Club Cele | VPRO Tegenlicht Meet Up Zwolle

Club Cele


kalender di 26 nov

aanvangstijd 20.30 tot 22.00 uur

locatie Schouwburg Odeon - Rabofoyer


Club Cele | VPRO Tegenlicht Meet Up Zwolle

"Medemenselijkheid kun je niet vangen in een spreadsheet," zegt Hamid Ulukaya in de VPRO Tegenlicht uitzending Matchmakers in migratie. De aflevering gaat over deze Turks-Koerdische migrant, die de VS verovert met zijn zuivelfabriek Chobani en laat zien hoe bedrijven in de staat New York overleven dankzij de aanwezigheid en economische bijdrage van nieuwkomers. Van New York naar Zwolle: hoe zit het in onze regio met thema’s als werk, onderwijs en ondernemerschap?

Elke vierde dinsdag van de maand kun je bij Club Cele in de Zwolse theaters terecht voor een VPRO Tegenlicht Meet Up. Club Cele inspireert de stad en is een vertrekpunt om te komen van denken naar doen met elkaar. 'We willen door middel van onze Tegenlicht Meet Ups het gesprek aangaan met de Zwollenaren en met hen napraten over de dringende onderwerpen die VPRO Tegenlicht aan de kaak stelt.' Tijdens de Meet Up wordt met experts en het aanwezige publiek verder gepraat, waar de uitzending ophoudt.

Deze editie gaan we in gesprek over de uitzending Matchmakers in migratie, die op 10 november wordt uitgezonden op NPO2. Deze aflevering gaat over hoe een Turks-Koerdische migrant de VS verovert met zijn yoghurtmerk en daarmee het internationale bedrijfsleven een gouden idee aanreikt. Hamdi Ulukaya’s zuivelfabriek Chobani laat zien hoe bedrijven in de staat New York overleven dankzij de aanwezigheid en economische bijdrage van nieuwkomers. Het succesverhaal van een antiheld, dus. Volgens Ulukaya kan het bedrijfsleven bij uitstek een sleutelrol spelen in de aanpak van zaken als groeiende inkomensongelijkheid, werkgelegenheid, integratie en racisme.

En precies over deze thema´s willen wij op 26 november met jou in gesprek. Niet alleen over nieuwe Nederlanders, maar voor alle mensen die voor wat voor reden dan ook lastig(er) aan werk komen. We gaan deze dialoog natuurlijk aan met nieuwe Zwollenaren, maar ook met Klaas Sloots, wethouder gemeente Zwolle en portefeuillehouder Vluchtelingenwerk. Marianne Joossen van Workfast Grenzeloos is aanwezig. Zij helpen statushouders aan werk en bemiddelen tussen werkgever en werknemer. Hoe kan onze economie van betekenis zijn? Ook Bianca Wientjes, commercieel directeur bij Djopzz, schuift aan. Djopzz verbindt werknemer en werkgever en geloven dat er voor iedereen een plek is op de arbeidsmarkt. Daarbij is Jonneke Sterk van Cycloon Post Zwolle aanwezig.

Deze VPRO Tegenlicht Meet Up Zwolle vindt plaats op 26 november 2019 om 20.30 uur in de Rabo Foyer van de Zwolse Theaters [Blijmarkt 25].

Waar, wanneer, wie? 
Wanneer: 26 november om 20:30
Waar: Rabofoyer, Blijmarkt 25, Zwolle
Moderator: Gaetana Ferla
De bovenfoyer is alleen per trap bereikbaar.

Dit vind je misschien ook interessant:
Bekijk hier de aflevering Matchmakers in migratie
Bekijk hier de andere interessante edities van VPRO Tegenlicht Meet Up Zwolle bij Club Cele

Aan dit programma werken mee:
                                         
Gooitske Zijlstra         Marike Boonstra      Gaetana Ferla
Redactie Club Cele     Redactie Club Cele       Moderator

Naam Vanaf
normaal € 0.00

De genoemde kaartprijzen zijn exclusief drankje. Er zijn geen servicekosten van toepassing.

nieuws diagonale streep Club cele blog

Waar blijft onze eerste vrouwelijke premier

Waar blijft onze eerste vrouwelijke premier?

door leercollega Lieneke Bisschop

kalender di 8 oktober 2019

informatie Meer lezen

Club Cele nieuwsbrief

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op