Club Cele | Chanel on tour in Zwolle: Fashion Revolution Talk i.s.m. Groenkapje

Geen pauzedrankje


kalender di 23 apr

aanvangstijd 20.30 tot 22.00 uur

locatie Odeon - rabo foyer


Club Cele doet ook dit jaar weer mee aan Fashion Revolution Week (22 april t/m 28 april 2019) om aandacht te vragen voor de misstanden in de fashion industrie. Daarom organiseren we in samenwerking met Map Renes [Groenkapje] de Fashion Revolution Talk op 23 april. #whomademyclothes? We vertonen dan de documentaire ‘The Positive Chain of Change’ en gaan in gesprek met de filmmaakster Chanel Trapman.

In deze documentaire richt Chanel Trapman zich niet op de negatieve, vervuilende kant van de fashion industrie, maar focust zich juist op de duurzame stappen die er al worden gemaakt in de strijd tegen fast fashion. Ze volgt fashion pioniers met een groen hart, zoals influencer Romy Bresseleers, politicus Suzanne Kröger van Groenlinks en de organisatoren van M-ode. Dat er iets moet veranderen in de modewereld, staat buiten kijf: laat je daarom inspireren door ‘The Positive Chain of Change’! Na het vertonen van de film gaan we in gesprek met Chanel en kun je al je vragen aan haar stellen.

De Zwolse Groenkapje neemt Chanel mee on tour naar Club Cele. Groenkapje bedenkt groene concepten om ecologische leefstijl te promoten, brengt initiatieven bij elkaar voor samenwerken, werkt samen met lokale en nationale groene initiatieven. Op haar eigen vrolijke wijze wil zij andere mensen enthousiasmeren voor een ecologische leefstijl. Benieuwd wat zij nog meer organiseert tijdens Fashion Revolution Week? Bekijk hier haar website.

Genoeg is genoeg. Op 24 april 2013 stortte RanaPlaza, een gebouw met meerdere textielfabrieken in Bangladesh, in. Er raakten meer dan 2500 mensen gewond, 1136 personen overleefden het niet. De initiatiefnemers van Fashion Revolution besloten: dit mag niet zo door gaan. Daarom organiseren zij elk jaar in april een Fashion Revolution Week, compleet in het teken van transparantie in de fashion industrie. Met onder andere de hashtag #whomademyclothes kun je jouw favoriete merk oproepen om zijn aanvoerketen te verbeteren.

Te gast in dit programma:

Chanel Trapman

Elke vierde dinsdag van de maand kun je bij Club Cele in de Zwolse Theaters terecht voor een VPRO Tegenlicht Meet Up. Club Cele inspireert de stad en is een vertrekpunt om te komen van denken naar doen met elkaar. 'We willen door middel van onze Tegenlicht Meet Ups het gesprek aangaan met de Zwollenaren en met hen napraten over de dringende onderwerpen die VPRO Tegenlicht aan de kaak stelt.' Een inhoudelijke avond neerzetten en het publiek hierbij betrekken zijn de twee voornaamste pijlers voor de Zwolse organisatoren.

Fashion Revolution Talk i.s.m. Groenkapje | VPRO Tegenlicht Meet Up Zwolle vindt plaats op 23 april 2019 om 20.30 uur in de Rabo Foyer van de Zwolse Theaters [Blijmarkt 25].

Waar, wanneer, wie? 
Datum: 23 april om 20:30
Waar: Rabofoyer, Blijmarkt 25, Zwolle
Moderator: Gaetana Ferla
De bovenfoyer is alleen per trap bereikbaar.

Dit vind je misschien ook interessant:
Bekijk hier de trailer van 'The Positive Chain of Change'
Hoe lost Nederland misstanden in de kledingindustrie op? Klik hier
Bekijk hier andere edities van de VPRO Tegenlicht Meet Up's bij Club Cele
Lees hier de blog van Your Daily Live over de documentaire van Chanel Trapman

Aan dit programma werken mee:
                              
Gooitske Zijlstra         Marike Boonstra       Gaetana Ferla
Redactie Club Cele     Redactie Club Cele       Moderator

Naam Vanaf

nieuws diagonale streep Club cele blog

Club Cele | Café O2: Een gesprek in balans - Christel van Raaij

Een gesprek in balans

Een blog door bezoekster Christel van Raaij

kalender di 19 maart 2019

informatie Meer lezen

Club Cele nieuwsbrief

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op