Esther Groenenberg

Carole King – A Natural Woman


kalender zo 14 jan

aanvangstijd 14.30 uur

locatie Odeon - Dommerholtzaal


Esther Groenenberg brengt een eerbetoon aan haar grote idool Carole King.

Zangeres Esther Groenenberg is sinds jaar en dag gefascineerd door de muziek en het leven van Carole King. Die fascinatie heeft nu geleid tot een prachtig muzikaal eerbetoon: Carole King – A Natural Woman.

De muziekwereld in de jaren zestig werd achter de schermen gedomineerd door mannen. Toch waren er wel degelijk vrouwen die hun mannetje stonden en daar is Carole King er absoluut één van. Gedurende de jaren zestig schreef zij talloze hits voor andere artiesten waaronder A Natural Woman, You’ve got a friend en The Loco-motion. Begin jaren zeventig brak ze ook door als solo-artiest met haar album Tapestry.

De muziek van Tapestry staat centraal in Carole King – A Natural Woman, met daar doorheen verweven de hits die ze schreef voor andere artiesten. Ook muziek van haar muzikale soulmate James Taylor ontbreekt niet.

Esther Groenenberg staat, als altijd, op het podium met louter topmuzikanten: bassist Dirk Schreuders (Her Majesty, Bertolf, Erwin Nyhoff), drummer/zanger Bauke Bakker (Her Majesty, Bertolf) en gitarist Bas Schouten (The Handsome Poets, Lisa Lois). Samen creëren ze de sfeer van The Troubadour, de nachtclub die zo’n grote rol speelde in de carrière van Carole King.

Esther Groenenberg bracht drie albums uit en tourde met haar eigen liedjes langs de Nederlandse theaters. Ze scoorde ze een grote YouTube-hit met haar liedje Oh meisje en maakt deel uit van de succesvolle meidenband The Bluebettes (a tribute to the Sixties). Esther begeleidt zichzelf op de piano, waarbij Carole King als haar grote voorbeeld geldt.

De fascinatie van Esther Groenenberg voor Carole King neigde naar een obsessie: ze studeerde de laatste jaren verwoed alle liedjes van Tapestry in. De biografie van Carole King naast haar bed; Tapestry op de draaitafel.  Dit eerbetoon is dan ook niet minder dan een logische stap in haar carrière.

Naam Vanaf
Normaal € 19.50
CJP € 16.50

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

Bestel ook:

Deel deze voorstelling via:

diagonale streep Uitgelicht

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Ontdekkingsreis

Gaat u mee op ontdekkingsreis?

Vijf grensoverschrijdende voorstellingen voor 50 euro!

kalender vr 8 december 2017

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op