Club Cele | Een trip door eetbaar Nederland met Michiel Korthals | Café O2

Geen pauzedrankje


kalender di 16 apr

aanvangstijd 20.30 tot 22.00 uur

locatie Odeon - rabo foyer


Club Cele | Een trip door eetbaar Nederland met Michiel Korthals | Café O2

Het bruist, het sist, het rommelt overal in Nederland Voedselland. Het Nederlandse landbouw- en voedselregime krijgt met horten en stoten te maken met heel andere consumenten, een heel andere organisatie van markten, en een heel ander verdienmodel bij de voedselproductie. Michiel Korthals ging op reis door dit nieuwe voedselland en publiceerde er een boek over: Goed Eten. Filosofie van Voeding en Landbouw. Op dinsdag 16 april gaan we het gesprek met deze ‘voedselfilosoof’ aan.

Zijn boek staat niet vol recepten, maar met overwegingen over nieuwe en oude landbouwproblemen, zoals dierenwelzijn, kunstmest, het eten van vlees, genetische modificatie en goede smaak. Michiel Korthals is naast auteur hoogleraar filosofie in Pollenza (Italie) en emirtus hoogleraar filosofie bij Wageningen Universiteit.

“Volgens mij zijn filosofie en ethiek bij uitstek geschikt om complexe onderwerpen als duurzaamheid, landbouw en voeding te analyseren en te evalueren.” Michiel Korthals sprak voor zijn boek met boeren, consumenten, wetenschappers, journalisten, bestuurders en politici. Wat zijn zijn bevindingen vanuit zijn filosofische blik op voedsel en landbouw in Nederland? Daar kom je op 16 april achter tijdens zijn inspiratiesessie bij Club Cele.

Waar komt jouw eten vandaan? Bij Club Cele’s Café O2 hebben wij het dit seizoen over Voedsel des Vaderlands: eten van Nederlandse bodem. We gaan op safari in de supermarkt, trekken langs boerderijen en tuinders in de regio en gaan bekijken wat de waarde van ons voedsel eigenlijk is. We produceren veel voedsel, maar waarom im- en exporteren? De keuze is reuze, maar moeten we dat wel willen? Daar kom je tijdens deze programmalijn achter.

Te gast in dit programma:

Michiel Korthals
Hoogleraar filosofie in Pollenza (Italie) en emirtus hoogleraar filosofie bij Wageningen Universiteit
Auteur van het boek Goed Eten. Filosofie van Voeding en Landbouw

Een trip door eetbaar Nederland met Michiel Korthals | Café O2 vindt plaats op 16 april 2019 om 20.30 uur in de Rabo Foyer van de Zwolse Theaters [Blijmarkt 25].

Waar, wanneer, wie?
Datum: 16 april 2019 om 20:30 uur
Waar: Rabofoyer, Blijmarkt 25, Zwolle
Moderator: Martijn van Hese
De bovenfoyer is alleen per trap bereikbaar.

Dit vind je misschien ook interessant:
Bekijk hier andere edities van Café O2
Lees hier meer over het boek van Michiel Korthals: Goed Eten. Filosofie van Voeding en Landbouw

Aan dit programma werken mee:
                              
Gooitske Zijlstra       Marike Boonstra        Ellen de Lange          Martijn van Hese
Redactie Club Cele     Redactie Club Cele     Redactie Café O2      Moderator

Naam Vanaf

nieuws diagonale streep Club cele blog

Club Cele | Café O2: Een gesprek in balans - Christel van Raaij

Een gesprek in balans

Een blog door bezoekster Christel van Raaij

kalender di 19 maart 2019

informatie Meer lezen

Club Cele nieuwsbrief

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op