Inspiratiesessie: Landschapspijn

Club Cele | Café O2: De Duurzame Stad


kalender di 21 nov

aanvangstijd 20.30 uur

locatie Odeon - Bovenfoyer


Landschapspijn

Kan een landschap pijn doen? En hoe voelt dat dan? Van wie is het land eigenlijk, de boer, de overheid, de gebruiker? De verandering van het [verloren] landschap biedt maar weinig lichtpuntjes. Het land dat voorheen een nostalgisch beeld uitstraalde en de mensen van voedsel voorzag, verandert in een energie opwekkend en kleurloos geheel. Is dat het waard? Een gesprek over het veranderende landschap en de gevolgen daarvan.

In november gaan we in gesprek over Landschapspijn. Wat is het? En wie raakt het? We gaan in gesprek over de regio Zwolle. Overijssel kent steden, dorpen, groene vlaktes en zoveel meer. Maar ook hier is de verandering te zien. Praat je mee over landschapspijn?

Te gast:

Jantien de Boer, schrijfster van het boek Landschapspijn. Ze beschijft in het boek de pijn die de verandering van het Friese landschap, en wil mensen bewust maken van wat natuur met je kan doen. 

Bart Buijs, directeur Het Oversticht, stelt vanuit zijn functie de volgende vragen [hardop]: "We zijn bezig met een energietransitie. Hoe kan je als samenleving ermee omgaan dat het landschap verandert?"

Club Cele | Café O2

Café O2 is jouw maandelijkse dosis zuurstof voor de geest. We nemen duurzame ontwikkelingen in Zwolle onder de loep en onderzoeken wat er écht speelt. Dat doen we samen met professionals en inwoners in een levendig stadsdebat. Hou jij van doen, denk dan mee!

Moderator: Wytze Visser

Club Cele | Café O2 vindt plaats op dinsdag 21 november  om 20.30 uur in de bovenfoyer van Café Foyé [Blijmarkt 25]

Naam Vanaf
Normaal € 0.00

De genoemde kaartprijzen zijn exclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

Deel deze voorstelling via:

nieuws diagonale streep Meest gelezen

"Op het puntje van mijn stoel"

Collega Joy bezocht de voorstelling TERROR

"Op het puntje van mijn stoel"

kalender vr 20 oktober 2017

informatie Lees meer

Volg club cele op

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op