Club Cele | Voedsel des Vaderlands

Weet wat je eet

Geen pauzedrankje


kalender di 18 sep

aanvangstijd 20.30 tot 22.00 uur

locatie De kas van Kaat


Waar komt jouw eten vandaan? Bij Café O2 gaan we het komend seizoen hebben over Voedsel des Vaderlands: eten van Nederlandse bodem. We gaan op safari in de supermarkt, trekken langs boerderijen en tuinders in de regio en gaan bekijken wat de waarde van ons voedsel eigenlijk is. We produceren veel voedsel, maar waarom im- en exporteren? De keuze is reuze, maar moeten we dat wel willen? Weet jij hoeveel kilometers jouw voedsel moet reizen voor het op jouw bord ligt?

Op 18 september is de eerste editie van Voedsel des Vaderlands. Deze avond vindt plaats op een wel heel bijzondere plek: tussen groentes! Club Cele is 18 september namelijk op locatie bij De Kas van Kaat. We gaan, midden in de kas, op zoektocht naar de waarde van ons voedsel.

Is het lastig om alleen maar eten van Nederlandse bodem te kopen? Hoe doe je dat met je speklapje, appel of portie spinazie? We dagen jou uit op ontdekkingstocht te gaan naar de oorsprong van het eten in je boodschappenmandje. Lukt het jou om één keer tijdens je dagelijkse boodschappen alleen maar producten te kopen die uit Nederland komen? Diverse (on)bekende Zwollenaren doen met je mee. Wat je zegt moet je ook zelf doen, dus binnenkort gaat de redactie van Club Cele ook met de camera op pad. Op 18 september kijken we naar de bevindingen van deze challenge.

Daarnaast gaan we in gesprek met interessante ondernemers die stuk voor stuk op één of andere manier verbonden zijn aan voedsel van regionale (dus ook Zwolse) bodem. Nieuwsgierig? Check onze Facebook voor een tipje van de sluier! Eind augustus is het gehele programma bekend. Meer weten over eten, dus!

Café O2 is jouw maandelijkse dosis zuurstof voor de geest. We nemen duurzame ontwikkelingen in Zwolle onder de loep en onderzoeken wat er écht speelt. Dat doen we samen met professionals en inwoners in een levendig stadsdebat. Hou jij van doen, denk dan mee!

Club Cele Café O2 vindt plaats op dinsdag 18 september om 20.30 uur in de Kas van Kaat.

Naam Vanaf
Normaal € 0.00

Deel deze voorstelling via:

nieuws diagonale streep Club cele blog

Club Cele blog leercollega Karlijn

Leercollega Karlijn in beweging

Wat vond ze van haar twintig weken stage?

kalender ma 2 juli 2018

informatie Meer lezen

Volg club cele op

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op