Jeugdtheaterschool Zwolle

Draag


kalender zo 11 jun

aanvangstijd 14.00 tot 15.00 uur geen pauze

locatie Schouwburg Odeon - Dommerholtzaal


In de voorstelling DRAAG wordt op kinderlijke wijze ingegaan op de dood. Hoe neem je afscheid van iemand en waar blijft die persoon dan. Het laat zien dat iedereen op een andere manier met de dood omgaat. Het neemt je mee in de fantasie van een kind maar toont ook dat, wat je ook geloofd, mensen in gedachten altijd bij je zullen zijn. Of je ze nu bewust met je meedraagt of ze even terzijde legt. Soms is de last van het verlies immers te zwaar om continu te moeten dragen.  

 Het leven van Annabel lijkt haast elke dag hetzelfde. Ze gaat naar school, komt thuis, drinkt thee, praat met pappa of met mamma en gaat weer naar bed. Op de weekenden na zijn alle dagen verder hetzelfde. School, thuiskomen, pappa, mamma, slapen. Tot dat mamma ineens langskomt op school, Annabel meeneemt vanuit de les en naar het ziekenhuis rijdt. Pappa was laatst ziek thuisgekomen en eigenlijk snapt Annabel meteen wat ze in het ziekenhuis doen als ze daar aankomen. Als een dokter vervolgens haar moeder aanspreekt en haar moeder in tranen in zijn armen valt hoeft het eigenlijk niet meer gezegd te worden. Of eigenlijk wil Annabel het niet horen. Die paar woorden die over de lippen van haar moeder komen zetten de wereld al op z’n kop nog voordat ze worden uitgesproken.
Pappa is er niet meer.

Maar waar is pappa dan naartoe? De juf op school heeft het over religies en wetenschap, haar beste vriend vindt dat iedereen die overlijdt naar de ruimte gaat, de bloemist verder op in de straat heeft het over een hemel en mamma zegt dat we het niet weten. Annabel weet het echter wel. Pappa zit namelijk in haar schooltas. Elke dag zeult ze hem mee en praat ze met hem. Hij geeft haar advies, hij troost haar maar hij is eigenlijk ook best zwaar om altijd te moeten dragen. Wat moet ze nou toch? Als ze het mensen deelt snappen ze haar niet, als ze hem blijft dragen krijgt ze pijn in haar schouders maar als ze hem aan de kant zet is hij misschien wel voor altijd weg. Pappa weet gelukkig raad. Hij zal er altijd zijn maar als het te veel is kan ze hem gewoon aan de kapstok hangen en buiten gaan spelen. Hij zal daar altijd op haar wachten.

OVER:
Deze voorstelling wordt gespeeld door jong Zwols talent. Verbonden door jeugdtheaterschool Zwolle en de Theaterwerkplaats. Binnen de vooropleiding kregen zij een ruim aanbod aan theater en acteertechnieken, geschiedenis, dramaturgie en makerschap. Zij sluiten hun jaar af met een op maat gemaakte productie welke, in verschillende samenstellingen, langs scholen in de regio toert. De techniek wordt verzorgd door studenten opleiding podium-& evenementtechniek  van Deltion.

 

Naam Vanaf
normaal € 10.00

De genoemde kaartprijzen zijn exclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

Bestel ook:

diagonale streep Uitgelicht

Alex Roeka - Nieuwe Dromen | Winnaar Poelifinario 2022

Alex Roeka

Nieuwe Dromen | Winnaar Poelifinario 2022
za 23 dec 20.30 uur

informatie Meer info

Claudia de Breij - Wat als

Claudia de Breij

Wat als
17 t/m 19 apr

informatie Meer info

Bert Visscher - Dat zie je een ander niet doen | reprise

Bert Visscher

Dat zie je een ander niet doen | reprise
19 t/m 20 dec

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Interview De Verleiders door de bank genomen 2023

Een interview met De Verleiders

Bijtende humor, snelle scènes en een rollercoaster aan feiten

kalender vr 2 juni 2023

informatie Lees meer

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen, waarin ik wekelijks op de hoogte gehouden word van het nieuws rond Zwolse theaters en haar activiteiten.

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 20.00 uur 

Kassa Schouwburg Odeon
dinsdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 18.00 uur)

Bewaar uw kaarten in de app van Ticketmatic:
Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten bewaren)

Lees hier onze Privacyverklaring.