Club Cele | Meet Up I Profiel Stedelijke Cultuurregio Zwolle: Experiment&Ernst

Geen pauzedrankje


kalender di 4 dec

aanvangstijd 20.00 tot 22.00 uur

locatie Odeon - Hemminkzaal


Op dinsdagavond 4 december gaan we praten over het Cultuurprofiel van regio Zwolle, dat afgelopen donderdag (1 november) openbaar werd. De afgelopen periode is hard gewerkt aan het profiel en wethouder Monique Schuttenbeld wil de resultaten graag met ons delen. Dit document is een vertrekpunt waarop wij je uitnodigen om mee te praten. Of je nou in de cultuursector werkt, of in een andere sector.

Samen met de culturele partners, provincie Overijssel en Regio Zwolle formuleerde de gemeente de kernwaarden en ambities voor het cultuurbeleid van de regio voor de samenwerking met het Rijk. De onderscheidende kernwaarden voor de cultuurregio Zwolle zijn Experiment en Ernst. Experiment staat voor het zoeken naar nieuwe wegen, ruimte, spelen en de durf om te mislukken. Zonder experiment is er geen vernieuwing. Ernst staat voor de innerlijke wens en continue zoektocht naar inhoud, ‘waarheid’ of de kern. De cultuurinstellingen en makers staan op de schouders van en bouwen voort op het cultureel erfgoed. Het stuk lees je hier.

Wethouder Monique Schuttenbeld: “We zien die uitnodiging als een kans om de stad en regio nog aantrekkelijker te maken en een prominentere plek te geven in het Nederlandse cultuurbeleid. Het is de eerste stap naar een andere manier van samenwerken tussen gemeenten, provincie en het Rijk in aanloop naar het nieuwe cultuurbeleid. Daarom hebben wij onze culturele en creatieve partners gevraagd om met ons te definiëren wat onze cultuurregio onderscheidt en waar wij ons de komende jaren samen met het rijk en de cultuurfondsen op willen richten. Ook de provincie Overijssel heeft daarin meegedacht. Het profiel ligt er nu, maar daarmee zijn we niet klaar. Integendeel, dit is pas het begin van de culturele samenwerking in de regio.” Ook Nataly van Driel [Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap] zal aanwezig zijn om te vertellen waarom een Profiel Stedelijke Cultuurregio nodig is.

Op 4 december hoor je wat het Profiel Stedelijke Cultuurregio Zwolle inhoudt, en kun je meepraten over het vervolg. Wie wil wat doen en wat is daarvoor nodig? Wij horen graag wat jij denkt! 

Talk of the Town Zwolle is een productie van Club Cele, geïnspireerd op Talk of the Town van Pakhuis de Zwijger. In deze talkshow werpen we licht op nieuwe stedelijke ontwikkelingen in Zwolle en buigen we ons samen met politici, ontwerpers,bouwers en inwoners over stedenbouwkundige ontwerpen en bestemmings- en bouwplannen. Wat verdwijnt er komende jaren uit het straatbeeld en wat krijgen we er voor terug? Terugkerend onderwerp: de rol van de creatieve industrie, de overheid en de inwoners van Zwolle in verschillende fasen van stedelijke ontwikkeling.

Club Cele Talk of the Town Zwolle vindt plaats op dinsdag 4 december om 20.00 uur in de Hemminkzaal van de Zwolse Theaters [Blijmarkt 25].

De bovenfoyer is alleen per trap bereikbaar.
Foto van titelpagina Profiel Stedelijke Cultuurregio Zwolle: Bevrijdingsfestival - Henk-Jan van der Klis (flickr)

Naam Vanaf
Normaal € 0.00

nieuws diagonale streep Club cele blog

Blog: Boyan Slat op plasticjacht

Blog: Boyan Slat op plasticjacht

Boyan Slat op plastic jacht Club Cele VPRO-Tegenlicht Meet Up

kalender ma 29 oktober 2018

informatie Meer lezen

Volg club cele op

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op