Documentaire: Being Visible

ArtEZ Finals

Geen pauzedrankje


kalender za 26 mei

aanvangstijd 12.00 tot 13.00 uur

locatie Fraterhuis - Roosdorpzaal


WILLEMSTAD – Vormgever, fotograaf en kunstenaar Pet Holman heeft een bijzonder project van de Curaçaose jeugdtheaterschool Drazans vastgelegd. Met de documentaire en foto expositie Being Visible, die op 6 april bij Landhuis Bloemhof opent, laat Holman de effecten zien die jeugdtheater kan hebben wanneer dit middel wordt ingezet voor sociaal emotionele ontwikkeling en maatschappelijke cohesie.

Being Visible is het resultaat van opnames die gemaakt zijn gedurende wekelijkse theater- en dans lessen voor basisschoolkinderen uit wijken als Stenen Koraal, Montaña Rey, Koraal Specht en Seru Fortuna.
Al een aantal jaar draait jeugdtheaterschool Drazans sociale projecten met behulp van sponsors als Reda Sosial, de Heutink Foundation, de Maduro en Curiels Bank, enkele particulieren en Samenwerkende Fondsen. De doelstelling is om alle jongeren de mogelijkheid te bieden zich via dans en theater te ontwikkelen om zo steviger in hun schoenen te staan. Ook jongeren uit kwetsbare wijken die zich veelal geen theater- en danslessen kunnen permiteren. De kinderen die talent hebben en verder willen worden zoveel mogelijk ‘doorgezet’ naar de opleiding van de jeugdtheaterschool. Met behulp van sponsoring van onder andere het Prins Bernard Cultuurfonds Caribische Gebied en het Curaçaose bedrijfsleven.

Holman is al sinds jaar en dag de ‘huisfotograaf’ van Drazans en besloot met het vele materiaal dat zij inmiddels verzameld heeft een documentaire en een fototentoonstelling te maken.
“Vaak heb ik de eindproducties gefotografeerd en vastgelegd. Dat was heel belangrijk. Maar gaande weg kwam ik tot de conclusie dat het proces naar de eindproductie of theatervoorstelling toe heel veel mooie beelden en momenten bevatte. Daar wilde ik meer mee doen. Het eindproduct –de voorstelling- is het resultaat van een proces. En in dat proces zie je die kinderen groeien. En ik begreep dat dat eigenlijk een heel belangrijke boodschap is. Het is de boodschap van verandering en hoop. Die wilde ik met deze film ‘pakken’.”

De documentaire Being Visible neemt de kijker in dertig minuten mee in een wereld waar iedereen gelijk is. Waar theater en dans het leven binnendringen van kinderen die het niet gemakkelijk hebben en daar de middelen zijn waarmee zij boven zichzelf uitstijgen.

Pet Holman
Pet Holman is een gepassioneerd mens met liefde voor kunst en de mensheid. In haar werk tref je zonder uitzondering haar hart dat zij ‘verpand’ heeft aan het goede in deze wereld. Als vormgever, als ontwerper, als regisseur, filmmaker, fotograaf en kunstenaar. Wie met haar gewerkt heeft, kent haar kracht. En wie haar geraakt heeft, weet wat haar inzet voor een project betekent. “Ik doe wat ik doe om mee te helpen en om verhalen te vertellen die er naar mijn idee toe doen. En wanneer die verhalen over mensen of in dit geval kinderen gaan die je inspireren, dan heb je me. Helemaal.”

Naam Vanaf
Normaal € 0.00

Deel deze voorstelling via:

diagonale streep Uitgelicht

Herman van Veen

Herman van Veen

25 t/m 26 mei

informatie Meer info

Limbo - Een bedwelmende mix van circus en acrobatiek

Limbo

Een bedwelmende mix van circus en acrobatiek
di 29 mei 20.00 uur

informatie Meer info

Opera Zuid - Un Ballo in Maschera

Opera Zuid

Un Ballo in Maschera
do 21 jun 19.30 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Start kaartverkoop seizoen 18/19

De nieuwe programmagids is uit!

Kaartverkoop seizoen 18/19 start op zaterdag 26 mei om 10.00 uur

kalender vr 11 mei 2018

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op