Club Cele | Meet up VPRO Tegenlicht: Super School

Geen pauzedrankje


kalender di 26 jun

aanvangstijd 20.30 tot 22.00 uur

locatie Odeon - Bovenfoyer


Club Cele gaat de komende vier edities van de VPRO Tegenlicht Meet Ups aandacht besteden aan het onderwijs. We staan stil bij de geschiedenis, de huidige situatie en de toekomst van het onderwijs. Deze editie kijken we naar het huidige onderwijssysteem: wat zijn eigenlijk de gevolgen hiervan? Hoe veilig is het op school? Moet het huidige onderwijssysteem zich aanpassen aan de ‘snelle samenleving’? Vind je hier iets van? Praat dan mee over onderwijs!

Op dinsdag 22 mei hadden we al een inspirerende sessie over de historie van het onderwijs. Zwolse historicus Luc Panhuysen vertelde alles over onderwijspionier Joan Cele. Tijdens deze Meet Up hebben we het naar aanleiding van de VPRO Tegenlicht aflevering ‘Super School’ over veiligheid in het onderwijs. Schooldirecteur Erik van ‘t Zelfde probeert temidden van werkloosheid, huiselijk geweld, drugshandel en schietpartijen met zijn school het leven in de wijk en de vooruitzichten van de kinderen te verbeteren. Bekijk de aflevering hier.

Te gast is onderzoekster, docent én voormalig hulpverlener Jolien Dopmeijer. Ze deed onderzoek naar angst onder studenten van het Windesheim. De uitslag was stevig: steeds meer jongeren gaan gebukt onder mentale druk. Veiligheid is een groot onderwerp in haar onderzoek. Ze vertelt ons tijdens de Meet Up graag meer hierover. Praat jij ook mee over jouw ervaringen, tips of ideeën over het huidige onderwijssysteem?

Club Cele VPRO Tegenlicht Meet Up ´Super School´ vindt plaats op dinsdag 26 juni in Schouwburg Odeon, de bovenfoyer om 20:30 uur.

Te gast
Jolien Dopmeijer [onderzoekster, docent, voormalig hulpverlener]
Hans Voerman [Medewerker OBP, Bureau Student Support Cibap]

Moderator: Gaetana Ferla.

De bovenfoyer is alleen per trap bereikbaar.

Naam Vanaf
Normaal € 0.00

Deel deze voorstelling via:

nieuws diagonale streep Blog

Diné Foyé

Chef Geraldine Swartjes aan het woord

over Diné Foyé

kalender do 29 oktober 2015

informatie Lees verder

Volg club cele op

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op