VPRO Tegenlicht Meet Up : Ons Dagelijks Brood

Club Cele | Zwolle Inclusieve Stad?


kalender di 24 okt

aanvangstijd 20.30 uur

locatie Odeon - Bovenfoyer


Club Cele | VPRO Tegenlicht Meet Up

In voor en tegenspoed, geldt zodra je iemand eeuwige trouw belooft. Maar wat nou als je je nek uit steekt om een verschil te maken in de stad? Jij als zelfstandige probeert bij te dragen aan je eigen leefomgeving, en [hopelijk] die van de mensen om je heen. Dat brengt risico's met zich mee. Wat als je uitvalt? Wie vangt je op? Tijdens de VPRO Tegenlicht Meet Up 'Ons Dagelijks Brood' stellen we de vraag: zorgt Zwolle voor haar zelfstandige ondernemers?

De aflevering die centraal staat is 'Ons Dagelijks Brood' van VPRO Tegenlicht. Meer dan een miljoen Nederlanders werkt tegenwoordig als zelfstandige. Slechts 20% van hen heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering. De rest vindt het te duur, heeft medische klachten die worden uitgesloten of te weinig vertrouwen in bestaande verzekeraars. Een tikkende tijdbom onder ons sociale stelsel. Er is een alternatief: het broodfonds. Een nieuw soort arbeidsongeschiktheidsverzekering gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Hoe zit het met de broodfondsen in Zwolle? En waarom kiezen zwolse ondernemers hier wel, of juist niet voor?

Te Gast

Pierre Spaninks: ZZP-expert. Onderzoekt, spreekt, schrijft, adviseert. Nicole Hoogenboom, Knipfonds deelt haar ervaring met dit Zwolse broodfonds. Waarom koos zij hiervoor? En waar loop je als lid van een broodfonds juist wel of niet tegenaan? Nicole Hoogenboom, Knipfonds deelt haar ervaring met dit Zwolse broodfonds. Waarom koos zij hiervoor? En waar loop je als lid van een broodfonds juist wel of niet tegenaan? Ga in gesprek met de gasten en stel jouw vraag!

"Er is schrikbarend weinig informatie over ZZP'ers".

Elke vierde dinsdag van de maand kun je bij Club Cele terecht voor de VPRO Tegenlicht Meet Up waarbij een aflevering uit het archief wordt gehaald, en we het gesprek aangaan . Tijdens de Meet Up wordt met experts en het aanwezige publiek verder gepraat, waar de uitzending ophoudt.

Moderator: Gaetana Ferla

Club Cele | VPRO Tegenlicht Meet Up vindt plaats op dinsdag 24 oktober om 20.30 uur in de bovenfoyer van Café Foyé [Blijmarkt 25]

De bovenfoyer van Club Cele is alleen per trap bereikbaar.

Naam Vanaf
Normaal € 0.00

De genoemde kaartprijzen zijn exclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

Deel deze voorstelling via:

nieuws diagonale streep Meest gelezen

"Op het puntje van mijn stoel"

Collega Joy bezocht de voorstelling TERROR

"Op het puntje van mijn stoel"

kalender vr 20 oktober 2017

informatie Lees meer

Volg club cele op

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op