Club Cele | De Hongerige Stad Zwolle #6 | Inspiratiesessie: Water Wall | Stadscafé

Geen pauzedrankje


kalender di 12 feb

aanvangstijd 20.30 tot 22.00 uur

locatie Odeon - Rabo Foye


Club Cele | De Hongerige Stad Zwolle #6 | Inspiratiesessie: Water Wall | Stadscafé

Het overkoepelende thema van Club Cele in 2019 is vooroordelen. Je kunt ook vooroordelen hebben over je eigen stad: je kunt in je eentje toch niets veranderen aan je leefomgeving, bijvoorbeeld. Dat vooroordeel willen we bij Club Cele graag van de tafel vegen en daarom laten we ons inspireren door het gave project Water Wall: een verticale regenwaterbuffer die zorgt voor vergroening van de stad én maatschappelijke betrokkenheid. Waar moet die Water Wall in Zwolle komen?

Het idee voor de Water Wall ontstond in 2017 tijdens de Hanseatic City Challenge van de Provincie Overijssel, waar teams werden uitgedaagd om een oplossing te bedenken voor overlast door hevige regenbuien in Hanzesteden. De Water Wall kwam als winnaar uit de bus: een verticale regenwaterbuffer die saaie, blinde muren in een stad weer benut. De technische installatie buffert en slaat regenwater op en is daarbij een creatief platform voor maatschappelijke thema’s als hittestress, vergroening van de stad, klimaatadaptatie en betrokkenheid van buurtbewoners.

Inmiddels is de allereerste Water Wall geinstalleerd in het centrum van Leeuwarden. Niet voor de gemeente exclusief, maar juist voor gebruikers en voorbijgangers, die verrast worden door deze en andere spontane objecten in de openbare ruimte. Welke mogelijkheden zijn er voor een Water Wall in onze Hanzestad Zwolle? De jonge ondernemers en initiatiefnemers Jenifer van Dijk en Jeroen van Luyn vertellen over hun drijfveren voor het project Water Wall en de ervaringen met het ontwerpen en realiseren van laagdrempelige en creatieve projecten in dichtbebouwde steden.

Overijsselse gedeputeerde Bert Boerman (Mobiliteit, Water en Sociale kwaliteit), belicht deze avond de maatschappelijke context. Hoe breng je het abstracte klimaatverhaal bij de mensen? Daar gaan we met hem het gesprek over aan. Daarnaast vertelt hij over het nut en de noodzaak van de samenwerking tussen publiek en overheid en betrokkenheid van bewoners.

Onder andere te gast in dit programma:
                     
Jenifer van Dijk        Jeroen van Luyn             Bert Boerman
Entrepreneur                Projectleider                   Gedeputeerde provincie Overijssel 
Water Wall                    Water Wall                         Mobiliteit, Water en Sociale kwaliteit

De Hongerige Stad Zwolle #6 | Inspiratiesessie: Water Wall vindt plaats op 12 februari 2019 om 20.30 uur in de Rabo Foyer van de Zwolse Theaters [Blijmarkt 25].

Dit is de zesde editie van een bijzondere serie Stadscafés: De Hongerige Stad Zwolle. Samen met Stichting Zwols Architectuur Podium en de Stadsbeweging Overijssel gaan we de relatie tussen voedsel en stad verkennen. Maak je klaar voor interessante lezingen, films en excursies en ontdek het antwoord op de vraag: hoe kan voedsel nieuwe verbindingen in de stad maken?

Waar, wanneer, wie? 
Datum: 12 februari om 20:30
Waar: Rabofoyer, Blijmarkt 25, Zwolle
Moderator: Eefke Meijerink
De bovenfoyer is alleen per trap bereikbaar.

Dit vind je misschien ook interessant:
Bekijk hier de vorige edities van het Stadscafé
Lees hier meer over de Water Wall

Aan dit programma werken mee:
                                                       Gooitske Zijlstra        Marike Boonstra        Florine Rubingh        Irma Klevering          Hanneke Spiertz           Eefke Meijerink
Redactie Club Cele     Redactie Club Cele       Leercollega                  Redactie Stadscafé    Redactie Stadscafé      Moderator        

 

Naam Vanaf

Per 1 januari 2019 is het lage BTW-tarief verhoogd naar 9%, met als gevolg een kleine prijsstijging.

nieuws diagonale streep Club cele blog

Club Cele | Stadscafé: De Hongerige Stad Zwolle in 2019

De Hongerige Stad Zwolle 2019

Voedselvooroordelen in de stad

kalender za 29 december 2018

informatie Meer lezen

Club Cele nieuwsbrief

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op