De Marathon


kalender do 2 nov

aanvangstijd 20.00 uur

locatie De Spiegel - Spiegel

kalender vr 3 nov

aanvangstijd 20.00 uur

locatie De Spiegel - Spiegel


De film (2012) was een succes en nu blijkt de musical ook een succes te worden! De Marathon staat vanaf nu ook in het theater. De première op zondag 19 maart was in één woord geweldig! Het verhaal zit vol Rotterdamse humor en gaat over vriendschap, moed en liefde! Een musical met een schitterende cast, gespeeld door o.a. John Buijsman, Kees Boot en Michiel Nooter en Dennis Willekens. Laat u verrassen door een nieuwe musical van puur Nederlandse bodem. Thomas Acda schreef samen met David Middelhoff de muziek speciaal voor deze musical. De filmhit uit 2012 veroverde vele harten, ook de musical wordt een must see. Herkenbaar, tragikomisch en oer-Hollands dus.

Gerard, Nico, Kees en Leo – vier Rotterdamse garagemonteurs – sleten tot voor kort hun dagen met bier, broodjes bal en sigaretten. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometer voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje… Gaat dat lukken? De vrienden gaan in ieder geval bloedserieus in training onder leiding van hun collega Youssef, oud-marathonloper, om de garage van hun makker te redden. Onderweg blijkt er meer op het spel te staan dan het halen van de finish. Een ontroerend verhaal vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart – maar vooral de tong – op de juiste plek. Naar het idee van Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk, doorspekt met nieuwe nummers van Thomas Acda. De regie is in handen van Job Gosschalk, bekend van Alles is Liefde, ’t Schaep met de 5 Pooten en De Zevende Hemel.

De hoofdrol in De Marathon wordt gespeeld door rasrotterdammer John Buijsman! Naast Buijsman worden de overige monteurs uit de bijna failliete Rotterdamse garage vertolkt door Michiel Nooter, Kees Boot en Dennis Willekens. Andere deelnemers zijn onder andere Jelka van Houten, Gürkan Küçüksentürk, Lucretia van der Vloot, Jip Smit en Terence van der Loo.

Muziek van Thomas Acda
De eerste vier nummers van Thomas zijn als single uitgebracht. Deze zijn te streamen/downloaden via Spotify en iTunes! Of bekijk zijn Marathon optreden op het Musical Award Gala.

Hardlopersactie nog tot en met 1 mei! 
Ben jij een fervent hardloper en ben jij bij de voorstelling van De Marathon geweest op 30 of 31 maart? Maak dan nu nog gebruik van de actie in samenwerking met Run2DayZwolle. Op vertoon van je entreekaartje ontvang je EUR 20,00 korting op nieuwe hardloopschoenen. Deze actie loopt nog tot en met 1 mei 2017!  
 Het team van Free Feet @Run2DayZwolle ging ook naar De Marathon en was laaiend enthousiast!


Wist jij dat je met je CJP pas korting krijgt op deze voorstelling?

1e rang

Normaal € 39.50
CJP € 36.00

2e rang

Normaal € 36.00

3e rang

Normaal € 29.50

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje.

Regie: Job Gosschalk
Muziek: Thomas Acda & REC Sound
Producent: Kemna Theater en Senf Theaterpartners
Cast: o.a. John Buijsman, Michiel Nooter, Kees Boot, Dennis Willekens, Jelka van Houten, Gürkan Küçüksentürk, Lucretia van der Vloot, Jip Smit en Terence van der Loo.

Heb jij ooit een echte marathon gelopen? Dus een marathon met een afstand van 42,195 km in bijvoorbeeld New York, Amsterdam, Rotterdam of Londen? En heb je jouw medaille nog?

Dan hebben wij goed nieuws! Op vertoon van jouw marathon medaille bij onze kassa krijg je een gratis kaartje voor de Marathon de musical op donderdag 30 of vrijdag 31 maart in Theater de Spiegel. Je kunt dus nu al een stoel reserveren bij onze kassa in Café Foyé.

Let op! De halve marathon of bijvoorbeeld de 4 Engelse Mijlen tellen niet mee voor deze actie. Er zijn slechts 25 kaarten beschikbaar per deelnemende voorstelling (30 of 31 maart), dus op = op. Eén kaart per persoon op vertoon van een authentieke medaille.

ticket Bestellen

Bestel ook:

Deel deze voorstelling via:

diagonale streep Uitgelicht

Vier Oost Theater Festival - Theater, muziek en meer!

Vier Oost Theater Festival

Theater, muziek en meer!
vr 16 jun 18.30 uur

informatie Meer info

Fiddler on the Roof - de musical Anatevka

Fiddler on the Roof

de musical Anatevka
3 t/m 8 apr

informatie Meer info

My Fair Lady - de musical

My Fair Lady

de musical
22 t/m 24 dec

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Vier Oost Theater Festival

Vier Oost Theater Festival

Een gloednieuw theaterfestival in Schouwburg Odeon

kalender do 18 mei 2017

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op