Eendje 6+

Kim van Zeben


kalender wo 24 okt

aanvangstijd 14.00 tot 14.55 uur

locatie Odeon - Dommerholtzaal


EENDJE is een muzikale en vrolijke ode aan de buitenstaander. Over nergens bij horen en anders zijn. Over nieuwsgierig blijven en jezelf worden, het is is een komische reportage over een verwarde eend. Losjes gebaseerd op het sprookje Het lelijke jonge eendje.

Dankzij de sociaal wat onhandige journaliste Pia Putman maakt het publiek in Pia’s gloednieuwe radioprogramma Pia op pad kennis met Dobber. Dobber is nog nooit op de radio geweest, want Dobber is geboren als een eend. Een eend met een verhaal, dat volgens Pia schreeuwt om een radio-reportage. Dobber weet namelijk niet of hij wel een eend is. Is hij niet een mens? Of iets er tussenin? Om een antwoord te vinden op deze prangende vraag vertrouwt hij ons en Pia zijn levensverhaal toe. Wat volgt is een spannende en muzikale roadtrip op zoek naar Het Grote Geluk, aan de hand van kleurrijke en hilarische scènes uit een eendenleven vol pech en ongeluk.

Kim van Zeben is actrice en theatermaker. Ze speelde vele rollen in (muziek) theatervoorstellingen zoals o.a. Minoes, Jip en Janneke en Woef Side Story. Ze maakte diverse goed ontvangen cabaretvoorstellingen en werd drie keer genomineerd voor een Musical Award voor Beste vrouwelijke bijrol. Ook presenteert zij dit seizoen de Cabarestafette. In 2017 richtte zij haar eigen stichting op: KIM VAN ZEBEN THEATERPRODUCTIES. Eendje is de eerste theatervoorstelling voor jong en oud die ze onder deze naam uitbrengt en produceert.

Marije Gubbels is freelance theatermaker. Haar regie van Wintersprookje leverde acht Musical Award Nominaties op. Ze is als vaste gastregisseur verbonden aan jeugdtheater Sonnevanck en ontving voor haar tekst en regie van Tijl Uilenspiegel een Zilveren Krekel. Voor volwassenen maakte ze muziektheatervoorstellingen onder de naam tgBloodyMary. Momenteel regisseert en schrijft ze ook voor o.a. Bos Theaterproducties.

De pers

“Van Zeben is een uitstekend poppenbespeler, en zet die kwaliteit niet alleen in voor de nodige hilariteit, maar durft expliciet verstilde scènes neer te zetten.” Het Parool

“Van Zeben schreef haar voorstelling samen met Marije Gubbels die ook regisseerde. Het is een prachtig, subtiel gelaagd verhaal geworden waarin ze talloze rollen speelt, veelal met poppen. Het simpele decor is creatief met erg leuke vondsten. De festivalvoorstelling is een fraai pleidooi voor nonconformisme.  Eendje zal in een vernieuwde, uitgebreidere vorm in seizoen 2018/19 in de theaters te zien zijn. Warm aanbevolen.” Scenes

Naam Vanaf
Normaal € 12.00

De genoemde kaartprijzen zijn exclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

spel, tekst, muziek               Kim van Zeben  

regie, tekst                          Marije Gubbels                 

muziek                                De Groentebroeders (Jan en Keez Groenteman) en Timon Koomen

vormgeving                         Marlies Schot

poppen                               Marlyn Coetsier, Tamar Stalenhoef

Deel deze voorstelling via:

diagonale streep Uitgelicht

Ellen ten Damme - Paris Berlin | Reprise

Ellen ten Damme

Paris Berlin | Reprise
zo 18 nov 20.00 uur

informatie Meer info

Damien Jurado

Damien Jurado

za 6 okt 20.00 uur

informatie Meer info

Mnozil Brass - CIRQUE

Mnozil Brass

CIRQUE
vr 28 sep 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Meisje gezocht voor in de voorstelling De Krijtkring

Meespelen in De Krijtkring van de Toneelmakerij?

We zoeken een meisje van ongeveer 10 jaar!

kalender ma 2 juli 2018

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op