VPRO Tegenlicht Meet Up | Smeltend Zwitserleven

Club Cele i.s.m. Natuur en Milieu Overijssel


kalender di 27 mrt

aanvangstijd 20.30 tot 22.00 uur

locatie Odeon - Bovenfoyer


VPRO Tegenlicht Meet Up | Smeltend Zwitserleven

Heeft de mens zijn rug tegen de natuur gekeerd en keert de natuur nu haar rug naar ons? De gevolgen van de klimaatcrisis manifesteren zich nu al in de wereld om ons heen. We zien het aan de gletsjers, aangezien ze zo snel smelten krijgen we te maken met het gevaar dat de bergen afbrokkelen. En hoe de wereld er binnen 50 jaar zal uit zien kunnen we volgens schrijver Amitav Ghosh letterlijk niet in woorden vatten. Welke middelen kan je inzetten om deze grote, abstracte machten aan te pakken? Hoe kan het recht, activisme en cultuur helpen? Hoe veranderen we onze algemene mentaliteit en verbeelding om maatregelen op te nemen tegen klimaatverandering? [Bron: Pakhuis de Zwijger]

Op 27 maart staat de VPRO Tegenlicht aflevering Smeltend Zwitserleven centraal. We gaan dit wereldwijde probleem zwolser maken. In hoeverre is verbeeldingskracht nodig om mensen mee te krijgen in een stap naar duurzaamheid? Energieneutraal willen de meesten van ons wel, maar waar begin je? En met wie? Om van denken naar doen te komen, moeten we ons aangesproken voelen. Een kartrekker, een interessant artikel of een toneelstuk: het kan jou net dat zetje in de rug geven om bewustere keuzes te maken.

Aan de hand van framenten gaan we in gesprek met het panel. Wil jij 'iets' doen in jouw omgeving om de smeltende kappen en opwarmende aarde te stoppen? Geen zin in een gesprek waarin met een vinger gewezen wordt en waarbij je met 'geiten wollen sokken' om de oren wordt geslagen? Praat dan mee tijdens deze Meet Up en kijk met gasten & publiek met een frisse blik vooruit.

Te gast:

Evanne Nowak, ontwikkelt creatieve en educatieve programma’s, projecten en specialiseert zich in de psychologische en filosofische dimensies van klimaatverandering.

Annick de Witt, schrijver, change-maker en consultant in duurzame transformaties.

Adriaan Mosterman, bewoner van Zwolle en aanjager project Seringenstraat Zwolle / Werk zelfsturende teams. 

Elke vierde dinsdag van de maand kun je bij Club Cele terecht voor de VPRO Tegenlicht Meet Up waarbij een aflevering uit het archief wordt gehaald, en we het gesprek aangaan. Tijdens de Meet Up wordt met experts en het aanwezige publiek verder gepraat, waar de uitzending ophoudt.

Club Cele | VPRO Tegenlicht Meet Up vindt plaats op dinsdag 27 maart om 20.30 uur in de bovenfoyer van Café Foyé [Blijmarkt 25]

Moderator: Gaetana Ferla

De bovenfoyer is alleen per trap bereikbaar.

Naam Vanaf
Normaal € 0.00

Deel deze voorstelling via:

nieuws diagonale streep Club cele blog

Club Cele Blog Jolmer Versteegh Wat zet jou in beweging

Jolmer Versteeg: "Het vinden van verhalen in een stad of dorp en die omzetten in een voorstelling of andere kunstvorm zet mij in beweging."

kalender di 6 maart 2018

informatie Meer lezen

Volg club cele op

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op