JUDAS naar de bestseller van Astrid Holleeder

Een theaterthriller over angst, moed en verraad


kalender di 13 nov

aanvangstijd 19.30 uur

locatie Theater De Spiegel

kalender wo 14 nov

aanvangstijd 19.30 uur

locatie Theater De Spiegel


"Een beklemmende theaterervaring" - ★★★★ Trouw

"Spanning tot aan de achterste rij" - ★★★★ Theaterkrant

"Een sprankelende voorstelling" - ★★★ De Volkskrant

‘Een valse hond sluit je op in een hok, of laat je inslapen.’
Dertig jaar lang terroriseert crimineel Willem Holleeder zijn familie. Om dit te stoppen verraden zijn zussen Astrid en Sonja hem en leggen belastende verklaringen tegen hem af. Het komt hen duur te staan. Vanuit de gevangenis regelt hun broer hun liquidatie. In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op. Als testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is.

In Judas schetst ze een portret van het gezin waarin ze opgroeit, de dagelijkse angst waarmee ze leven, en hoe ze zich uiteindelijk verzet en haar eigen broer verraadt. Vanaf nu staat Judas in het theater. Deze psychologische theaterthriller wordt verteld vanuit het perspectief van de vier vrouwelijke omstanders van Holleeder: zijn twee zussen, moeder en nichtje. Deze aangrijpende voorstelling laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst. En hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren. Met Renée Fokker, die Astrid speelt, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven. Ondanks de bedreigende situatie waarin ze zich bevindt, werkt Astrid Holleeder actief mee aan de totstandkoming van deze voorstelling.

DE HOLLEEDERS DICHTBIJ
Judas is een avondvullende belevenis waarin we de Holleeders van dichtbij volgen. Voorafgaand aan de voorstelling krijgt u een unieke inkijk in het recente leven van Astrid, die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets ‘normaal’ is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met haar kinderen: Niets is zonder risico.

Na de voorstelling zal een persoonlijk nawoord van Astrid worden voorgelezen en kunt u in gesprek over de voorstelling. Uiteraard is Astrid hierbij zelf niet aanwezig. Dit gesprek vindt plaats in de zaal en zal ongeveer 20 minuten duren. U bent niet verplicht hierbij aanwezig te zijn, daarom zal na de voorstelling de mogelijkheid worden geboden om de zaal te verlaten.

Niet alleen het proces van Holleeder staat in de belangstelling van de media, ook de theatervoorstelling Judas die binnenkort in première gaat.

  

 

http://www.judasintheater.nl

1e rang

Normaal € 33.50
CJP € 28.50

2e rang

Normaal € 28.50

3e rang

Normaal € 20.00

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

Regie: Exosphere Entertainment

Productie: Exosphere Entertainment

Camera: Exosphere Entertainment

Edit: Exosphere Entertainment

Muziek: Bob Thole

Audio postproductie: Studio IVO

Regie: Exosphere Entertainment

Productie: Exosphere Entertainment

Camera: Exosphere Entertainment

Edit: Exosphere Entertainment

Muziek: Bob Thole

Audio postproductie: Studio IVO

Recensies

★★★★ Trouw - 21-09-2018

Het verhaal van Astrid Holleeder is een beklemmende theaterervaring
Politie voor de deur van het theater, een politiehond bij de garderobe, tassencontrole: het toneelstuk ‘Judas’, naar de gelijknamige autobiografie van Astrid Holleeder, is geen gewoon avondje uit, blijkt donderdagavond bij de première in de Amsterdamse Meervaart. De beveiliging is maar deels een gimmick. De politie is aanwezig, maar de uniformen in het pand zijn ingehuurd door de producent. Lees verder.

★★★★ Theaterkrant - 21-09-2018

Spanning tot aan de achterste rij
Meer dan een half miljoen verkochte exemplaren van Judas, de Holleeder familiekroniek van Astrid Holleeder, vertalingen in het Duits, Zweeds, Deens en Engels, en er wordt gewerkt aan een Amerikaanse (Steven Spielberg) én een RTL tv-serie. Kortom, Astrid Holleeder beleeft eindelijk eens wat plezier aan haar criminele broer Willem. En je hoeft geen professionele waarzegger te zijn om te voorspellen dat er ook nog weleens een graphic novel en een musical over de Holleedertjes zullen komen. Maar eerst kunnen we al naar het theater voor de toneelversie van Judas. Lees verder.

★★★ De Volkskrant - 21-09-2018

Vier vrouwen in het leven van Willem Holleeder, aarzelend tussen verraad en trouw
Hoofdrolspeelster Renée Fokker had nog net geen kogelvrijvest aan, onder haar zwarte topje en blazer. Maar overigens kan de première van Judas, naar de bestseller van Astrid Holleeder, de boeken ingaan als zwaarstbeveiligde theatervoorstelling in jaren. Van parkeergarage tot zaalingang wemelde het donderdagavond in De Meervaart van beveiligers en politieagenten. Lees verder.


 

JAN Magazine


 

 

Wendy Magazine


Persbericht


De Limburger - 08-03-2018
Astrid Holleeders boek Judas wordt toneelstuk

Judas, de bestseller van Astrid Holleeder, wordt een toneelstuk. Het verhaal over crimineel Willem Holleeder wordt in het theater vertelt vanuit het perspectief van vier vrouwen uit zijn omgeving; zijn zussen, moeder en nichtje. Lees verder.

 

Plus Online - 23-08-2018
Actrice Renée Fokker kruipt in de huid van de zus van Willen Holleder in het toneelstuk ‘Judas’, naar het gelijknamige boek van Astrid Holleder. Een heftige ervaring vertelt ze: “In de beginfase hebben we niet al te veel informatie naar buiten gebracht. Het is echter niet zo dat ik bang was voor mogelijke represailles of dat ik voortdurend over mijn schouder keek. En na de repetities nam ik het ook niet mee naar huis. Toch schud je een heftig stuk als dit niet zomaar van je af. Lees verder.

 

Met het oog op morgen - 30-08-2018
Toneelschrijver Sophie Kassies was live in de uitzending, nadat ze voor het eerst het hele stuk tijdens de generale repetitie had gezien. Luister hier de uitzending terug.

 

EenVandaag - 30-08-2018
Hoe 'Judas' van Astrid Holleeder een wereldwijde hit werd

Het boek Judas, van Astrid Holleeder, is in maar liefst twaalf landen uitgegeven. Er is een Amerikaanse tv-serie in de maak, de filmrechten zijn verkocht aan de filmmaatschappij van Steven Spielberg én de Nederlandse theatertour staat op het punt van beginnen. Tegelijkertijd gaat het proces tegen Willem Holleeder weer bijna verder. Lees verder.

 

Nieuwsuur - 31-08-2018
Toneelstuk over de familie Holleeder, zonder en toch met Willem

Vandaag begint de eerste try-out van het toneelstuk Judas, een bewerking van het gelijknamige boek van Astrid Holleeder over haar broer Willem. Vier vrouwen op het toneel, maar in het bijna twee uur durende stuk noemen ze nooit de naam van Willem Holleeder. Lees verder.

 

Radio 1 - 01-09-2018

Op zaterdag 1 september was Judas voor het eerst te zien in Theater de Veste in Delft. Het NOS journaal (radio 1) was vrijdag bij de eerste voorstelling, luister hier de gemaakte reportage.

 

 

ticket Bestellen

Bestel ook:

Deel deze voorstelling via:

diagonale streep Uitgelicht

Momix - Opus Cactus

Momix

Opus Cactus
di 6 nov 20.00 uur

informatie Meer info

Theater Utrecht - Thuislozen

Theater Utrecht

Thuislozen
17 t/m 18 okt

informatie Meer info

Damien Jurado - Support: Brigid Mae Power

Damien Jurado

Support: Brigid Mae Power
za 6 okt 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

In de kleedkamer met.. Guus Meeuwis

In de kleedkamer met.. Guus Meeuwis!

Nagenieten van GELUK

kalender vr 21 september 2018

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op