Club Cele | Zeg nee tegen plastic

i.s.m. Cibap studenten

Geen pauzedrankje


kalender di 19 jun

aanvangstijd 20.30 tot 22.00 uur

locatie Odeon - Bovenfoyer


Club Cele | Café O2

Soms heb je tijdens je werkdag even een boost nodig: een lekker kopje koffie met melk, suiker en een koekje. Is het je al opgevallen hoeveel plastic hierbij komt kijken? Een roerstaafje, melkcupje, plastic bekertje en de wikkel om het koekje, bijvoorbeeld. Bij deze editie van Café O2 i.s.m. Cibap-studenten Merle en Sterre staan we stil bij plastic in ons dagelijks leven.

Volgens Cibap-studenten Merle en Sterre kan het zo niet langer: “Je kunt een boekwerk schrijven over de problemen rondom plastic. Het is slecht voor dieren en natuur en dus uiteindelijk ook voor ons: plastic komt ook in ons lichaam terecht. ” Daarom organiseren zij vanaf 21 mei de Plastic Challenge. Ze dagen uit om dertig dagen lang één keer per dag NEE te zeggen tegen plastic. Via hun website, Facebook, Instagram en Snapchat (No2plastic02) volg je de studenten in hun strijd tegen plastic.

Zeg jij ook #NO2PLASTIC? Op 19 juni delen we tijdens Café O2 de ervaringen en gaan Merle en Sterre de dialoog aan over plastic afval. Ook sluit ROVA aan om te vertellen over plasticverwerking en hun nieuwe plannen om afval te verminderen. Daarbij komt kunstenares Maria Koijck ons inspireren, o.a. over de eerste plastic attack in Brazilië, een land dat overigens al veel verder is in het bewustzijn. Ze heeft genoeg te vertellen, want ze is op 19 juni nét terug van een congres over Zero Waste. Dat wil je niet missen!

Café O2 is jouw maandelijkse dosis zuurstof voor de geest. We nemen duurzame ontwikkelingen in Zwolle onder de loep en onderzoeken wat er écht speelt. Dat doen we samen met professionals en inwoners in een levendig stadsdebat. Hou jij van doen, denk dan mee!

Club Cele Café O2 vindt plaats op dinsdag 19 juni om 20.30 uur in de bovenfoyer van Café Foyé [Blijmarkt 25].

Waar, wanneer, wie?
Datum: 19 juni 2018 om 20:30
Waar: Odeon, bovenfoyer, Blijmarkt 25, Zwolle

Te gast
ROVA [werken aan een schone leefomgeving]
Maria Koijck [kunstenares, werkt uitsluitend met afval]
Bekijk in dit filmpje van Drenthe in Transitie wat Maria doet

Moderator
Wytze Visser

De bovenfoyer is alleen per trap bereikbaar. 

Naam Vanaf
Normaal € 0.00

Deel deze voorstelling via:

nieuws diagonale streep Club cele blog

Club Cele Blog Berend Oosterhuis Wat zet jou in beweging

Berend Oosterhuis: "Ik word warm van mensen die het mooiste uit zichzelf willen halen. Ondanks, of dankzij, alles wat ze hebben meegemaakt."

kalender ma 16 april 2018

informatie Meer lezen

Volg club cele op

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op