Club Cele ism Operatie IJssellinie: Angst als levenshouding


kalender di 5 sep

aanvangstijd 20.30 uur

locatie Odeon - Bovenfoyer


Angst als Levenshouding

Angst. Wanneer is het reëel? Moeten we überhaupt wel angst hebben? In de Meet Up Angst als levenshouding van Club Cele i.s.m. Operatie Ijssellinie staat het thema angst centraal. Wist je dat de kans dat de dijken doorbreken groter is dan de kans op een terroristische aanslag in jouw directe omgeving? Toch wordt dat laatste ons zo vaak voorgehouden, dat het een geoorloofde angst lijkt te zijn. Met een voorstelling op locatie [de IJssellinie] vertelt Theatergroep de Jonge Honden in september een verhaal met veel mysterie. Het terugkomende thema angst, wordt besproken tijdens deze eerste Talk of the Town Zwolle van het nieuwe seizoen. We gaan in gesprek aan de hand van verschillende perspectieven. Praat mee, als je durft...

De gasten

We gaan in gesprek aan de hand van verschillende perspectieven, met een divers gezelschap aan gasten. Arie Slob (Historisch Centrum Overijssel) komt vertellen over de historie van het gebied. Wat maakt deze plek zo mysterieus? En wat is het verhaal erachter? Dr. Ronald Wolbrink stelt met zijn filosofische achtergrond het gesprek over angst centraal. Waar komt het vandaan? Hij bevraagt vanzelfsprekendheden en uit verwondering, naar eigen zeggen. Johann de Graaf komt langs en vertelt meer over angst vanuit zijn functie als buitenlandredacteur bij EenVandaag.

Over de voorstelling

Theatergroep de Jonge Honden vertelt in september [los van de Meet Up] het verhaal achter de IJssellinie aan de hand van een grote voorstelling. Een groot spektakelstuk in de openlucht, op landgoed De Haere. Langs de IJssel die ons verbindt.

Een verhaal van toen waarin meer dan ooit, de actualiteit schuilt; angst als levenshouding, hoe ga je daar mee om? Hoe beïnvloedbaar ben je? En hoe neem je daarin je eigen verantwoordelijkheid? Dat gesprek wordt gevoerd tijdens de Meet Up van Club Cele i.s.m. Operatie IJssellinie op 5 september om 20.30 uur in de bovenfoyer van Café Foyé.

Moderator: Anne van Uum.

Naam Vanaf
Normaal € 0.00

De genoemde kaartprijzen zijn exclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

Deel deze voorstelling via:

nieuws diagonale streep Club cele blog

Jong en oud maken samen impact voor- en tijdens het Stadsfestival!

Jong en oud maken samen impact voor- en tijdens het Stadsfestival!

Ga jij mee op zoek naar plastic?

kalender wo 16 augustus 2017

informatie Meer lezen

Volg club cele op

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op