Herman Brood Museum - Still believe

concert o.l.v. Hans la Faille


kalender zo 10 nov

aanvangstijd 15.00 tot 17.30 uur

locatie Schouwburg Odeon - Hemminkzaal


Door op de bestelknop te klikken gaat u naar de crowdfundingsite voor dit concert

Hans la Faille en Ivo de Lange (Herman Brood Museum) hebben het initiatief genomen om de muziek van Herman Brood nog één keer op unieke wijze te eren. Met een muzikale bijdrage van o.a. Bertus Borgers, Erwin Java en Herman Deinum wordt er een album gemaakt. Jij krijgt de kans om deze als eerste in huis te hebben en daarmee draag je ook nog eens bij aan de realisatie, HOE TOF IS DAT!

Nieuw album!

Recent zijn Ivo en Hans op het idee gekomen om hun jeugdvriend Herman Brood nog éénmaal op een unieke wijze te eren. Er wordt een plaat (vinyl en CD) gemaakt! En niet zomaar een album… Hans heeft muziek van Herman Brood, Cuby and the Blizzards en Sweet d’Buster in een nieuw jasje gestoken. Daarnaast heeft hij zijn muzikale vrienden uit bovengenoemde bands gevraagd om een muzikale bijdrage te leveren. Zonder uitzondering werd met enthousiasme gereageerd. En dus spelen o.a. Bertus Borgers, Erwin Java, Herman Deinum en Ralph de Jongh allemaal in verschillende bezettingen op een aantal nummers mee.

Naast bovenstaande namen werken ook mee aan het album: Cedric Siegers, Herman Wolters, Feico Nijdam en The Ones.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de eerste demo’s. Alle muzikanten werken belangeloos mee en dat maakt dat de kosten tot een minimum beperkt kunnen blijven. Om de studiohuur, opname, productie, etc. van dit unieke vinyl album in zijn geheel te kunnen bekostigen wordt deze crowdfundingcampagne gestart.

Special edition voor jou!
Voor de totale productie hebben we € 15.000 nodig. In ruil voor jouw bijdrage ontvang je als eerste dit unieke vinyl album. Voor de echte fans brengen we een gelimiteerde, door de bandleden gesigneerde, special edition uit. Deze mag uiteraard niet in jouw platencollectie ontbreken. Daarnaast zijn er nog allerlei bijzondere extra's.

Herman Brood

Herman Brood (1946-2001) wordt op 5 november 1946 geboren in Zwolle. Al op jonge leeftijd begon hij met tekenen, maar toen hij merkte dat je als muzikant veel aanzien had bij de meisjes leerde hij op advies van zijn jeugdvriend Hans la Faille (1947) piano spelen. Onder de naam "The Flash and Dance band" nemen Hans en Herman hun eerste album op, de eerste plaat waar Herman als zanger te horen is.

Op zijn 18e vertrekt Herman naar de kunstacademie in Arnhem. Na drie maanden is hij het zat en gaat spelen in een band. Hier begint zijn muzikale carrière. In de jaren ’80 loopt hij zijn jeugdvriend Ivo de Lange tegen het lijf. Ivo had het bedrijf 'IQ Kunstuitleen' en de heren besluiten de handen ineen te slaan. Bij Ivo heeft Herman zijn eigen atelier waar hij uiteindelijk meer dan 1.200 schilderijen maakt.

Hans La Faille

Hans en Herman groeien samen op in Zwolle en spelen al snel in diverse bands. Hans maakt furore in bekende bands als Blues Dimension, Sweet d’Buster, Cyril, Flavium en Muskee Gang en speelt met gelouterde muzikanten als Rob Hoeke, Herman Deinum, Jan Akkerman, Rein de Graaff, Wim Overgaauw en natuurlijk Herman Brood. Zijn bekendheid ontleent Hans vooral aan zijn tijd bij Cuby + Blizzards.

diagonale streep Uitgelicht

A Simple Space - Gravity & Other Myths (AUS)

A Simple Space

Gravity & Other Myths (AUS)
wo 30 okt 20.00 uur

informatie Meer info

Amadeus - De Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY

Amadeus

De Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY
12 t/m 13 nov

informatie Meer info

't Schaep met de 5 Pooten - naar de oorspronkelijke televisieserie van Eli Asser en Harry Bannink

't Schaep met de 5 Pooten

naar de oorspronkelijke televisieserie van Eli Asser en Harry Bannink
28 t/m 30 nov

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Waar blijft onze eerste vrouwelijke premier

Waar blijft onze eerste vrouwelijke premier?

door leercollega Lieneke Bisschop

kalender di 8 oktober 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op