Gijs Naber | Theater Rotterdam

Find me a boring stone


kalender do 11 mei

aanvangstijd 20.30 uur

locatie Odeon - Dommerholtzaal


Midden in een stad staat een man voor een raam. Hij staart voor zich uit en neemt de wereld in zich op, met haar enorme hoeveelheid mensen, dromen, gelukzaligheden, zorgen en gedachtes. De man zag het leven altijd als een opeenstapeling van toevalligheden, zonder een spoor van samenhang. Maar door een beslissende gebeurtenis in zijn leven, verandert zijn blik voorgoed.

“Er zijn er die er zomaar tussenuit gepiept zijn en nooit nooit meer terugkomen. Waardoor je ineens veel en veel meer aan ze moet denken dan ooit tevoren.”

Na een groot verlies openbaart zich voor hem een eenheid, een verbinding tussen alles. De buitenwereld verandert voor zijn ogen in iets troostrijks. Hij ziet helderder dan ooit. Alsof hij nu begrijpt wat hij nooit eerder kon begrijpen. Find me a boring stone is een ode aan het leven en de schoonheid van het bestaan. Een ode aan iedereen die is overgebleven op deze wereld, aan iedereen die probeert het leven weer te omarmen.

"Zelden zie je een acteur zo vrij van effectbejag, vol vertrouwen op de krachtige, poëtische en ontroerende tekst die hem draagt en op de regisseur die hem zijn posities, bewegingen en expressie heeft gewezen. Naber speelt niet - hij is." ★★★★★ Trouw

"Whien laat de tekst z'n werk doen. Geen stemverheffing of grootse gebaren, maar Naber die mijmerend zijn overpeinzingen deelt. Ondanks de tragedie krijgt somberte geen kans. Dat komt door de lichtheid van Nabers toon waarin elke vorm van bitterheid ontbreekt, maar ook door de haast achteloze, maar knap geconstrueerde tekst die als een lentebries zachtjes over het publiek heen waait." ★★★★ Parool

"Find me a boring stone is ondanks het rouwproces een louterende levensles die zich langzaam in je vastzet. Zonder heel direct op de emotie te spelen, om dan ineens alsnog binnen te komen." ★★★★ Telegraaf

Een nieuwe tekst van Rik van den Bos (Leger, Van Waveren), geschreven voor regisseur Erik Whien (Who’s Afraid of Virginia Woolf?,De Wereldverbeteraar) en gespeeld door Gouden Kalf-winnaar Gijs Naber (Aanmodderfakker, Penoza). 

Find me a boring stone is de eerste voorstelling die Erik Whien maakt bij Theater Rotterdam - het nieuwe stadstheater van Rotterdam. Stadsgezelschap, huis en talentontwikkelingsplek voor stedelijk, grensverleggend en veelvormig theater. Theater Rotterdam wordt gevormd door Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg, Productiehuis Rotterdam en Wunderbaum. Erik Whien is één van de vaste makers.

Naam Vanaf
Normaal € 22.50
CJP € 19.50

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje.

tekst Rik van den Bos

regie Erik Whien

dramaturgie Liet Lenshoek

spel Gijs Naber

muziek Stan Vreeken

scenografie Marc Warning

licht Axel Dikkers

kostuums Rebekka Wörmann

productie Theater Rotterdam 

duur 75 minuten

Bestel ook:

Deel deze voorstelling via:

diagonale streep Uitgelicht

Dance Company Nanine Linning & Theater Heidelberg - Silver

Dance Company Nanine Linning & Theater Heidelberg

Silver
di 2 mei 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Het vervoegde leven van mugmetdegoudentand

“Ik vind het een monument voor een ongezien leven”

Alix Adams over haar rol in Het vervoegde leven

kalender di 25 april 2017

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op