Club Cele | Buitenfilm Perrontheater: Mr. Gaga | Talk of the Town Zwolle


kalender di 2 jul

aanvangstijd 20.30 tot 22.00 uur

locatie Perrontheater De Jonge Honden


Club Cele | Buitenfilm Perrontheater: Mr. Gaga | Talk of the Town Zwolle

De laatste Talk of the Town Zwolle voor de zomervakantie is wel heel bijzonder, want we organiseren dan een buitenfilm bij het Perrontheater! We bekijken op dinsdag 2 juli de bijzondere film Mr. Gaga. In deze film volg je de Israëlische Ohad Naharin: één van de meest prominente choreografen ter wereld. De film is wereldwijd vertoond, in Nederland al eerder op IDFA, en nu kun je hem gratis tijdens Talk of the Town Zwolle komen bekijken!

Filmmaker Tomer Heymann van Heymann Brothers Films volgde Ohad Naharin zeven jaar lang en maakte deze prachtige film over de choreograaf. Bekijk hier de trailer van Mr. Gaga:

Sanne Oostenga, marketingmedewerker van Zwolse Theaters, werd meteen geraakt door de film. "In de documentaire Mr. Gaga wordt Naharin privé en in zijn werk meerdere jaren gevolgd. Zijn positie als kunstenaar in Israël, een land in conflict, is interessant. Overal waar het dansgezelschap Batsheva Dance Company buiten Israël optreedt, klinkt een oproep tot boycot. En dat terwijl de artistiek leider Ohad Naharin in eigen land fel uithaalt naar de politiek. Zijn voorstellingen zijn niet direct politiek, maar indirect beïnvloedt het conflict iedereen, ook hem en daarmee zijn voorstellingen.

Batscheva Dance Company wordt financieel ondersteund door de Israëlische regering en het gezelschap is internationaal natuurlijk een prachtig visitekaartje voor Israël. Voor de pro-Palestijnse beweging BDS is Batsheva de belichaming van het kwaad. Zij willen een boycot van Israël en dus ook van Batsheva. Hij zegt daarover 'Als het de Palestijnen hielp, zou ik mijn eigen voorstellingen boycotten. Dat heb ik ze ook gezegd. Maar wij vertegenwoordigen de groep mensen in Israël die verandering wil. Dus wij moeten juist blijven dansen.' Het blijft een dilemma en dat zie je terug in de documentaire. Hoe hard Ohad Naharin de autonome waarde van zijn kunst ook veilig probeert te stellen, van politiek lijkt hij niet los te kunnen komen."

Het Perrontheater, de thuisbasis van Theatergroep De Jonge Honden, is de plek waar we de film Mr. Gaga gaan bekijken. Op deze bruisende creatieve plek kunnen we heerlijk in de buitenlucht de film kijken. Wij zorgen natuurlijk voor wat lekkers!

Waar, wanneer, wie?
Datum: 2 juli om 20:30 uur
Waar: LET OP, OP LOCATIE - Perrontheater, Westerlaan 9 8011 CA Zwolle
Beeld: Gadi Dagon

Dit vind je misschien ook interessant:
Bekijk hier andere edities van Talk of the Town Zwolle
Lees hier meer over Ohad Naharin

Aan dit programma werken mee:
                                 
Gooitske Zijlstra         Marike Boonstra     Sanne Oostenga       Anne van Uum
Redactie Club Cele    Redactie Club Cele      Zwolse Theaters      Moderator

Naam Vanaf
normaal € 0.00

De genoemde kaartprijzen zijn exclusief drankje. Er zijn geen servicekosten van toepassing.

nieuws diagonale streep Club cele blog

Club Cele | Waarom Sanne vindt dat je Mr. Gaga moet zien

Waarom Sanne vindt dat je Mr. Gaga moet zien

kalender ma 17 juni 2019

informatie Meer lezen

Club Cele nieuwsbrief

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op