Het Wilde Oosten

Kameroperahuis/De Nieuwe Oost


kalender do 12 okt

aanvangstijd 20.30 uur

locatie Odeon - Dommerholtzaal


Ontdek het talent van morgen! Het Wilde Oosten is een ontmoeting tussen talentvolle makers, programmeurs, podia en natuurlijk het publiek. Jaarlijks kiezen De Nieuwe Oost en Kameroperahuis andere nieuwe makers uit verschillende disciplines om plaats te nemen in de karavaan. Dit jaar nemen Helena Hoogenkamp, de Arnhemse Meisjes, Tim Hammer en Mirthe Dokter en Mr. Goose & the Swinehouse de uitdaging op zich. Verwacht wervelende performances van theater tot literatuur en van dans tot popmuziek.

Over de makers
De Balts is een Waltz, maar dan voor dieren. Dieren halen alles uit de kast in hun zoektocht naar de meest geschikte partner. Tim Hammer en Mirthe Dokter onderzoeken met behulp van gedrags- en evolutiebiologen van Rijksuniversiteit Groningen via muziek, mime, maskers en illustraties dit dierlijke gedrag. Wat is de verwantschap met de mens?

Mr. Goose & The Swinehouse tart de grenzen van popcultuur en neemt jou maar al te graag mee in dat experiment. De muzikanten buitelen in hun muziek langs schoonheid en verwarring naar liedjes die uiteindelijk toch heel herkenbaar zijn. Live is de eclectische band als een jaren 70-trip met flamboyante aankleding, geëngageerde songteksten, verrassende muzikale wendingen, composities met gevoel voor humor en vooral heel veel fantasie.


Danscollectief Arnhemse Meisjes, bestaat uit vijf professionele dansers van Arnhemse bodem (allen alumni van de ArtEZ dansacademie). Speciaal voor Het Wilde Oosten ontwikkelen zij een nieuw stuk. Daarnaast verzorgen zij pop-up dansen door het hele theaterpand.

Helena Hoogenkamp is schrijver van proza, poëzie en theaterteksten. In 2014 studeerde ze af aan de HKU Writing for Performance. Sindsdien treedt ze regel matig op, onder andere op Lowlands en de Zwarte Cross. In 2012 won Helena de El Hizjra Literatuurprijs en eind 2015 verscheen haar chapbook Kleine Zeemeermin, per ongeluk dood. Tijdens Het Wilde Oosten treedt Helena op met Van wie is dit verhaal?, een monoloog over het eigenaarschap van verhalen.      

‘Geef onbekend talent een podium. Dat is in het kort de missie van Het Wilde Oosten. Want ook bekend talent is eens onbekend begonnen.’ – Ugenda

‘De verschillende productiehuizen hebben ieder een goede act meegenomen. Maar het is vooral het gehele programma wat de avond zo leuk maakt; zowel de diversiteit in het programma als de manier waarop dit gepresenteerd wordt.’ – Nijmegen Cultuurstad

Naam Vanaf
Normaal € 12.50
CJP € 9.50

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

Bestel ook:

Deel deze voorstelling via:

diagonale streep Uitgelicht

Fiddler on the Roof - de musical Anatevka

Fiddler on the Roof

de musical Anatevka
3 t/m 8 apr

informatie Meer info

My Fair Lady - de musical

My Fair Lady

de musical
22 t/m 24 dec

informatie Meer info

Toneelgroep Oostpool - iHo met Hans Dagelet, Jacqueline Blom e.a.

Toneelgroep Oostpool

iHo met Hans Dagelet, Jacqueline Blom e.a.
vr 13 okt 19.30 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Ed Spanjaard nieuw boegbeeld van het Orkest van het Oosten

Ed Spanjaard nieuw boegbeeld van het Orkest van het Oosten

kalender ma 21 augustus 2017

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op