Club Cele op het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal


kalender do 28 mrt

aanvangstijd 20.00 tot 23.00 uur

locatie Odeon - rabo foyer


Club Cele op het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal

Waarom vinden we de vrouw als moeder zo vanzelfsprekend? Waarom zijn ‘vrouwelijkheid’ en ‘moederschap’ zo onlosmakelijk met elkaar verbonden? En wat nou als je als moeder directeur bent van een groot familiebedrijf? Club Cele gaat dat tijdens het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal van Overijssel Verwoord aan de hand van het Boekenweekthema 'Moeder de Vrouw' onderzoeken.

We voeren een nieuwsgierig filosofisch gesprek met Gerard Jan Mijnheer, we doorbreken het taboe van spijt hebben van kinderen en gaan in gesprek met Liesbeth Smit, die een boek schreef over kinderloosheid: ‘Echte vrouwen krijgen een kind’. Hoe het is om als vrouw anno nu géén kinderen te hebben? Thecla Bodewes is directrice van het familiebedrijf TB Shipyards en moeder. Onlangs las je een prachtig interview met haar zoon Niek Aberson in het Financieele Dagblad. Rusten er nog steeds taboes op werkende Nederlandse moeders?

Je bezoekt Club Cele tijdens het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal in de Rabo Foyeop de volgende tijden:

Blok 1 20:45 - 21:15 - Thecla Bodewes, moeder en directrice van TB Shipyard
Blok 2 21:40 - 22:00 - Liesbeth Smit, auteur van het boek ‘Echte vrouwen krijgen een kind’
Blok 3 22:35 - 23:05 - Een filosofisch gesprek met Gerard Jan Mijnheer

Op 28 maart is het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal! De grote afsluiting van Overijssel Verwoord vindt op deze donderdagavond tijdens de Nationale Boekenweek plaats. Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers en muzikanten — waaronder Özcan Akyol, Ernst Daniel Smid en GladJakkers — reizen af naar Zwolle voor interviews, lezingen, optredens en voordrachten. Natuurlijk zal ook het #Dichtersgilde aanwezig zijn en worden de winnaars van de schrijfwedstrijd Recept voor een goed leven bekend gemaakt. Daarnaast wordt het Overijssels boek van het jaar gekozen en worden de bundels uit Het Verhalenhuis gepresenteerd.

Onze moderator tijdens Club Cele op het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal is Sandra Lange.

Naam Vanaf

nieuws diagonale streep Club cele blog

Club Cele | Café O2: Een gesprek in balans - Christel van Raaij

Een gesprek in balans

Een blog door bezoekster Christel van Raaij

kalender di 19 maart 2019

informatie Meer lezen

Club Cele nieuwsbrief

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op