Inspiratiesessie: Hoe verpakkingsvrij leef jij?

Club Cele | Café O2: De Duurzame Stad


kalender di 17 okt

aanvangstijd 20.30 uur

locatie Odeon - Bovenfoyer


Hoe verpakkingsvrij leef jij?

Een keer niet naar de supermarkt maar naar de markt voor boodschappen, maar bepakt met een katoenen tas vol glazen potten en een broodzak: met een paar kleine aanpassingen kom je een heel eind richting een afvalvrij leven. Toch produceren we per nederlander per jaar gemiddeld 550 kilo huishoudelijk afval (bron: CBS).

Dat kan anders, vindt Danya Borrèl (Onverpakt). Toen ze bij DOAS ging wonen, viel het haar op hoe weinig ze verbuikte. Zowel in energie (water, elektriciteit en gas) als afval, ging haar verbruik drastisch omlaag. Om die daling door te zetten, zocht ze naar nieuwe manieren: ze ging anders boodschappen doen en maakte bijvoorbeeld haar eigen verzorgingsproducten om plastic te vermijden. Dat proces begon 3,5 jaar geleden en houdt Danya nog steeds bezig. Nu wil ze haar ervaringen delen met Zwolle en in gesprek gaan over een afvalvrij leven. Want kijk eens in je prullenbak en stel jezelf de vraag, hoe verpakkingsvrij leef jij?

Ook Sonja van der Sar (redactie Club Cele) besloot dat het afvalverbruik van haar en haar gezin een stuk minder kon. Na de lezing van Bea Johnson (Zero-waste-home: hanteert het principe van ‘Refuse, reduce, reuse, recycle, rot) ging ze aan de slag. Na haar verkenningstocht door Zwolle, het heringebruik nemen van de compostbak en het meenemen van haar eigen verpakkingen tijdens het boodschappen doen, produceert haar gezin van vier nu nog maar één vuilniszak per maand. 

Tijdens deze editie van Club Cele | Café O2 gaan we in gesprek over de weg naar een afvalvrij leven. Praktische tips en een avond vol inspiratie om te zorgen dat iedereen mee kan doen. Doe je mee?

Club Cele | Café O2

Café O2 is jouw maandelijkse dosis zuurstof voor de geest. We nemen duurzame ontwikkelingen in Zwolle onder de loep en onderzoeken wat er écht speelt. Dat doen we samen met professionals en inwoners in een levendig stadsdebat. Hou jij van doen, denk dan mee!

Moderator: Wytze Visser

Club Cele | Café O2 vindt plaats op dinsdag 17 oktober om 20.30 uur in de bovenfoyer van Café Foyé [Blijmarkt 25]

Naam Vanaf
Normaal € 0.00

De genoemde kaartprijzen zijn exclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

Deel deze voorstelling via:

nieuws diagonale streep Meest gelezen

TERROR: een ‘battle’ tussen gevoel en verstand

TERROR

Een 'battle' tussen gevoel en verstand

kalender vr 15 september 2017

informatie Lees meer

Volg club cele op

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op