CLASSSH

Orkest van het Oosten & DJ Paul van ’t Veer en DJ Erik Delobel


kalender vr 20 apr

aanvangstijd 20.00 uur

locatie De Spiegel - Spiegel


Klaar om overspoeld te worden door een intense geluidservaring zoals je die nog nooit hebt gehoord?

Een symfonisch orkest suf en saai? Dacht het niet. Tijdens CLASSSH laat Orkest van het Oosten het achterste van zijn tong zien. Puur en recht voor zijn raap. Neem plaats in de adventureseats of zoek een andere plek op het podium en kijk de muzikanten voor het eerst echt recht in hun ogen. In een spannend decor met verleidelijke visuals van vj-collectief Wonderboys laten ze in een drie delen horen, zien en voelen dat klassieke muziek op een totaal andere manier ervaren kan worden. Er is geen ontkomen aan, dit gaat wel binnenkomen. Hedonprogrammeur Erik Delobel zal tussendoor op geheel eigen wijze vragen stellen aan het orkest, om je mee te nemen in de manier waarop een symfonisch orkest werkt. Etiquette en regeltjes? Daar doen we niet aan op deze avond. Neem je biertje mee, zoek een plek, ervaar en geniet van deze CLASSSH! Impact gegarandeerd zullen we maar zeggen!

De avond wordt ingeluid en vakkundig afgesloten door de fijne sounds van Paul van ’t Veer, bekend als Hedonnachtprogrammeur en tour-dj van Rico, Sticks en Typhoon. Blijf je hangen voor de after?

CLASSSH is een samenwerking tussen Orkest van het Oosten, Zwolse theaters, Deventer Schouwburg, Hedon en Burgerweeshuis.

Naam Vanaf
Normaal € 15.00

De genoemde kaartprijzen zijn exclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

Orkest van het Oosten

Het Orkest van het Oosten is een eigentijds symfonieorkest met een sterke basis in de provincie Overijssel. Het orkest voorziet op vernieuwende wijze in de behoefte aan klassieke muziek en muziekeducatie. Het orkest is bekend van zijn rol als Maestro-orkest in het gelijknamige televisieprogramma. Sinds 2017 is de Nederlandse maestro Ed Spanjaard als vaste dirigent verbonden aan het orkest.  

Dj Paul van ‘t Veer

Paul van ‘t Veer was van kinds af aan geïnteresseerd in muziek. Hoewel de dj journalistiek studeerde, werkte hij daarnaast hobbymatig als organisator en dj van verschillende feesten, onder andere in Hedon. Bij de begindagen van Opgezwolle was Paul betrokken als manager en vanaf 2013 is Paul van ‘t Veer nachtprogrammeur Hedon Zwolle. Inmiddels draaide Paul van ‘t Veer ook op verschillende feesten en werkte hij als tour-dj bij Rico, Sticks en Typhoon.

Vioolconcert Tsjaikovski

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, beter bekent als Peter Tsjaikovski, is een Russische componist uit de negentiende eeuw. Zijn bekendste stukken zijn de Notenkraker, het Zwanenmeer, zijn Eerste Pianoconcert en het Vioolconcert.

Tsjaikovski schreef zijn Vioolconcert in een resort bij het meer van Genève, waar hij verbleef met een van zijn oud-leerlingen om bij te komen van een ellendig huwelijk. Het Zwitserse landschap en zijn oud-leerling inspireerde Tsjaikovski tot het schrijven van het Vioolconcert. Op 11 april 1878 rondde hij het stuk af, maar dit ging pas eind 1881 in première omdat violisten het stuk te moeilijk vonden. Inmiddels is Tsjaikovski’s vioolconcert een van de populairste composities en is het in verschillende films en reclames gebruikt als soundtrack.

Bestel ook:

Deel deze voorstelling via:

diagonale streep Uitgelicht

Jakop Ahlbom - Innenschau

Jakop Ahlbom

Innenschau
vr 23 mrt 20.00 uur

informatie Meer info

Alex Klaasen in Showponies | revue

Alex Klaasen in Showponies | revue

za 2 jun 20.00 uur

informatie Meer info

ndt2

Nederlands Dans Theater 2

Sum Thoughts
do 29 mrt 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Multi-talent Alex Klaasen theaters in met revue 2.0

Multi-talent Alex Klaasen theaters in met revue 2.0

Showponies op zaterdag 2 juni

kalender wo 17 januari 2018

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op