Het Debuut

Ontdek aanstormend theatertalent


kalender wo 26 sep

aanvangstijd 20.30 tot 22.30 uur

locatie Odeon - Dommerholtzaal


My dinner with…
Tarik Moree en Tim Olivier Somer
Toneelacademie Maastricht

Regisseur André en acteur Wally hebben afgesproken in een sjiek restaurant. Een alledaagse situatie waarin Wally luistert naar André’s tot de verbeelding sprekende ervaringen en gedachten. Ze kijken kritisch naar wat het leven zou kunnen betekenen en geven verschillende visies op wat theater volgens hen is, was en kan zijn.

Op reflecterende wijze doen Tarik Moree (1996) en Tim Olivier Somer (1993) een poging een afspiegeling van het huidige theaterlandschap te creëren. Het stuk is opgedeeld in verschillende scènes en aan iedere scène werken zij met een andere regisseur. Op deze manier bundelen zij met hun voorstelling uiteenlopende visies van diverse Nederlandse theatermakers, regisseurs en collectieven.

“My dinner with… is een dialoog waarin twee mensen zoeken naar hoe vorm te geven aan het leven en hoe theater te maken. Eenzelfde zoektocht die wij als jonge makers doormaken. Soms willen we leven voor de kunst en soms willen we er zonder poespas gewoon even zijn.”

Naam Vanaf
Normaal € 17.50
CJP € 14.50

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

Het Debuut

Ontdek aanstormend theatertalent

Inmiddels niet meer weg te denken uit het theaterlandschap: Het Debuut vormt de schakel tussen opleiding en praktijk, makers en publiek, talent en theaters. Jonge theatermakers die met lef en scherpzinnigheid hun werk tonen. Ieder jaar selecteert Rudolphi Producties de meest aansprekende korte voorstellingen voor je tijdens het ITs Festival (International Theatre School Festival). In een avontuurlijke avond nemen de makers je mee in hun belevingswereld. Gewoonlijk bestaat Het Debuut uit drie korte voorstellingen, dit jaar werden wij geraakt door het stuk van Tarik Moree en Tim Olivier Somer en hebben we besloten slechts één voorstelling te selecteren. Ook dit jaar reist een gastheer mee die de avond voor je inleidt en je na afloop met de makers laat kennismaken.

Rudolphi Producties biedt met Het Debuut jonge theatermakers de kans zich voor het eerst in het professionele theaterveld te tonen, kennis te maken met de Nederlandse theaters en hun publiek. Het Debuut is voor veel beginnend theatermakers van onschatbare waarde gebleken.

Rudolphi Producties is het productiehuis voor zelfstandige theatermakers met een voorliefde voor theater dat verbaast, ontroert, schuurt en verrast.

idee, concept: Marie-Anne Rudolphi, Maarten van der Cammen (…) artistiek coach: Peer van den Berg, organisatie & marketing: Theaterzaken Via Rudolphi, productie: ProductieCollectief – Janneke den Engelsen, grafische vormgeving: Mieke Struik Met dank aan: onze energieke collega Maarten van der Cammen (… 02-07-2018) medeoprichter van Het Debuut, Christiaan Mooij, Marcelle Kuiper, Loes van der -Pligt, Marcus Azzini, Nicole van Vessum, Sarah Steeman en alle overige medewerkers van het ITs Festival

Regie: Marcus Azzini, Loek de Bakker, Walter Bart (Wunderbaum), Ludwig Bindervoet (Urland), Theu Boermans, Lotte Bos & Annechien de Vocht (YoungGangsters), Jan Hulst & Kasper Tarenskeen, Alex Klaasen, Mirthe Labree & Lisa Schamlé (La Isla Bonita), Rob Ligthert, Floor Houwink ten Cate & Anne Maike Mertens & Yannick Noomen (Nineties Productions), Suzan Boogaerdt & Bianca van der Schoot, Michel Sluysmans, Nina Spijkers, Guy Weizman

Tekst: Gebaseerd op de Vlaamse theaterbewerking van Damiaan De Schrijver (tgSTAN) en Peter Van den Eede (De KOE) naar de Amerkaanse film My Dinner with Andre (1981) geschreven en gespeeld door André Gregory en Wallace Shawn

Spel: Tarik Moree, Tim Olivier Somer

Regieassistent: Daniel ’t Hoen Dramaturgie: Madelon Kooijman

Lichtadvies: Prem Scholte Albers

Decoradvies: Bart van de Merode

Met dank aan: Hogeschool Zuyd, Marc Zwietink, Pepijn Korfage, Jennifer Welts, Toneelacademie Maastricht en Toneelgroep Amsterdam

Tarik Moree
Tarik Moree (1996) studeerde in 2018 af aan de Toneelacademie te Maastricht. Hij groeide op in Den Haag en zat daar vanaf zijn zesde tot zijn achttiende op de jeugdtheaterschool. Direct na het behalen van zijn middelbare schooldiploma vertrok hij naar Maastricht.

Op het gebied van film en televisie was Tarik eerder te zien in de Tv serie Doris waarvan in september een bioscoopfilm uitkomt. Daarnaast speelde hij in de films Helium, Gameboy, Toen was geluk heel gewoon, Limburgia en Tonio.

In 2016 liep Tarik stage bij het Nationale Theater bij de voorstelling Ondertussen in Casablanca van Jeroen de Man. En in 2017 liep hij stage bij theatergroep de Warme Winkel bij de voorstelling Indiaan. Bij beide voorstellingen was hij betrokken als makend acteur.

In de zomer van 2018 heeft Tarik samen met Tim een nieuwe voorstelling in Tongeren op festival Moment gemaakt, voortbordurend op een voorstelling die zij aan het begin van hun vierde jaar samen maakten. Samen vormen Tarik en Tim Olivier Somer een theatercollectief.

 

Tim Olivier Somer
Tim Olivier Somer (1993) studeerde in 2018 af aan de Toneelacademie Maastricht. In seizoen 2018-2019 speelt en maakt Tim een voorstelling voor festival Moment met Tarik Moree en is hij te zien in de grote zaal voorstelling Allemaal Mensen van Toneelgroep Oostpool. 

Tim is opgegroeid op verschillende plekken in Nederland en in Portugal. Na zijn MBO opleiding Artiest theater is hij direct begonnen aan de Toneelacademie Maastricht. Tim heeft aan projecten gewerkt met Bert Luppes, Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot, Quirine Racké en Helena Muskens en Naomi Vellissariou. Hij heeft onder meer gespeeld bij gezelschappen als Oostpool, LikeMinds, Club Guy & Roni, Noord Nederlands Toneel en hij vormt samen met Tarik Moree een theatercollectief.

Naast theater is muziek een grote interesse. Met voorliefde voor jazz en elektronische muziek speelt Tim vibrafoon, trompet en gebruikt hij digitale programma’s om dat aan te sturen.

Op film- en televisiegebied is hij onder andere te zien in de speelfilm Tonio.

Bestel ook:

Deel deze voorstelling via:

diagonale streep Uitgelicht

Theater Utrecht - Thuislozen

Theater Utrecht

Thuislozen
17 t/m 18 okt

informatie Meer info

Damien Jurado - Support: Brigid Mae Power

Damien Jurado

Support: Brigid Mae Power
za 6 okt 20.00 uur

informatie Meer info

Mnozil Brass - CIRQUE

Mnozil Brass

CIRQUE
vr 28 sep 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

In de kleedkamer met.. Guus Meeuwis

In de kleedkamer met.. Guus Meeuwis!

Nagenieten van GELUK

kalender vr 21 september 2018

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op