Sprookjesfestival: Happily ever after 8+

Maas theater en dans


kalender za 30 dec

aanvangstijd 16.00 uur

locatie De Spiegel - Spiegel


"Kinderen kunnen bij deze voorstelling perfect kennismaken met moderne dans." - Danspubliek

"Met een gezonde dosis humor (...) Gelukkig is Van Luijk daar heel goed in." - Danspubliek

"Happily Ever After is sprookjesachtig mooi (...) Ze spreken de taal van een jong publiek." - 8Weekly

Wie droomt er nu niet van Happily Ever After? De mooiste stervende zwaan, een slow motion sterfscène, een prins die steeds weer levend gekust wordt. Choreograaf Jasper van Luijk laat u zien wat er gebeurt na al dat lang-en-gelukkig leven.

Happily Ever After is een dansvoorstelling over de dood als deel van het leven, een loflied op het eindeloze einde. In korte schetsen komen eindeloos veel sterfgevallen langs, samengebracht in indrukwekkende beelden waarin performance en dans door elkaar lopen. Lichtvoetig, vrolijk en virtuoos fysiek. Met een wonderlijk inventief decor waarbij de ruimte voor dansers en publiek steeds in beweging blijft.

Choreograaf Jasper van Luijk over Happily Ever After
“In dit werk razen we in een sneltreinvaart langs allerlei verschillende plekken en situaties waarin de dood een rol speelt. We lachen, zoenen, knuffelen en dansen onszelf de afgrond in. Van slapstick naar verstilling en van intens donker naar knallend licht. Ik wil in Happily Ever After laten zien dat de dood niet altijd om te huilen is en vooral niet iets om bang voor te zijn.”

Jasper van Luijk
Jasper van Luijk (ITs Choreography Award 2012) studeerde dans aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem. Hij maakte werk voor onder andere Korzo Producties, Holland Dance Festival, Festival a/d Werf, Seminar Hakibbutzim in Tel Aviv, CaDance Festival, de Dance Roads Tour (o.a. Canada, Turijn en Bordeaux), Orkater/De Nieuwkomers, DansClick 16 en Maas theater en dans. In 2016 was Jasper genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen.

Bij Maas maakte Jasper in 2015 in het kader van Loslopend wild de voorstelling Kraai. Deze voorstelling was onder andere te zien op festival Voor de leeuwen en het Oerol festival en reist in het voorjaar van 2017 door Nederland als onderdeel van de Loslopend wild tournee.

Pannenkoek arrangement
Boek via onze webshop een pannenkoek arrangement bij 't Pannenkoekschip Zwolle om 17.30 uur op zaterdag 30 december! 't Pannenkoekschip Zwolle serveert tijdens het Sprookjesfestival een speciaal sprookjesmenu met sprookjespannenkoeken. Een pannenkoek naar keuze + een drankje naar keuze voor een volwassene kost 13,-, een kinderpannenkoek met ranja kost 7,50.

Workshop om 14.30 uur
Altijd al eens een stervende zwaan willen dansen of een stoere slow-motion sterfscène? Dat kan! Voorafgaand aan Happily ever after filosoferen we met de deelnemers over alles wat er zou kunnen zijn na Happily ever ffter... Deze filosofische gedachten zetten we vervolgens met zijn allen om in beweging. We sluiten af met een eigen Happily ever after-dans (duur 60 minuten). Koop je kaartje (€ 3,50) tijdens het bestelproces.

 

Naam Vanaf
Normaal € 15.00

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

Choreografie, concept: Jasper van Luijk
Cast: Inés Belda Nácher, Yeli Beurskens, Anton van der Sluis, Camiel Corneille
Geluid: Lennart Siebers
Kostuums: Asalia Kahdje
Dramaturgie: Moniek Merkx
Beeld: Noa Verhofstad

Bestel ook:

Deel deze voorstelling via:

diagonale streep Uitgelicht

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Ontdekkingsreis

Gaat u mee op ontdekkingsreis?

Vijf grensoverschrijdende voorstellingen voor 50 euro!

kalender vr 8 december 2017

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op