Club Cele | Café O2

Inspiratiesessie met kunstenares Esther Kokmeijer


kalender di 15 mei

aanvangstijd 20.30 tot 22.00 uur

locatie Odeon - Bovenfoyer


Club Cele | Café O2
Inspiratiesessie met kunstenares Esther Kokmeijer over haar reizen naar Antarctica.

Haar project Because we Meet is een trilogie over de behoefte van de mens om de natuur te controleren. Bekeken vanuit de drie stadia waarin water zich kan bevinden: waterdamp, stromend water, ijs en de wisselwerking tussen mens en deze drie verschijningsvormen van water.

Esther probeert in haar projecten de link te leggen tussen wetenschap en kunst. Vanuit de gedachte dat de wetenschap de kennis heeft en de kunstenaar de verbeelding om die kennis te vertalen naar een verhaal en het daardoor betekenis te geven. Voor het derde deel: "ijs", reisde ze samen met onderzoekers van het Arctic Centre in Groningen af naar Antarctica.  

Antarctica is een van de best beschermde gebieden van de wereld. Ze maakte hierover de installatie: agreement with nature. 

Als Esther in mei bij ons de inspiratiesessie geeft is ze net terug van een reis naar de zogenaamde ‘Navigators’. De Navigators zijn de oorspronkelijke inwoners van de Marshalleilanden. Zij kunnen golven lezen en zonder kompas of gps naar een eiland 100 kilometer verderop kunnen varen. Dat is een ‘gave' die traditioneel wordt overgedragen van vader op zoon, echter, de kennis van de Navigators verdwijnt. Wetenschappers willen heel graag weten hoe de Navigators werken en waarom zij welke keuzes maken, als input voor onze moderne manier van golfnavigeren.

Het is haar tweede reis naar de Navigators. Esther het vindt vooral interessant hoe wetenschappers met Navigator’s in gesprek gaan en zij willen weten welke keuzes ze maken en waarom. De navigator’s hebben daar vaak geen antwoord op, omdat het een combinatie is van kennis, intuïtie, ervaring.

Kijk voor meer interessante projecten van Esther Kokmeijer op de site: http://www.estherkokmeijer.nl/Climate-Proof.

 

Café O2 is jouw maandelijkse dosis zuurstof voor de geest. We nemen duurzame ontwikkelingen in Zwolle onder de loep en onderzoeken wat er écht speelt. Dat doen we samen met professionals en inwoners in een levendig stadsdebat. Hou jij van doen, denk dan mee!

Meer informatie over de gasten volgt zo snel mogelijk.

Club Cele Café O2 vindt plaats op dinsdag 15 mei om 20.30 uur in de bovenfoyer van Schouwburg Odeon.

Moderator: Wytze Visser.

De bovenfoyer is alleen per trap bereikbaar.

Naam Vanaf
Normaal € 0.00

Deel deze voorstelling via:

nieuws diagonale streep Club cele blog

Club Cele Blog Berend Oosterhuis Wat zet jou in beweging

Berend Oosterhuis: "Ik wordt warm van mensen die het mooiste uit zichzelf willen halen ondanks, of dankzij alles wat ze hebben meegemaakt."

kalender ma 16 april 2018

informatie Meer lezen

Volg club cele op

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op