de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Brussel, waar ze een trio in residentie zijn.

Hoogtepunten van 2019 omvatten de release van hun vierde cd met Dvorak’s vroege piano trios, een terugkeer naar het Concertgebouw Amsterdam, en een tournee in de VS.

diagonale streep Uitgelicht

Eva van Manen - Theater Na de Dam

Eva van Manen

Theater Na de Dam
ma 4 mei 21.00 uur

informatie Meer info

Sven Ratzke - Where are we now

Sven Ratzke

Where are we now
za 25 apr 20.30 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Coronavirus

Hoe gaan wij om met het coronavirus? - Update:

kalender ma 23 maart 2020

informatie Lees meer

Algemene nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 15.00 uur

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur
Wegens coronamaatregelen t/m 6 apr gesloten

Kassa Theater De Spiegel
Gesloten wegens Coronamaatregelen

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 19.00 uur)