Meet Up: Stop de Carroussel | Het Vergeten Kind

Club Cele i.s.m. Cerutti Film


kalender wo 16 mei

aanvangstijd 19.30 tot 21.30 uur

locatie Odeon - Dommerholtzaal


DIALOOG | STOP DE CARROUSEL
Tien publieke dialoogsessies n.a.v. de documentaire ALICIA
over de toekomst van chronisch getraumatiseerde kinderen in de jeugdhulp

De documentaire ALICIA kwam hard aan bij het publiek. De film volgt drie jaar lang het dagelijkse leven van Alicia, een meisje dat op eenjarige leeftijd uit huis werd geplaatst en op vijfjarige leeftijd in een kindertehuis terecht kwam nadat ze vier jaar bij een pleeggezin had doorgebracht. De film begint als ze negen jaar is en nog altijd in dat tehuis woont. Het beloofde nieuwe gezin lijkt er niet te komen. We zien de worsteling van het kind dat zich geen raad lijkt te weten met het gebrek aan perspectief, anderen ziet komen en gaan en steeds bozer en onhandelbaarder wordt. Ze wil maar één ding: haar moeder, maar dat lijkt niet te gebeuren. Ze wordt van tehuis naar tehuis verhuisd. Niemand kan de zorg op zich nemen en haar veiligheid garanderen. De hekken worden hoger en hoger, het kind recalcitranter en roekelozer.

10 Dialogen

In 10 dialogen brengen we alle actoren rond kinderen als Alicia bij elkaar: kinderrechters, juristen, ervaringsdeskundigen, jeugdbeschermers, beleidsmedewerkers, wethouders, hoogleraren en pedagogisch medewerkers. Aan de hand van fragmenten uit de documentaire gaan zij met elkaar in dialoog, want een ieder is het eens: dit moet stoppen. Deze kinderen, die
in de wandelgangen "carrousel-kinderen" worden genoemd, willen net als elk ander kind gewoon erbij horen en gezien worden.

16 mei Club Cele

Eén van de tien dialogen vindt op 16 mei plaats in Zwolle bij Club Cele. Aan tafel zitten onder andere Cor Hergaarden [Stichting Jeugd Noord Veluwe] en Rob Kuijpers [bijzonder curator]. Na het tafelgesprek nodigen we graag uit om mee te praten. Het is, zoals altijd bij Club Cele, een interactieve sessie!

De eensluidende verontwaardiging van meer dan een miljoen kijkers bij het zien van ALICIA heeft de boel in beweging gezet. Dat is waar Cerutti Film op aanhaakt: wie weet is dit het momentum? Zou het mogelijk zijn om elkaar te vinden in dat gemeenschappelijk gevoel welke de film achterlaat? We nodigen u graag uit de dialoog aan te gaan met elkaar en zich uit te spreken wat u zelf zou willen veranderen en anders zou willen doen en wat u daarvoor nodig acht en van wie. Dit alles expliciet zonder vingerwijzen. U hebt de kennis, u hebt de macht. Dus doe mee en laat uw stem klinken.

Het uiteindelijke doel van deze tien dialogen, die alle plaats zullen vinden tussen april en juni 2018, is om de meest essentiële aanbevelingen, onorthodoxe ideeën en met lef klinkende beloftes te
bundelen tot een manifest van prioriteiten. Die agenderen we in het najaar bij de verantwoordelijke instituten tijdens een grootse, landelijke bijeenkomst in Den Haag.

Waar, wanneer, wie?

Datum: 16 mei 2018
Waar: Odeon, Blijmarkt 25, Zwolle, Dommerholtzaal


Te gast:

Cor Hergaarden, directeur Stichting Jeugd Noord Veluwe
Rob Kuijpers, bijzonder curator


Tijd: 19:30 uur tot 21:30 uur, zaal open om 19:15
Toegang: gratis, kaart bestellen gewenst

Naam Vanaf
Normaal € 0.00

Deel deze voorstelling via:

nieuws diagonale streep Club cele blog

Club Cele Blog Jolmer Versteegh Wat zet jou in beweging

Jolmer Versteeg: "Het vinden van verhalen in een stad of dorp en die omzetten in een voorstelling of andere kunstvorm zet mij in beweging."

kalender di 6 maart 2018

informatie Meer lezen

Volg club cele op

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op