Club Cele | Boyan Slat op plasticjacht | VPRO Tegenlicht Meet Up

Geen pauzedrankje


kalender di 23 okt

aanvangstijd 20.30 tot 22.00 uur

locatie Odeon - Bovenfoyer


Club Cele | Boyan Slat op plasticjacht | VPRO Tegenlicht Meet Up

Boyan Slat zette de grootste plastic schoonmaakactie in de geschiedenis op touw - dat alles na een profielwerkstuk over de plasticsoep in zee ruim acht jaar geleden. Inmiddels heeft hij tachtig mensen in dienst en startte op 8 september de uitrol van zijn eerste Ocean Cleanup systeem in de Stille Oceaan. Alles over Boyan hoorde je op 14 oktober in VPRO Tegenlicht, we gaan er dieper op in op 23 oktober bij Club Cele!

Iedereen kent inmiddels de beelden van grote hoeveelheden plastic in de oceaan. Of zeedieren die verstrikt zijn geraakt in het afval van de mens. En iedereen is het erover eens dat er iets moet gebeuren. Maar wat er precies moet gebeuren en op welke wijze het plasticprobleem moet worden opgelost is minder duidelijk. Voor uitvinder en pionier Boyan Slat ligt de oplossing echter binnen handbereik. Hoe werkt zo’n enorm project als The Ocean Cleanup nou? Hoe kreeg Boyan het voor elkaar? En: wat kunnen we hier in Zwolle doen aan het plasticprobleem?

Dat kan onze bijzondere gast ons vertellen: Gerbrant van Vledder uit Olst is lid van de adviescommissie van Boyan Slat. Hij is tevens oceanograaf aan de TU Delft en kan ons dus alles vertellen over dit onderwerp. Benieuwd naar zijn verhaal? Reserveer dan gauw een gratis plekje!

Kijk de VPRO Tegenlicht aflevering met Boyan hier terug. 

De VPRO Tegenlicht Meet Up Boyan Slat op plasticjacht vindt plaats op dinsdag 23 oktober 2018 om 20.30 uur in de Rabo foyer van Café Foyé [Blijmarkt 25].

De bovenfoyer is alleen per trap bereikbaar.

Naam Vanaf
Normaal € 0.00

nieuws diagonale streep Club cele blog

Club Cele blog leercollega Karlijn

Leercollega Karlijn in beweging

Wat vond ze van haar twintig weken stage?

kalender ma 2 juli 2018

informatie Meer lezen

Club Cele nieuwsbrief

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op