Fakking triest | première

TEN Producties


kalender vr 4 nov

aanvangstijd 20.30 uur

locatie Schouwburg Odeon - Dommerholtzaal


Hoe deel je verdriet als je daar geen woorden voor hebt geleerd? Als het gevoel zo groot is dat je je afsluit voor anderen en dat wat je vreugde en warmte bracht verdwenen is? Fakking Triest! gaat over hoe je omgaat met eenzaamheid en isolatie als je daar de woorden niet voor hebt geleerd. Als je niet weet hoe je verdriet een plek moet geven en als alles om je heen het alleen zijn uitzichtloos maakt.

Ciraj, Zola en Robbie werken samen in een attractiepark. Ciraj werkt bij de poffertjeskraam, Zola verkoopt snoep in de winkel er tegenover en Robbie werkt in de souvenirwinkel. Elk weekend fietsen de drie samen naar het park toe en praten over de bezoekers en vertellen elkaar de sappigste verhalen. Tot het attractiepark de deuren moet sluiten. De drie zien elkaar nog nauwelijks en missen de routine en de interactie die hun bijbaantje meebrengt (lees: gratis in de achtbaan na werktijd).

Ciraj komt met het idee om af en toe af te spreken, op een heuvel vlakbij het attractiepark. Ze kijken naar al die felle kleuren en luisteren naar de stilte waar eerder het gejuich van kinderen te horen was en neonlicht de lucht vervuilde.

Het attractiepark ligt vlakbij een bos, ook de dieren hebben de rust opgemerkt en trekken naar het park toe. De vleermuizen hebben zich naar de grottenachtbaan verkast, bij de wildwaterbaan wemelt het van de kikkers, de padden en salamanders en vlakbij in de booster, wordt door de ooievaars een nest gebouwd.

Op een avond hebben de drie een ontmoeting met een verdwaalde das. Ze lopen het dier achterna het bos in, het lijkt zelfs alsof de das op hen wacht als ze terug willen keren. Robbie besluit vaker naar het bos te gaan om de das te zoeken, maar vindt hem niet.

Robbies eenzaamheid wordt nog groter als hij erachter komt dat Zola en Ciraj ook met z’n tweeën afspreken, maar hij nooit alleen met een van hen. Hij besluit het bos in te lopen en niet meer terug te komen. Dan komt hij de das weer tegen. Ciraj en Zola zijn ook in het bos, ze horen Robbie tegen de das praten. Ciraj en Zola horen voor het eerst hoe Robbie zich echt voelt en herkennen het. Durven de drie elkaar zo dichtbij te laten komen en hoe doe je dat?

Regisseur Nita Kersten: 'Ik ben me de afgelopen jaren ten diepste bewust geworden van de manier waarop we naar mannen, vrouwen en gender kijken. Van hoe dwingend het patriarchaat is als het gaat over onze blik op de wereld. Hoe we aannemen welk gedrag bij welke sekse hoort en hoezeer de heteronorm daarin leidend is. Daar doen we opgroeiende meisjes mee tekort maar zeker ook jongens. Als moeder van twee zoons zie ik dat van dichtbij. Ook jongens worden geacht aan een bepaald beeld van mannelijkheid te voldoen. Maar als er iets is waar ik met twee opgroeiende zoons mijn handen voor in het vuur durf te steken, dan is het dat de emotionele binnenwereld van de man net zo groot is als dat van de vrouw. We zijn allemaal mensen. Toch is er voor jongens weinig ruimte die binnenwereld te uiten. Dat spreekt me enorm aan in het maken van deze voorstelling. Ik geloof in het belang dit probleem aan te pakken en voor jongeren bespreekbaar te maken.'

Naam Vanaf
normaal € 17.50
CJP € 14.50

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

tekst: Maxine Palit de Jongh
regie: Nita Kersten
spel: t.b.a.
dramaturgie: Floor Cremers
scenografie: Vita Coenen en David Fikkert
lichtontwerp: Bas Willekes
artistieke verantwoordelijkheid: Corien Feikens
zakelijke verantwoordelijkheid: San Jonker
sales en marketing: Robbin Breuer en Conny Aalbers

Bestel ook:

diagonale streep Uitgelicht

Jandino - Perspectief

Jandino

Perspectief
di 7 jun 20.00 uur

informatie Meer info

Amélie de Musical - De musical naar de bekende film La Fabuleux Destin d’Amélie Poulain

Amélie de Musical

De musical naar de bekende film La Fabuleux Destin d’Amélie Poulain
do 9 jun 20.00 uur

informatie Meer info

Titanic de musical - Met René van Kooten, Mariska van Kolck e.a.

Titanic de musical

Met René van Kooten, Mariska van Kolck e.a.
di 5 jul 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Zaterdag 21 mei start kaartverkoop nieuw theaterseizoen

Zaterdag 21 mei start kaartverkoop nieuw theaterseizoen

kalender ma 16 mei 2022

informatie Lees meer

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen, waarin ik wekelijks op de hoogte gehouden wordt van het nieuws rond Zwolse theaters en haar activiteiten.

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 20.00 uur 

Kassa Schouwburg Odeon
Dagelijks geopend vanaf 10.00 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 18.00 uur)

Bewaar uw kaarten in de app van Ticketmatic:
Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten kopen)

Lees hier onze Privacyverklaring.