Een Leven Lang Leren in 1 dag

10 jaar groeien door te delen


kalender do 4 okt

aanvangstijd 13.00 uur

locatie De Spiegel - Spiegel


Wat is er nodig om als mens een leven lang te leren en te ontwikkelen? Hoe draag jij bij aan een vitale organisatie die continu het verschil maakt? Op 4 oktober krijg je inzichten aangereikt waar jij en je organisatie een leven lang plezier van hebben.
Waarom organiseren wij dit? Het is feest, dit jaar bestaat ELLLA (Een Leven Lang Leren Academie) alweer 10 jaar. Dit vieren wij samen met jou tijdens een speciaal evenement in Theater De Spiegel: Een Leven Lang Leren in 1 dag! 

Wat mag je verwachten?
Een middag vol topsprekers, pakkende workshops, aansprekende voorbeelden van vitale organisaties en verrassende ontmoetingen. In de filosofie van ELLLA groeien we door te delen. Daarom delen we graag met jou onze lessons learned van de afgelopen tien jaar. Deze inzichten delen we op deze feestelijke dag en in ons speciale ELLLA-magazine, dat je na afloop mee naar huis krijgt. Afhankelijk van de route die je volgt, ga je naar huis met praktische tips over hoe andere organisaties beweging op gang brengen, heb je handvatten over hoe andere organisaties leren en ontwikkelen een plek geven en/of heb je waardevolle inzichten opgedaan over jezelf.

Het programma
12:15u    Inloop en ontmoeting (eventueel met lunch)
13:00u    Feestelijke opening!
13:45u    Ben Tiggelaar over lerend in het leven staan
14:45u    Workshopronde 1: Leer van een vitale organisatie OF kies een impactvolle levensles 
15:20u    Workshopronde 2: Leer van een vitale organisatie OF kies een impactvolle levensles
15:50u    Korte energybreak en ontmoeting
16:20u    Mienke Schinkel over een leven lang leren
16:45u    Feestelijke afsluiting, o.a. met de ELLLAwards en uitreiking van speciaal ELLLA-magazine!
17:30u    Borrel en ontmoeting

Hannie te Grotenhuis is de dagvoorzitter op deze (mid)dag.

*Om voedselverspilling te voorkomen, graag bij de ticketkeuze aangeven of we wel of niet op je kunnen rekenen met de lunch.

Een leven lang leren ook voor jou!
Een leven lang leren en ontwikkelen is voor iedereen van belang, of je nu in het bedrijfsleven, bij de overheid, in het onderwijs of in de zorg werkzaam bent! ELLLA deelt op deze dag universele inzichten. Dus ben je manager, ondernemer, bestuurder, HR-professional of een leergierige medewerker, je bent van harte welkom!

In contact komen met ELLLA?
ELLLA | contact@ellla.nl | @metELLLA | www.ellla.nl

Let op: omdat Zwolse theaters de kaartverkoop voor dit evenement faciliteert, zal een aantal persoonsgegevens worden gedeeld met ELLLA. Hiervoor hebben beide partijen een verwerkersovereenkomst gesloten. Wilt u meer informatie hierover of bezwaar maken tegen het delen van uw gegevens aan ELLLA, dan kunt u dit mailen aan info@zwolsetheaters.nl o.v.v. ELLLA

Naam Vanaf
Normaal € 125.00

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

Sprekers: Ben Tiggelaar en Mienke Schinkel.  

Ben Tiggelaar
Recent heeft Ben Tiggelaar weer een boek uitgebracht ‘De ladder; waarom veranderen zo moeilijk is én… welke 3 stappen wel werken’. Iedereen kent Ben Tiggelaar als spreker, schrijver en gedragswetenschapper. Op 4 oktober deelt Ben praktische inzichten om lerend in het leven te (blijven) staan. Hoe doe je dat? Wat zijn essentiële voorwaarden hiervoor? Kortom, een speciale lezing voor deze dag die je niet wilt missen!  

Mienke Schinkel
Al tien jaar geleden zag Mienke Schinkel, oprichter van ELLLA, het belang in van een leven lang leren en ontwikkelen. Ze is er zelf het levende voorbeeld van. Al jong begon ze haar eigen tuindersbedrijf. Op latere leeftijd kreeg ze pas de mogelijkheid om te studeren. Mienke begon ELLLA na haar impactvolle carrière bij Wehkamp. Daar zette zij als initiatiefnemer en bouwer van de corporate academie ‘integraal leren’ op de Nederlandse kaart. De inzichten die ze daar heeft opgedaan en de grote impact daarvan gunt ze iedereen. Een van die inzichten was dat leiderschap de sleutel tot succes is. Want hoe ga je als organisatie om met veranderende omstandigheden? Hoe geef je jezelf en anderen de ruimte om te groeien en te ontwikkelen? En - vanuit haar tuinders-achtergrond - wat is een gezonde voedingsbodem voor het benutten van het potentieel van de mensen in je organisatie?   Op deze bijzondere dag deelt Mienke haar visie over ‘een leven lang leren’. Niet alleen over de afgelopen tien jaar, maar vooral ook met het oog op de toekomst!

Op deze dag kun je twee workshops volgen. Er is keuze genoeg en je kunt kiezen uit workshops die aansluiten bij ‘een leven lang leren als mens’ en ‘een leven lang leren als organisatie’. Combineren is mogelijk ;-)  

Unieke kans: in de eerste workshopronde is er de mogelijkheid om met een groep in gesprek te gaan met Ben Tiggelaar!  

Alle andere workshops worden op deze middag twee keer aangeboden.  

Een leven lang leren als mens
Kies een van de zes workshops over impactvolle levenslessen en sterk je persoonlijk leiderschap. De moderatoren van ELLLA delen een aantal levenslessen, die jou handvatten geven om er zelf direct mee aan de slag te gaan!  

-   Levensles 1: Weten wat jouw bedoeling is
    In deze workshop krijg je handreikingen om uit te zoeken wat jouw bedoeling in het leven is. Geen pasklare
    antwoorden, wel een paar rake vragen die je goed op weg helpen.

-   Levensles 2: Het is maar hoe je kijkt! 
    Deze kijkworkshop leert je om meerdere perspectieven te onderzoeken en te waarderen en minder snel een oordeel
    of gefixeerde mening te hebben.

-   Levensles 3: Investeren in (krachtige) relaties
    In deze workshop krijg je inzicht in waar het om gaat als je werkt aan vitale relaties. Nuttig voor je werk en thuis.

-   Levensles 4: De kracht van gedachten 
    Is het waar wat je denkt? Kun je zeker weten dat het waar is? In deze workshop leer je grip te krijgen op je gedachten
    en er sturing aan te geven.

-   Levensles 5: Creatieve versus reactieve keuzes maken 
    Is je leven vol (met anderen)? Ben je na een dag werken moe en voldaan of moe en uitgeput? Met welke energie maak
    jij dan keuzes? Positief of negatief? In deze workshop leer je hoe je je creatiekracht inzet en daarmee positieve
    energie genereert.

-   Levensles 6: Een mindset voor groei en ontwikkeling 
    In deze workshop onderzoek je je eigen mindset. Ben jij overtuigd dat jij een groei- en ontwikkelmindset hebt?
    Onderzoek jezelf in deze workshop.

Een leven lang leren als organisatie
Een aantal vitale organisaties uit de regio Zwolle delen hun geheimen. Leer van deze vitale organisaties! Welke ontwikkelingen hebben zij doorgemaakt? Wat zijn de sleutels tot succes? Welke hobbels en uitdagingen kwamen zij tegen en hoe hebben zij die overwonnen? Eerlijke, kwetsbare en daarmee sterke verhalen om van te leren. 

Leren van Rabobank regio Zwolle
Hoe blijven je medewerkers vitaal en veerkrachtig terwijl de financiële sector sterk onder druk staat door veranderende marktomstandigheden. Hoe blijft zij ondanks een krimp van meer dan 50% in het personeelsbestand een onmisbare schakel in de regio en een vitale organisatie? Deze Rabobank deelt met jou haar geheimen.

Leren van Deltion
In 2018 is Deltion uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland binnen het MBO. Die waardering krijg je niet zomaar van je werknemers. Hoe heeft Deltion dat bereikt? Welke principes liggen onder dit succes? Jan-Ernst van Driel (directeur Marketing en Communicatie) neemt je mee op reis.  
 
Leren van Cycloon
Marieke Snoek (CEO Cycloon en Fietskoeriers.nl) is een duurzame koploper! Ze behoort tot de 100 duurzame jongeren (DJ100) die aantonen waarom een duurzame toekomst mogelijk is. Zij kiest er bewust voor om duurzaam en sociaal te ondernemen in alle facetten. Maak kennis met een fantastisch snelgroeiend bedrijf met een paar kernprincipes die de moeite van het verkennen waard zijn. 

Leren van gemeente Zwolle
De medewerkers zijn gastvrij, geven ruimte aan initiatieven en denken in kansen bij deze gemeente. Ze werken integraal vanuit burgerlogica, met optimale inzet van talenten. De kernwaarden vertrouwen, verbinding, verantwoordelijkheid en vakmanschap (de vier V’s) brengen ze in de praktijk. Met elkaar bewegen ze naar een flexibele netwerkorganisatie waar ze, met respect voor ieders rol, werken voor de stad en de regio. Ingrid Geveke, gemeentesecretaris van Zwolle, laat je zien welke ontwikkelprincipes hierbij van toepassing zijn. Een kijkje achter de schermen. 

Leren van Hemmink
Hemmink is een moderne en professionele importeur van producten op het gebied van elektrotechniek, industrie, verlichting en connectivity. Hemmink behoort tot één van de best geleide bedrijven (Best Managed Companies) van het Nederlandse midden- en grootbedrijf. Karsten Dijkstra (HR Manager) en Hilco Knul (commercieel directeur) delen hun inzichten met jou.

Feest vier je nooit alleen. We zijn heel blij met de Rabobank en Deltion als hoofdpartners.
Daarnaast danken wij Hemmink, Gemeente Zwolle, MooiRivier, Zwolse theaters en Cycloon die dit feest mede mogelijk maken!

Deel deze voorstelling via:

diagonale streep Uitgelicht

Mnozil Brass - CIRQUE

Mnozil Brass

CIRQUE
vr 28 sep 20.00 uur

informatie Meer info

Momix - Opus Cactus

Momix

Opus Cactus
di 6 nov 20.00 uur

informatie Meer info

Damien Jurado - Support: Brigid Mae Power

Damien Jurado

Support: Brigid Mae Power
za 6 okt 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

In de kleedkamer met.. Guus Meeuwis

In de kleedkamer met.. Guus Meeuwis!

Nagenieten van GELUK

kalender vr 21 september 2018

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op